-Gdybyś kochał się z kimś po raz absolutnie ostatni... Jak by było?Wytłumaczy mi ktoś jeszcze jedną sprawę? Dlaczego koncerny samochodowe honorują CZARNĄ MAFIĘ tak zajebistymi rabatami na zakup samochodów? Kilka lat wstecz wyszukałem informację że VOLVO na niektóre modele oferowało najwyższą zniżkę dla KLERÓW o 45% wartości samochodu. Kurwa - pytam dlaczego!!??!!?? DLACZEGO JA PŁACĘ ZA NIEMAL WSZYSTKO 100% zarabiająć 1000PLN a taki czarny skurwysyn co pasie brzuchol i ma na wszystko ma takie rabaty!!!
http://www.isidorus.net/show/prawo,7,Opodatkowanie_kosciolow_oraz_osob_duchownych&jezyk=PL
Po pierwsze, nie żyją na koszt państwa, nie możesz mieć pretensji o fundusz kościelny, który rekompensuje zagrabione bezprawnie ziemie.
To Ty nie słyszałeś chyba o komisji majątkowej, która przyznawała kościołowi ziemie, które tylko chciał bez wnikliwej weryfikacji, czy rzeczywiście te ziemie mu się należą. Takim sposobem kościółowi już dawno zwrócono to co było jego i to z mega nawiązką, ale im ciągle mało.
Antyklerykalizm w Polsce będzie się nasilał dopóki kościół będzie chciał decydować o sprawach, które go nie dotyczą jak np. in vitro, aborcja, badania prenatalne u kobiet i wiele innych. W każdym cywilizowanym kraju takim jak Wielka Brytania, Szwecja, Francja itd kościół wie gdzie jego miejsce tylko Polska jest jedynym krajem w Europie, gdzie Kościół uzurpuje sobie władzę, indoktrynuje i uwstecznia nasze społeczeństwo, żeby łatwiej mu było osiągać swoje cele
Powinieneś poczytać nieco o tejże komisji majątkowej, bo mało widać wiesz. A nawet jeśli, to fundusz kościelny to tak maleńki promil, że jest nieodczuwalny.
Antyklerykalizm będzie się szerzył, dopóki będzie się władzy opłacało produkować tematy zastępcze. Kościół nie podejmuje żadnych decyzji w wymienionych przez ciebie sprawach, wyraził jedynie swoje stanowisko.
Wielka Brytania, Szwecja, Francja to nie są cywilizowane kraje. Już nie, doszło tam do upadku obyczajów i widać, że znasz je tylko z rządowych opowieści. Jeśli tak dla ciebie wygląda cywilizacja, to w afryce poczułbyś się jak w raju. Nie, nie twierdzę, że to wina tego, iż odcięli się od kościoła, ale piszę o tym dlatego, że argument typu, "w cywilizowanym kraju" jest najgłupszym z możliwych, jeżeli wymieniasz właśnie takie kraje.
A jakbyś znał historię, to wiedziałbyś, że kościół nikogo nie uwstecznia i ma sporo osiągnięć w dziedzinie nauki i techniki.
No ale cóż, naczytało się dziecko "Nie!", "Faktów i Mitów" (dla których pisze SBek i morderca Jerzego Popiełuszki, cóż za wspaniała wyrocznia), nasłuchało się Janusza Palikota i takie są efekty.
Chciałbym móc napisać coś dobrego o twojej inteligencji, niestety, nie dajesz mi takiej możliwości.
Kurwa te skurwysyny żyją na koszt państwa, nie płacą podatków chociaż mają nadmiar pieniędzy a w dodatku odmóżdżają naród i sieją wszędzie ciemnogród, nietolerancję i zacofanie a później się dziwią skąd ta nagonka na Kościół i robią z siebie kozły ofiarne. Już nie mogę patrzeć ani słuchać jak to kurewstwo się panoszy i narzuca wszystkim dookoła swoje poglądy. Jebać kk
Kurwa te skurwysyny żyją na koszt państwa, nie płacą podatków chociaż mają nadmiar pieniędzy a w dodatku odmóżdżają naród i sieją wszędzie ciemnogród, nietolerancję i zacofanie a później się dziwią skąd ta nagonka na Kościół i robią z siebie kozły ofiarne. Już nie mogę patrzeć ani słuchać jak to kurewstwo się panoszy i narzuca wszystkim dookoła swoje poglądy. Jebać kk
Jebać kk
To ja przypomnę jak abp Hoser wyrażał swoje stanowisko grożąc ekskomuniką posłom, którzy zagłosowaliby za ustawą dotyczącą in vitro.
Częściej bywam w Szwecji, znam tam sporo ludzi (Szwedów) więc mogę sobie porównać mentalność ich i naszą, poznać ich punkt widzenia, hierarchię wartości i nie widzę tam żadnego upadku, wręcz przeciwnie często dochodzę do wniosku, że nasze społeczeństwo musi dorosnąć jeszcze do niektórych spraw takich jak aborcja itd.
Jeżeli nie, to nie może się zaliczać do wspólnoty ludzi wierzących i ekskomunikę ma w dupie.
Właśnie o takim upadku obyczajów mówiłem.
Teraz nie potępia się morderstwa na zlecenie, a wręcz gloryfikuje i walczy o prawa morderczyń. Ładna mi "lepsza" mentalność. Też mi cywilizacja.