Ale w sumie trochę mnie to bawi, no nie uśmiałem się, ale całkiem ładnie narysowane. Poza tym nie widzę powodu dla którego mógłbym się wkurwić. Mógłbym się wkurwić jakby ciapate np. rozjebali jakiś stary kościół w Europie, no ale to, kurwa panowie xD toż to ew. współczucie może wzbudzić
Poza tym skoro lejemy z ułomnych, kalek i rudych, to i z księdza można. em aj rajt?
Poza tym skoro lejemy z ułomnych, kalek i rudych, to i z księdza można. em aj rajt?
Dokładnie tak i generalnie też nie wyrzekam sie wiary dodając coś takiego.
Wierzę w Boga, a nie w księży..
Widzę że co poniektórzy się bardzo bulwersują...
Otwórzcie oczy i zobaczcie co się dzieje...
A nie ślepo bronicie swej 'wiary w księży'...
Siedząc w pierwszej ławce w każdą niedziele nie stajesz się prawdziwym wierzącym...
No chyba że taka Twoja wiara;)
Wszystkim broniącym Czarnej Mafi: POLISZ KOLANKO ;p
To jest prawdziwe życieBo kościół to święta krowa, z której nie wolno żartować a sugerowanie, jakoby szerzyły się tam wszelkiego rodzaju dewiacje seksualne to przejaw "gimbusiarstwa". Fascynuje nie, że ci wszyscy dojrzali ludzie mają problem z sięgnięciem po słownik, żeby zastąpić tego potworka ciekawszym określeniem (co oczywiście tyczy się szerszego spektrum kwestii).
Miałem właśnie Ci odpowiedzieć, że kościół i wiara jak nigdy jest dziś tematem do żartów i szyderstw. I chyba ze 4 akapity na potwierdzenie tego napisałem ale ogarnąłem się i skasowałem znakomitą większość mojego wpisy bo obawiam się, że jeszcze za wcześnie, żeby oczekiwać od Ciebie, abyś ogarnął szersze spektrum kwestii.
Hehe Dobry rysunek ;p
Widzę że co poniektórzy się bardzo bulwersują...
Otwórzcie oczy i zobaczcie co się dzieje...
A nie ślepo bronicie swej 'wiary w księży'...
Siedząc w pierwszej ławce w każdą niedziele nie stajesz się prawdziwym wierzącym...
No chyba że taka Twoja wiara;)
Wszystkim broniącym Czarnej Mafi: POLISZ KOLANKO ;p
Wiec otwórz mi oczy i napisz co się dzieje? Kilku pedofilów? Kilku pijaków? Jak wszędzie tak i w kościele są czarne owce. Spotkałeś kiedyś księdza pedofila? Bo ja nie. Ale lekarzowi kiedyś musiałem dać w łape, żeby kiedyś przewieźć mojego tatę karetką z jednego szpitala do drugiego. Ale kurwa nie twierdze że wszyscy lekarze biorą w łapę.
I nie ważne czy wierze w boga czy nie. W takiej wierze się wychowywałem i szacunek do wary zawsze będę miał. Inaczej siebie bym nie szanował.
„Tępy człowiek jest jak tępy nóż, specjalnej krzywdy nie zrobi, ale jak wkurwia!”Po drugie... Bogactwo kościoła, czemu idąc i zamawiając mszę za kogoś, ksiądz wyjmuje zeszycik z cennikiem i mówi: 50 złoty...
I co taka staruszka ma zrobić jak chce raz w roku chociaż zamówić mszę za Ś.P. męża...? Musi ją WYKUPIĆ... Nie ma zmiłuj... Ani Bóg zapłać... Za mało dostają na tacę? No nie sądzę... 3 samochody w przeciągu 2 lat, to chyba o czymś świadczy...
Kolego BadAttitude, masz rację, pewnie jak będę potrzebował ślubu, chrzciny, a nawet pogrzebu... To pójdę spuszczę głowę, ale nie przed księdzem, a przed Bogiem...
Jeszcze raz: POLISZ KOLANKO ;]
To jest prawdziwe życieWszystko ładnie, pięknie dopóki jeden z drugim "ateista" nie potrzebuje chrzcin, ślubu czy pogrzebu, wtedy łeb w dół, uszy po sobie i dalej do zakrystii załatwiać sprawy z duszą na ramieniu i wzrokiem wbitym w ziemię byle tylko ksiądz dobrodziej o ostatnią kolędę nie zapytał.
hahahahahahahaha. Dzięki stary! Dodatkowa historia do opowiedzenia dzisiaj znajomym. Pierwsze słyszę by ateista latał po kościele, za ślubem czy chrzcinami, no kurwa turbo debilizm. To tak jakby ksiądz latał za dziewczynkami, a nie chłopcami. Sensu zero.
Tak serio... widzicie o ile spokojniej by było, gdybyśmy nigdy nie doświadczyli czegoś takiego jak religia. Postarajcie sobie wyobrazić, że na całym Świecie nikt nic nie wie co to jest religia. Kurwa, o ile spokojniej by było.
Człowiek jest jak stolarz. Stolarz żyje, żyje a potem umiera... podobnie bywa z człowiekiem.Wszystko ładnie, pięknie dopóki jeden z drugim "ateista" nie potrzebuje chrzcin, ślubu czy pogrzebu, wtedy łeb w dół, uszy po sobie i dalej do zakrystii załatwiać sprawy z duszą na ramieniu i wzrokiem wbitym w ziemię byle tylko ksiądz dobrodziej o ostatnią kolędę nie zapytał. I co, już wtedy nie przeszkadza pedofilia, czarni khmerzy, mafia itp? Wtedy cacy? I taka niestety jest prawda, 90% z tych internetowych (lub nawet "realnych") krzykaczy - napinaczy to pokazówka i śledzenie gówno-mody. Zaznaczam, sam daleki jestem od piania nad świętością księży, ale nie będę ślepo szczekał jak kundel, choćby z tego powodu, że szanuję swoich rodziców, szanowałem i kochałem dziadków dla których Kościół i wiara były bardzo ważne, mało tego, wtedy wiara utrzymywała ludzi przy życiu. Teraz faktycznie, siedząc na dupie w ciepełku, z jedzonkiem podsuwanym pod nosek i sowitym kieszonkowym większości padalców faktycznie łatwo marudzić że wiara to przeżytek, nuda, bujda i ciemnogród, nie ma potrzeby wierzyć, wystarczy "mieć". Ale ta sama wiara ratowała życie wcale nie tak dawno temu, dawała nadzieję gdy piekło nie było tylko filmową wizją narkomana, lecz było elementem rzeczywistości, na wyciągnięcie ręki, tuż za oknem. I choćby za to że czyjejś matce czy ojcu (na 100% niejednemu) ta właśnie wiara pomogła przeżyć, należy się szacunek. Zwykły, ludzki szacunek i wdzięczność, niezależna od naszywek na piersiach, medalików, krzyżyków czy gwiazd.
Ale mnie wkurwia takie ślepe ujadanie bo wszyscy ujadają, pierdolona psychologia tłumu.
buha ha ha ateista bedzie bral slub koscielny, wez sie palnij w ta pusta makowe katozjebje
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów