TB303, ~Velture, zapewne unikacie miejsc i sytuacji niebezpiecznych. Ale gdyby czysto teoretycznie doszło do zagrażającej Wam sytuacji, nie oczekiwalibyście pomocy od nikogo innego ?
Sam kiedyś stanąłem w obronie obcej mi kobiety sprzedającej w spożywczaku, bo jakiś typ ją poniżał i wiecie co ?
Dostałem w ryja.
(...)
Gdybym miał żyć ze świadomością, że przez moją bierność zgwałcono jakąś kobietę, niszcząc jej życie, albo zamordowano jakiegoś człowieka, to wolałbym uczucie kosy w żebrach... w duchu licząc że jednak przeżyję.
Gdybym miał do wyboru aby zwyzywano bądź też zgwałcono obcą babę albo zabito mnie i żebym osierocił swoje dziecko i pozostawił swoją kobietę bez środków do życia to bym miał zupełnie wyjebane i poszedł w swoją stronę.
Trenujesz krav mage. Super. Ja trenowałem boks a później krav mage również. Fajna sprawa w zderzeniu z nieuzbrojonym napastnikiem ale ulica to nie sala treningowa i walka to nie sparing w ringu.
Mam wyjebane człowieku i chuj, że z leszczem sobie poradzę albo jakimś sebixem w dresie skoro w rzeczywistości nie wiesz na kogo trafisz i nie wiesz jaki sprzęt ma ze sobą.
Film jasno i wyraźnie pokazuje, że mógłbyś być Chuckiem norrisem albo Brucem Lee a chuja byś zrobił z kulka w sercu.
To tak jak w tym dowcipie:
Wiesz jak się nazywa fobia przed piłą mechaniczną?
-Zdrowy rozsądek.
Jakby coś zagrażało mojej rodzinie to bez żadnego myślenia bym startował ale narażać życie dla jakiejś pizdy obcej to trzeba być krótkowzrocznym debilem.
Ileż tutaj było filmików jak ktoś chciał być rozjemcą i kończył z kosą w sercu, gardle, płucach, nerkach, wątrobie czy brzuchu i ginął na oczach przechodniów wiedząc, że zostały mu sekundy życia i zastanawiał się w ostatnich momentach życia na chuj mu to było aby dać się zabić za jakąś obcą pizdę.
Ile też było filmów jak ktoś ginął na ulicy przez jakiegos pojeba, albo motopizde. To co teraz nie bedziesz przechodzil przez ulice?
Albo jak ktoś ci napluje w ryj to mu nie jebniesz, bo widzialeś na filmiku ze ktos od tego zginął? Co to za debilny tok myślenia
Rodzinę zawsze będę stawiał na pierwszym miejscu.
Szczerze to nie wiem teraz co napisać. Wkurwiłem się zaraz po obejrzeniu tego filmu a człowiekiem jestem impulsywnym. Jednak po przeczytaniu Twojego komentarza ~Velture, nie mogę Ci nic zarzucić, ani się z Tobą nie zgodzić. Zresztą każde zdanie na obronę mojej tezy zaczynałoby się od słów "A gdyby...".
Denat powinien odpuścić, albo odstrzelić kolesiowi głowę jak tylko szturchnął tą laskę, wtedy pewnie by żył.
Obie decyzje są złe. Nie widzę moralnie dobrego rozwiązania. Jednak rodzina najważniejsza i tylko wtedy powinniśmy działać jeżeli mamy pewność, że nie zmarnujemy życia swoim bliskim.
Ile też było filmów jak ktoś ginął na ulicy przez jakiegos pojeba, albo motopizde. To co teraz nie bedziesz przechodzil przez ulice?
Albo jak ktoś ci napluje w ryj to mu nie jebniesz, bo widzialeś na filmiku ze ktos od tego zginął? Co to za debilny tok myślenia
Ok. Masz rację. Tylko nagraj film i w testamencie zaznacz aby ktoś z rodziny go tutaj wrzucił jak jakiś pojeb ci strzeli w łeb.
I dla jasności, mam dwoje dzieci, które nigdy sie za mnie nie wstydziły.
Po co sie wpieprzac w czyjas klotnie ? Nigdy sie nie klociliscie ?
Zostawic taka pare w spokoju.
Ja bym nawet nie popatrzal na taka sytuacje , zareagowalbym dopiero gdybym zobaczyl ze ma zamiar uderzyc itd.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów