Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
nic dziwnego jak najtaniej i ile żyć ludzkich kipnie to chuj z tym w końcu mają miliard jeszcze czekających na nowe miejsca pracy i śmierci , oni zachowują się jak Islamiści debilnieją z każdą sekundą
MADE in CHINA ... już mnie nic nie zaskoczy ... Windy jadące kiedy chcą z połową pasażera , auta składające się jak pudełka , czajniki elektryczne jak fajerwerki , motorki samo zapalające , schody jedzące ludzi , wieżowce samo składające , place budowy z opcją zawału bocznego ...
nic dziwnego jak najtaniej i ile żyć ludzkich kipnie to chuj z tym w końcu mają miliard jeszcze czekających na nowe miejsca pracy i śmierci , oni zachowują się jak Islamiści debilnieją z każdą sekundą
Jak wy wszyscy żyjecie w stereotypach bez podstawowej wiedzy a tej słabej opartej o kolejne stereotypy rodem z pejsowego tv to aż człowiek dostaje sraczki
Chiny budują ostatnio jako jeden z 3 światowych gigantów najlepsze budynki, ich towar zalewa cały świat a gospodarczo ostatnio wyprzedziły upadające USA.
Jak na ironie kraj taki jak Polska ma rację że narzeka na chinską tandetę bo Chiny produkują taki towar jaki zamawia klient i ile ma pieniędzy. Tak, macie racje.....u nas jest tandeta, tak się traktuje kraj biedny. A teraz nochale w kawę, ryj na beton, dupa do wrzątku i......przemyśleć, przewertować, wywrócić myślenie.....bo już czas.
Brawa za komentarz. Trzeba jednak dodać, że ChRL ma kilka poważnych problemów.
1. Zwalniająca gospodarka i ryzyko deflacji (te same problemy na których wykoleiła się Japonia w latach '90).
2. Ryzyko wojny z USA. Ameryka może dążyć do zwarcia aby pokonać Chiny póki jeszcze mają na to szanse.
3. Zanieczyszczenie środowiska i kłopoty z wodą pitną. Trudno dbać o wszystko mając ludność dwukrotnie liczniejszą niż w całej Europie.
4. Wciąż brak takiej klasy ekspertów jakie ma USA, Japonia czy choćby Korea Południowa (Chiny dopiero budują zaplecze technologiczne).
5. Negatywne skutki polityki jednego dziecka: starzejące się społeczeństwo, handel dziećmi w uboższych rejonach kraju, częste aborcje. Teraz promuje się rodziny czteroosobowe (mama, tata i dwójka dzieci) ale problemów demograficznych tak łatwo się nie rozwiąże.
6. Ogromna korupcja.
7. Pomimo ogromnej poprawy warunków życia, wzrostu płac i przynoszących pewne rezultaty prób stworzenia klasy średniej, Chiny wciąż mają wielu biednych obywateli, ledwo wiążących koniec z końcem. Czym dalej od stolicy, tym większe bieda.
8. Tu już moje 3 grosze. Chiny to najstarsza cywilizacja, która zachowała ciągłość tradycji i wiedzy, a przez cenzurę nie można z tego czerpać. Sztuka (szczególnie preferowana przeze mnie - filmowa) jest kastrowana z treści dla Partii niewygodnych. Chiny nie wytworzą soft power jeśli będą kneblować usta swoim artystom. Japonię każdy ceni, w ostatniej dekadzie świat podbija kultura Korei Południowej, a Chiny przez cenzurę wciąż się kojarzą tylko ze stereotypami.
Jak się Chiny pokonają wszystkie trudności to mają szansę zostać światowym mocarstwem nr 1. Centrum współczesnego świata.
@Cały internet - dlatego Chiny zaatakują Syberię (już tam jest ich ok 20-30mln).
Jak wy wszyscy żyjecie w stereotypach bez podstawowej wiedzy a tej słabej opartej o kolejne stereotypy rodem z pejsowego tv to aż człowiek dostaje sraczki
Chiny budują ostatnio jako jeden z 3 światowych gigantów najlepsze budynki, ich towar zalewa cały świat a gospodarczo ostatnio wyprzedziły upadające USA.
Jak na ironie kraj taki jak Polska ma rację że narzeka na chinską tandetę bo Chiny produkują taki towar jaki zamawia klient i ile ma pieniędzy. Tak, macie racje.....u nas jest tandeta, tak się traktuje kraj biedny. A teraz nochale w kawę, ryj na beton, dupa do wrzątku i......przemyśleć, przewertować, wywrócić myślenie.....bo już czas.
Może i budują, ale ile widziałeś choćby na sadolu takich filmów jak ten tutaj, ale z innej kraju niż Chiny?
U nich cały czas się trafia jakaś chujnia. Jak się dom nie zawali, to babe wciągnął ruchome schody w sklepie, a o windach już nie wspomne.
Te wszystkie filmy z Chin widziałem, no kurwa przypadkiem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów