📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:55
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
12 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up odeszli bo mieli smaka na kiełbasę i nie mogli na to patrzeć. Twoim zdaniem co mieli zrobić, mogli albo im wj*bać, albo odejść. Ktoś gratis zawiadomił straż, żeby ci też wspólnie poucztowali przy kiełbasce. Nikomu nic nie przeszkadzało. Nie wiem jak u was w mieście, ale u mnie straż nie chodzi sobie tak, a zwłaszcza zimą. Wtedy szukają na peryferiach ludzi bezdomnych i pytają czy może nie chcą pomocy i ogrzać się w schronisku i zjeść coś ciepłego.
Taa kulturalnie, co chwila leciała kurwa i zaczepiali kobiety, które przechodziły czy nie chcą dołączyć do nich.
Usiedli i liczyli, straż miejska się do nich do wali, później wrzucą na yt i zostaną bohaterami, zaprosi ich wojewódzki, a Komorowski wręczy medale.
A tu nic z tego straż miejska się nie dowaliła, chociaż mogła, bo nie może pić herbaty z butelki po piwie w miejscu publicznym.
Wniosek paru kretynów chciało zabłysnąć, ale im nie wyszło.
Usiedli i liczyli, straż miejska się do nich do wali, później wrzucą na yt i zostaną bohaterami, zaprosi ich wojewódzki, a Komorowski wręczy medale.
A tu nic z tego straż miejska się nie dowaliła, chociaż mogła, bo nie może pić herbaty z butelki po piwie w miejscu publicznym.
Wniosek paru kretynów chciało zabłysnąć, ale im nie wyszło.
Oryginalne w chuj... Średnio co druga osoba stojąca przy koksowniku wspomina o kiełbasce. Może i mało odkrywcze, ale i tak podziw że szli w letnich ubraniach po takiej pizgawicy... Dodam tylko, że ludzie, którzy narzekają na koksowniki niech spierdalają w chuj i będąc konsekwentni, niech nie ogrzewają się przy nich.
Pozdrawiam lamentujących moherów, które rozpychają się przy koksowniku, grzeją śmierdzące dupska i jeszcze narzekają, że "po co to komu! i daleko od przystanku! bezsens! po co to stawiali! ale suń się pan, bo zimno!"
Pozdrawiam lamentujących moherów, które rozpychają się przy koksowniku, grzeją śmierdzące dupska i jeszcze narzekają, że "po co to komu! i daleko od przystanku! bezsens! po co to stawiali! ale suń się pan, bo zimno!"
michalkow napisał/a:
Jakiś artykuł, który tego dotyczy? Jak nie potrafisz podać to oddal się w bliżej nieokreślonym kierunku
@anal10 Tak z czystej ciekawości sam sprawdziłem i mam artykuł
USTAWA z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi
Art. 2.
......
3) reklama napojów alkoholowych – publiczne rozpowszechnianie znaków towarowych
napojów alkoholowych lub symboli graficznych z nimi związanych,
a także nazw i symboli graficznych przedsiębiorców produkujących
napoje alkoholowe, nieróżniących się od nazw i symboli graficznych napojów
alkoholowych, służące popularyzowaniu znaków towarowych napojów
alkoholowych; za reklamę nie uważa się informacji używanych do celów
handlowych pomiędzy przedsiębiorcami zajmującymi się produkcją, obrotem
hurtowym i handlem napojami alkoholowymi;
Art. 13
1. Zabrania się na obszarze kraju reklamy i promocji napojów alkoholowych, z wyjątkiem
piwa, którego reklama i promocja jest dozwolona, pod warunkiem że:
1) nie jest kierowana do małoletnich,
2) nie przedstawia osób małoletnich,
....
8) nie wywołuje skojarzeń z:
....
b) relaksem lub wypoczynkiem,
....
itd itp.
Poza tym samo używanie wulgaryzmów w miejscu publicznym nie jest wykroczeniem, ale jeżeli powodują one zgorszenie wśród osób to już to jest wykroczenie.
USTAWA z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi
Art. 2.
......
3) reklama napojów alkoholowych – publiczne rozpowszechnianie znaków towarowych
napojów alkoholowych lub symboli graficznych z nimi związanych,
a także nazw i symboli graficznych przedsiębiorców produkujących
napoje alkoholowe, nieróżniących się od nazw i symboli graficznych napojów
alkoholowych, służące popularyzowaniu znaków towarowych napojów
alkoholowych; za reklamę nie uważa się informacji używanych do celów
handlowych pomiędzy przedsiębiorcami zajmującymi się produkcją, obrotem
hurtowym i handlem napojami alkoholowymi;
Art. 13
1. Zabrania się na obszarze kraju reklamy i promocji napojów alkoholowych, z wyjątkiem
piwa, którego reklama i promocja jest dozwolona, pod warunkiem że:
1) nie jest kierowana do małoletnich,
2) nie przedstawia osób małoletnich,
....
8) nie wywołuje skojarzeń z:
....
b) relaksem lub wypoczynkiem,
....
itd itp.
Poza tym samo używanie wulgaryzmów w miejscu publicznym nie jest wykroczeniem, ale jeżeli powodują one zgorszenie wśród osób to już to jest wykroczenie.
Szczerze to nie za bardzo rozumiem takie wyskoki. Po co to komu? Jak będą mieli po 60 lat będą opowiadali wnukom :,, dziadek jak był młody to w spodenkach na zajebistym mrozie przy koksowniku kiełbachę smażył. Taki był głupi a teraz kręgosłup go jebie bo chciał przykozaczyć..."
Mówicie pozytywne. Owszem. Ale i strasznie głupie.
Mówicie pozytywne. Owszem. Ale i strasznie głupie.
Kapral Poproszek, gówno masz - nic z tego, co przytoczyłeś, nie ma związku z filmikiem. Naucz się odróżniać pewne rzeczy, np. reklamę od siedzenia przy koksowniku
Pistolerro - lepiej opowiadać: "Jak dziadek był młody to w okularach przed komputerem oglądał, jak ktoś na zajebistym mrozie przy koksowniku kiełbachę smażył"? Akcja ogólnie pozytywna
jak dla mnie, pozytywnie
3:31 koleś chce Fakty Kaliskie, więc obstawiał bym Kalisz
podgor5 napisał/a:
jakie to miasto?
3:31 koleś chce Fakty Kaliskie, więc obstawiał bym Kalisz
Na pewno Kalisz. Trochę się zdziwiłem. Jak na to miasto to ten wybryk był szalony - aż dziw bierze, że ofiar w ludziach nie było.
alan10,
A więc baranku sam wypróbuj, a zobaczysz.
Reklama to bardzo szerokie zagadnienie i nie tylko jest na bilbordzie i w telewizji. Nie ma ustaw, które wszystkie możliwe interpretacje sprowadza do jednej słusznej. A faktem jest że mogli za to dostać mandat i żaden gimbusowy napinacz nie zmieni prawa.
A więc baranku sam wypróbuj, a zobaczysz.
Reklama to bardzo szerokie zagadnienie i nie tylko jest na bilbordzie i w telewizji. Nie ma ustaw, które wszystkie możliwe interpretacje sprowadza do jednej słusznej. A faktem jest że mogli za to dostać mandat i żaden gimbusowy napinacz nie zmieni prawa.
@Kapral Poproszek
widzę że jesteś Polaczkiem, i należysz do ludzi co w zimę narzekają ze zimno a w lato że gorąco.
ale na szczęście są ludzie tacy jak ci kolesie którzy potrafią pokazać że Polacy są narodem uśmiechniętym i z poczuciem humoru, i nie przeszkadza im -25.
co do artykułu o wychowaniu w trzeźwości to nie masz racji bo chłopak nie reklamował piwa,
według tego co Ty mówisz powinno się aresztować każdego kto ma 3 piwka w siatce przeźroczystej i idzie ulicą, albo koszulkę Lecha.
Jak już pisałem koksownik jest dla WSZYSTKICH wiec oni mogą z niego też korzystać,
Reakcja straży miejskiej też jest poprawna, Zobaczyli coś nietypowego wiec postanowili sprawdzić czy nie łamią przepisów i nie krzywdzą niewinnych, nie dopatrzyli się przestępstwa wiec dali spokój,
a co do "smaka" na kiełbasę to obstawiam że jak ktoś by poprosił o kawałek to by mu dali.
widzę że jesteś Polaczkiem, i należysz do ludzi co w zimę narzekają ze zimno a w lato że gorąco.
ale na szczęście są ludzie tacy jak ci kolesie którzy potrafią pokazać że Polacy są narodem uśmiechniętym i z poczuciem humoru, i nie przeszkadza im -25.
co do artykułu o wychowaniu w trzeźwości to nie masz racji bo chłopak nie reklamował piwa,
według tego co Ty mówisz powinno się aresztować każdego kto ma 3 piwka w siatce przeźroczystej i idzie ulicą, albo koszulkę Lecha.
Jak już pisałem koksownik jest dla WSZYSTKICH wiec oni mogą z niego też korzystać,
Reakcja straży miejskiej też jest poprawna, Zobaczyli coś nietypowego wiec postanowili sprawdzić czy nie łamią przepisów i nie krzywdzą niewinnych, nie dopatrzyli się przestępstwa wiec dali spokój,
a co do "smaka" na kiełbasę to obstawiam że jak ktoś by poprosił o kawałek to by mu dali.
michalkow napisał/a:
tak, to prawda, ale również faktem jest że mogli by go nie przyjąć i udowodnić swoje racje w sądzieA faktem jest że mogli za to dostać mandat i żaden gimbusowy napinacz nie zmieni prawa.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów