Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
poza tym uwielbiam te najazdy na kościół w Polsce... wpierw napinacze wrzeszczą, że nie dadzą już więcej "czarnym" ani grosza, a później przy pierwszej lepszej rodzinnej uroczystości w kościele pierdolą coś pod nosem, że nie ma kwiatów, tynk się sypie, organista fałszuje i inne tego typu bzdety, które powinny kościołowi spaść z nieba (chyba wraz z tym jebanym tynkiem)... ci wszyscy napinacze jak ulał pasują do partii Tuska i Palikota, bo tylko oni wierzą w cuda...
Pierdolisz jak potłuczony.
Chuj w dupę czarnym i nie chodzi o kasę, bo jak katolicy chcą ich sponsorować, to ich sprawa, ale ręce precz od państwowej kasy.
Idź już bo proboszcz ze świętym gwizdkiem czeka aż hejnał zagrasz.
Co do tematu, popieram vass. Jak banda fanatyków chce łożyć nierobom hajs na samochody, wille, dziwki i drogie trunki, to ich sprawa. Ale wpierdalania się kościoła w rządzenie państwem to przesada. Powinno być u nas tak jak jest we Francji. Kościół ma do powiedzenia wielki chuj. Do tego stopnia, że dzieci w szkołach nawet nie mogą sobie zrobić wigilii albo choinki ubrać, bo szkoła jest instytucją państwową a tam klechy wstępu nie mają. U nas będzie to realne może za jakieś 50 lat.
Nie do rymu, nie do taktu, wsadź se dupę do kontaktu.
Jest do rymu, jest do taktu, niech ci ziemia lekką będzie :]
Niektórzy ludzie (elektorat głównie po i pedalikota) mają tak płytkie rozumowanie, że mój brodzik pod prysznicem jest głębszy. Ale nienawiść do kościoła - według planu - zwiększa się.
@ticorr
Idź już bo proboszcz ze świętym gwizdkiem czeka aż hejnał zagrasz.
Co do tematu, popieram vass. Jak banda fanatyków chce łożyć nierobom hajs na samochody, wille, dziwki i drogie trunki, to ich sprawa. Ale wpierdalania się kościoła w rządzenie państwem to przesada. Powinno być u nas tak jak jest we Francji. Kościół ma do powiedzenia wielki chuj. Do tego stopnia, że dzieci w szkołach nawet nie mogą sobie zrobić wigilii albo choinki ubrać, bo szkoła jest instytucją państwową a tam klechy wstępu nie mają. U nas będzie to realne może za jakieś 50 lat.
Osobiste przywary pozostaw sobie, na wieczorne zabawy z tatusiem.
Ja od siebie moge tylko dodać, że nie istnieje coś takiego jak oderwanie kościoła (jakiegokolwiek) od państwa, bo te dwie instytucje wzajemnie się uzupełniają w organizacji państwa. Ludzie do organizacji potrzebują zarówno bodźców fizycznych, jak i metafizycznych. Te pierwsze dostarcza państwo swoim aparatem przymusu i swoim monopolem na przemoc, a drugie dostarcza religia, swoim zbiorem praw, dogmatów oraz ogólnym światopoglądem. Ten właśnie złożony system odróżnia nas od zwierząt i wiedziały już o tym starożytne cywilizacje, a ty tu wyskakujesz niczym jakiś leśny bobek "bo we Francji"... zobacz co się dzieje we Fracji wpierw! Przyroda nie znosi próżni, więc tam miejsce chrześcijaństwa zalewane jest powoli przez islam. Co z tego, że nie będziesz miał choinki w szkole, gdy przed każdą szkołą będzie stał meczet, a wszystkie dziewczyny będą biegały w burkach? Wolisz to od choinki w szkole? A może z arabami pójdziesz na noże? No już to widzę...
Poza tym mieliśmy już oderwanie kościoła od państwa za czasów PRLu i gówno z tego też wyszło, a gdy tylko Polak został papieżem i przyjechał do Polski, to wszyscy mieli mokro w gaciach - zgodnie z zasadą "jak trwoga to do Boga". Ty widocznie tej trwogi jeszcze nie zaznałeś... no ale jeszcze przyjdzie czas i miejsce...
Osobiste przywary pozostaw sobie, na wieczorne zabawy z tatusiem.
Ja od siebie moge tylko dodać, że nie istnieje coś takiego jak oderwanie kościoła (jakiegokolwiek) od państwa, bo te dwie instytucje wzajemnie się uzupełniają w organizacji państwa. Ludzie do organizacji potrzebują zarówno bodźców fizycznych, jak i metafizycznych. Te pierwsze dostarcza państwo swoim aparatem przymusu i swoim monopolem na przemoc, a drugie dostarcza religia, swoim zbiorem praw, dogmatów oraz ogólnym światopoglądem. Ten właśnie złożony system odróżnia nas od zwierząt i wiedziały już o tym starożytne cywilizacje, a ty tu wyskakujesz niczym jakiś leśny bobek "bo we Francji"... zobacz co się dzieje we Fracji wpierw! Przyroda nie znosi próżni, więc tam miejsce chrześcijaństwa zalewane jest powoli przez islam. Co z tego, że nie będziesz miał choinki w szkole, gdy przed każdą szkołą będzie stał meczet, a wszystkie dziewczyny będą biegały w burkach? Wolisz to od choinki w szkole? A może z arabami pójdziesz na noże? No już to widzę...
Poza tym mieliśmy już oderwanie kościoła od państwa za czasów PRLu i gówno z tego też wyszło, a gdy tylko Polak został papieżem i przyjechał do Polski, to wszyscy mieli mokro w gaciach - zgodnie z zasadą "jak trwoga to do Boga". Ty widocznie tej trwogi jeszcze nie zaznałeś... no ale jeszcze przyjdzie czas i miejsce...
a ty zaznałeś? i co ci bóg dał?
poza serdeczne bóg zapłać?
Kościół to świetnie przemyślana korporacja.
Niech sobie będzie, nie przeszkadza ale czemu nie płacą podatków jak wszyscy inni jeśli żyjemy w państwie bezwyznaniowym?
a ty zaznałeś? i co ci bóg dał?
poza serdeczne bóg zapłać?
Kościół to świetnie przemyślana korporacja.
Niech sobie będzie, nie przeszkadza ale czemu nie płacą podatków jak wszyscy inni jeśli żyjemy w państwie bezwyznaniowym?
Co mi Bóg dał to moja osobista sprawa i nie czas i nie miejsce żeby tu o tym pisać.
Co do przywilejów... zgodzę się, że jest tu wiele spraw do uregulowania, między kościołem a państwem, i nad tym należy solidnie pracować... ale podatki? Skąd wy czerpiecie tą wiedzę na temat podatków niepłaconych przez kościół? Weźcie coś poczytajcie więcej w temacie, a nie powtarzacie w kółko jakieś wymyślone bajki przez jakiegoś gimbusa. Kościół, jak i inne ośrodki wyznaniowe, objęty jest specjalną ustawą i płaci podatek ryczałtowy. Do tego płaci normalnie wszelkie ubezpieczenia, VAT i akcyzę. Przestańcie więc pierdolić, jak jakieś pokrzywdzone przez los dzieci.
Co mi Bóg dał to moja osobista sprawa i nie czas i nie miejsce żeby tu o tym pisać.
Co do przywilejów... zgodzę się, że jest tu wiele spraw do uregulowania, między kościołem a państwem, i nad tym należy solidnie pracować... ale podatki? Skąd wy czerpiecie tą wiedzę na temat podatków niepłaconych przez kościół? Weźcie coś poczytajcie więcej w temacie, a nie powtarzacie w kółko jakieś wymyślone bajki przez jakiegoś gimbusa. Kościół, jak i pozostałe inne ośrodki wyznaniowe, objęty jest specjalną ustawą i płaci podatek ryczałtowy. Do tego płaci normalnie wszelkie ubezpieczenia, VAT i akcyzę. Przestańcie więc pierdolić jak jakieś pokrzywdzone przez los dzieci.
podatek ryczałtowy to kpina, ubezpieczenia, Vat i akcyzę płaci bo musi żreć i wozić dupę,. A jak by się plebania schajcowała to bóg nowej nie postawi.
Do tego wszystkiego kościół katolicki dostaje dopłaty od Państwa z naszych podatków. Z których pokrywa ubezpieczenie zdrowotne księży. Dopłaty są w wysokości od 1 do 5 mld. zł. I dlaczego płacą wszyscy? Radio Maryja itp. organizacje też zwolnione są z wszelkich opłat za koncesje i częstotliwość żebyście wy katole mogli się nasłuchać a dziura budżetowa rośnie. W 2013 będzie brakowało ponad 200 mld na emerytury i renty.
Więc to mało wiesz.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów