Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
M................e 2016-08-11, 18:49
Nie bywam na takich turystycznych szlakach ale nikt nie może wspiąć się jakoś z boku albo przeć do przodu?
Czy to jest kolejka do jakiejś kolejki czy tam jest tylko jeden szlak bo inaczej policja milicja i straż górska cię zdejmie?
Zgłoś
Don_Luca 2016-08-11, 19:26
Jak ktoś chce spokoju i małego ruchu, to zapraszam w Beskidy. Widoki może nie te, ale bardzo mało ludzi, cisza, porządek i szlaki nawet przyjemne.
Zgłoś
qwerty1234567890 2016-08-11, 21:24
A ja nie zapraszam w Beskidy, bo powoli ludzi typu: całujcie mnie po dupie, jestem panem bo zostawiam firmową kasę, Dżeeejsooon wracaj do mamusiiii- przybywa, a po sezonie kilogramy śmieci. Idą na szlak z pełnymi czteropakami, ale puste puszki po piwie czy wodzie, nawet serwetki po żarciu ciążą niemiłosiernie i trudno je donieść do kosza lub z powrotem do hotelu czy domku.
I bardzo dobrze niech lezą w Tatry, przynajmniej inne góry nie są tak rozpiżdżone przez 'turystów'.

Jak pisał Libera:
Cytat:

Nie ma już gór! Nie ma już taternictwa! Nawet i to wykończyli! Nie można zrobić kroku, by się nie natknąć na tę cholerną stonkę. Masowa turystyka! Kto to widział! Przecież to nie ma żadnego sensu. Gdy j a chodziłem w góry, przed wojną, ma się rozumieć, inaczej to wyglądało. Przyjeżdżałeś; ze stacji szedłeś naprzód na zakupy: kasza, makaron, boczek, herbata, cukier, cebula. Nie było to wybredne, lecz za to tanie i pewne. Następnie: do Roztoki lub do Morskiego Oka. Pieszo lub autobusem, ale nie pekaesem, lecz takim małym, prywatnym, odkrytym samochodem, co jeździł, kiedy chciał, gdy zebrali się chętni. W schronisku "na Roztoce" rodzinna atmosfera. A przede wszystkim pusto. Najwyżej piętnaście osób. Z tej bazy wypadowej robiło się wycieczki, nawet i kilkudniowe. Sypiało się po szałasach, a wyżej, w kolebach skalnych... Bo o co w tym wszystkim chodzi? O samotność i ciszę. O "sam na sam" z żywiołem i z własnymi myślami. Idziesz i jesteś sam, jak pierwszy człowiek na świecie. Na styku ziemi i nieba. Z głową w błękicie... kosmosie. Ponad cywilizacją. Spróbuj teraz to zrobić, przynajmniej tu i teraz, w tym tłumie gonionych "ceprów", wycieczek i "przewodników". To jest parodia, jarmark, że się niedobrze robi...

A tam, gdzie kolejka jedzie jest jeszcze większe bydło; w trampkach, japonkach czy szpilkach i z wózkami po kamieniach.
Zgłoś
RmX 2016-08-12, 1:31
Maupajoke napisał/a:

Nie bywam na takich turystycznych szlakach ale nikt nie może wspiąć się jakoś z boku albo przeć do przodu?
Czy to jest kolejka do jakiejś kolejki czy tam jest tylko jeden szlak bo inaczej policja milicja i straż górska cię zdejmie?

Pierwszy lepszy Janusz Cię złapie i spyta czy w mordę byś nie chciał i żebyś spierdalał na koniec kolejki.

Nigdy nie zrozumiem myślenia takich Januszy czasami to gorsze niż ciapak. Polak Polakowi Polakiem powinno kojarzyć się z czymś miłym a tu cebula niestety.
Zgłoś
Fumigant 2016-08-12, 1:45 6
Trzeba być niezłym zjebem, żeby stać 3 godziny w kolejce do wyjścia na Giewont po to tylko, żeby cyknąć fotkę na szczycie i spierdalać na dół bo ludzie sapią, że kolejka czeka. No kurwa zjeby

Zabijam i płacą mi za to!
Zgłoś
SkoQ 2016-08-12, 5:56
Byłem w Zakopcu w lipcu... Byłem po to żeby odpocząć, więc przepłaciłem za 4 gwiazdkowy hotel, połaziłem trochę, ale bez szału. Odpocząłem, tak to prawda, ale do Zakopanego więcej nie wrócę, kosmiczne ceny wszystkiego i wszędzie bo to Zakopane, wali komuną z każdego miejsca. Mieszkam w Małopolsce i jeśli ktoś chce uderzać w góry to na wypoczynek lepiej jechać do Bukowiny Tatrzańskiej, poleżeć w termach typowo sie poopierdzielać i nie wysrać na to majątku, a na stoki Krynica. Chcesz chodzić po górach ? Jedź na Słowację. W Polsce to Zakopane to dziura z której każdy tylko hapie ile się da nie dając nic w zamian.

Jestem windykatorem, i lubię swoją pracę. Serio.
Zgłoś
Morthaliar 2016-08-12, 7:20 2
Sądząc po większości komentarzy to większość z was w "Tatrach" poszła co najwyżej do Morskiego Oka, weszła na Kasprowy, przeszła się Kościeliską lub Chochołowską i uważa, że wszędzie jest pełno tłumów i bydła na szlakach. Nie dziwota.

Jedyne czego nie da się zastrzec to fakt, że ceny istotnie są wysokie.
Zgłoś
T0B1 2016-08-12, 7:42 1
Chcesz pochodzić po górach? To na Słowację jedź - niewiele dalej, ludzi mniej i nie czuć tego zjebanego zakopiańskiego klimatu (no chybo, że ktoś lobi po goralsko pogmyroć).

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
D................7 2016-08-12, 8:16
Cytat:

Polak Polakowi Polakiem powinno kojarzyć się z czymś miłym a tu cebula niestety.

No akurat cebula to jest podupcanie przez PN poza szlakiem... Fajnie by Bieszczady wygladały gdyby ludzie nakurwiali gdzie popadnie po połoninkach.
Zgłoś
Dejwoo 2016-08-12, 8:22 2
A ja byłem w tym roku w Zakopcu i sobie chwale. Jak nie chcecie stać z Januszami w kolejce to kurwa nie spać do 10.. Pobudka przed 6 i w drogę, wtedy osób mało i czujesz, że jesteś na łonie natury. Ale komu by się chciało tak wstawać, przecież urlop! Będę wstawał jak do roboty!?
Zgłoś
nowynick 2016-08-12, 8:42
kiedyś byłem na tym szczycie, w kwietniu czy marcu, bez kolejek (w ogóle nikogo nie było), widok pewnie podobny tylko trochę śniegu jeszcze leżało.

To co na filmie smutne w chuj, czekaj trzy godziny żeby pierdolnąć fotę z prętami w tle Nie ma jak udane wakacje...
Zgłoś
kamilchw 2016-08-12, 9:18
Tydzień spędziliśmy ze znajomymi w Zakopcu, od 1 sierpnia tego roku. Polecam trudniejsze szlaki, tam jest mniej Januszy i Grażyn. O wiele milsza atmosfera i z ludźmi można porozmawiać.
Byliśmy też na Giewoncie, kolejka trochę była. Na szczycie pod krzyżem, jak ludzie trochę omijali kolejkę, gdzie było na to miejsce(żeby usiąść, zdjęcie zrobić, zjeść itp), to dziadek chciał już kamieniami rzucać. Zamiast człowiek się cieszyć, że w tym roku udało się szczyt zdobyć, to miał zwalony humor przez takiego strażnika teksasu.
PS Widok jest piękny, ale polecam wejście na Świnicę
Zgłoś
Alonso 2016-08-12, 9:42
Góry są do chodzenia, a nie do stania.
Zgłoś
hokano 2016-08-12, 10:46
Wchodzenie na giewont jest trochę jak chodzenie do lekarza - chcesz bez kolejki ? To musisz iść wcześnie . Poza tym jest jeszcze jedna istotna rzecz - pogoda. Wychodząc na szlak, powiedzmy o 7-6 rano, na szczycie (obojętnie jakiej góry) jesteśmy powiedzmy (strzelam) około 10-11-12 po czym schodzimy. W większości przypadków w górach pogoda może się gwałtownie zmienić, zazwyczaj w godzinach popołudniowych.

Pamiętam jak dziś kiedy kilka lat temu schodziłem właśnie z obrzygiwanego przez was Giewontu (akurat powoli zaczynały robić sie kolejki, ale za mną) kiedy można było usłyszeć burzę w oddali. W momencie kiedy ja byłem już duuuuużo niżej na szlaku a burza była tuż tuż, te głąby wchodziły dalej na szczyt.
Zgłoś
Mdeyna 2016-08-12, 11:45
Do zakopanego tylko na trudniejsze szlaki, troche lepiej. W dolinie koscieliskiej tyle ludzi co na krupowkach a na krupowkach tyle co we wladku.

Wlasnie stamtad wrocilem i powiem ze przecietnemu turyscie odradzam zakopane. Za drogo. A na te "pustsze" szlaki trzeba mie jakies przygotowanie i kondycje. Orla perć, zawrat. Ale nawet tam sa czasem kolejki.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów