📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:26
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
PolskaSkarpetka napisał/a:
Nie ma to jak węgiel sprowadzany z rosji a nie jakieś pedalskie wiatraczki czy inne panele.
a energetyka jądrowa coś ci mówi?
Halman napisał/a:
a energetyka jądrowa coś ci mówi?
A miks energetyczny coś ci mówi? Wiatraki czy solary są git pod warunkiem że są wspomagane stabilnymi źródłami energii np. właśnie EJ. Same EJ też nie są zawsze nieograniczone pokazały to ostatnie lata gdy upały i susze spowodowały problemy z chłodzeniem reaktorów we FR.
"Kurwa moje pole...."
Btw zastanawiam sie dlaczego nie robia tych wiatrakow a aluminium ktore mozna recyklingowac(recyklowac) tylko z jakiegis sztucznego syfu?
Btw zastanawiam sie dlaczego nie robia tych wiatrakow a aluminium ktore mozna recyklingowac(recyklowac) tylko z jakiegis sztucznego syfu?
A co te śmigła z plastiku? A ten wiatrak to się złożył bo śruby na złom wywożą dlatego wszystkich nie wkręcają i wiatraki spadają. Sprawdzone info...
intermag napisał/a:
Nie tak do końca z tą utylizacją
Tak z czystej ciekawości. Nie da się ich przetworzyć ze względu na zastosowany materiał czy ze względu na zbyt duże rozmiary powodujące, że koszty byłyby nieopłacalne?
Nie wiem czemu nie ma możliwości recyklingu, ale skoro tak to można by ich zapewne użyć do utwardzenia dróg, albo do wypełnienia wielkoformatowych wylewek betonowych. To że je tam zakopują to moim zdaniem kwestia jedynie tego że osoba decyzyjna która o tym zdecydowała była głupim idiotą. Nie znam się ale bez żadnych konsultacji podejmę decyzję, a co. Coś jak u nas w kraju, na większości stanowisk decyzyjnych.
Jesteśmy obecnie w tak głębokiej dupie z klimatem i jego zmianami, że rozwiązania pro eko nie zawsze muszą być opłacalne, czasami trzeba do tego dołożyć, dla większego dobra.
Jesteśmy obecnie w tak głębokiej dupie z klimatem i jego zmianami, że rozwiązania pro eko nie zawsze muszą być opłacalne, czasami trzeba do tego dołożyć, dla większego dobra.
takamahi napisał/a:
Nie wiem czemu nie ma możliwości recyklingu, ale skoro tak to można by ich zapewne użyć do utwardzenia dróg, albo do wypełnienia wielkoformatowych wylewek betonowych. To że je tam zakopują to moim zdaniem kwestia jedynie tego że osoba decyzyjna która o tym zdecydowała była głupim idiotą. Nie znam się ale bez żadnych konsultacji podejmę decyzję, a co. Coś jak u nas w kraju, na większości stanowisk decyzyjnych.
Gimby nie znajo ale bardzo popularne (pomijam zwykłe śmiecie) było kiedyś przy budowach bloków z wielkiej płyty stawianie "górek technologicznych" na których potem dzieci się w zimę bawiły zjeżdżając (my tak tego używaliśmy przynajmniej).
Jak ktoś nie wie o czym piszę to już wyjaśniam - cały szajs z budowy jaki został (gruz, pręty, kable, rury, okna, drzwi - WSZYSTKO) był wrzucany do wielkiego dołu obok budowy i zasypywany ziemią, którą wcześniej wykopano z tego dołu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów