Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Może ktoś dokładnie wytłumaczy, co tu się odjaniepawliło? Ja widzę tylko ciężarówkę i kłęby dymu. Równie dobrze na pace tej cię żarówki mógł Jarosław kota tak ruchać, że aż pękł, a kierowca tego nie upilnował.
Coś mi się wydaje że wystrzeliła klapa od cysterny do przewozu cementu, poprawcie jak wiecie lepiej.
Coś mi się wydaje że wystrzeliła klapa od cysterny do przewozu cementu, poprawcie jak wiecie lepiej.
Idiota włączył kompresor do wydmuchiwania cementu, coś się zapchalo i otworzył klapę.
Też znacie tę miejską legendę z czasów komuny,kiedy z cementowni żołnierze służby zasadniczej wozili cement na wielkie budowy cysternami,i za pare flaszek można było niby kupić całą cysternę cementu luzem,no i niby ktoś budował dom jednorodzinny,stał już w stanie surowym,iprzyjechała cysterna,wypuszczano cement do budynku,otwory były zabite deskami,po za tym jednym,i niby milicja w okolicy się pojawiła.Podobno operator dał większe obroty,i domek rozsadziło,
Mój starszy był kierowcą w wojsku w 85 r. Sztabową Nysą rozwiózł materiałów budowlanych na kilka domów ówczesnej kadry. Nysa zakończyła żywot na drodze przy poligonie jak ją paru wesołych chłopaków wyciągało BWP-em na łańcuchu, zamiast delikatnie ruszyć to tak dali w pizdę, że z Nysy most wyrwało i prędkością naddźwiękową ten most przyjebał o tego BWP.
Do rozładunku silosów zarówno podnoszonych, jak i leżących potrzebne jest sprężone powietrze pochodzące z kompresora, które wypycha produkt przez otwór wylotowy. Dlatego zanim kierowca ponownie otworzy włazy załadunkowe, powinien sprawdzić na manometrze, czy w silosie nie ma nadciśnienia powietrza...
Oczywiście masz rację. Ale ten kierowca wiedział, że jest nadciśnienie, tylko wpadł na pomysł, żeby je szybko wypuścić. A najprościej klapą załadunkową, bo ma największą średnicę.
Pewnie pomyślał, że lekko poluzuje blokadę i rozszczelni cysternę. A tu jeb i kosmonautą został.
Do rozładunku silosów zarówno podnoszonych, jak i leżących potrzebne jest sprężone powietrze pochodzące z kompresora, które wypycha produkt przez otwór wylotowy. Dlatego zanim kierowca ponownie otworzy włazy załadunkowe, powinien sprawdzić na manometrze, czy w silosie nie ma nadciśnienia powietrza...
Dodam że rozładunek cementowozu odbywa się przy ciśnieniu ok 2 bary i nie ma potrzeby otwierać właz na górze tak jak ten facet zrobił.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów