📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
pewnie jakiś małolat zabrał staremu autko, będzie kara na internet.
Dobra, a tera Krzychu kadetem!
prawie jak Wojtas.
kusti napisał/a:
Wymknęla mu się beztia...
To prawda. Próbował delikatnie i jak nie wychodziło poszedł na całość i nie ogarnął potężnej mocy opla corsa.
Ale kumple zapamiętają to nawet lepiej niż gdyby mu wyszło to co planował.
jakie to typowe dla tych debili. nie ogarniają co to pod i nadsterowność i myślą, że jak da w pizde w aucie z napędem na przód to poleci bokiemXd a tu huj.. pojechało prosto.
PiesKracy napisał/a:
jakie to typowe dla tych debili. nie ogarniają co to pod i nadsterowność i myślą, że jak da w pizde w aucie z napędem na przód to poleci bokiemXd a tu huj.. pojechało prosto.
Myślę, że oni nie ogarniają nawet różnicy między FWD a RWD, a nad i podsterowność dla nich nie istnieje.
Też próbowałem "driftować" FWD bez użycia ręcznego ale to trzeba nadrzucać dupą, jakoś mi słabo wychodziło.
Corsinka dobra fura, jedne z moich pierwszych aut. 1.4 w benzynie przy tej wadze auta i niejeden dresiarz się zdziwił, jak mu odszedłem ze świateł.. do 3 biegu bo powyżej 3 to tam już mocy nie było.
To prawda. Próbował delikatnie i jak nie wychodziło poszedł na całość i nie ogarnął potężnej mocy opla corsa.
Ale kumple zapamiętają to nawet lepiej niż gdyby mu wyszło to co planował.
Teoretycznie z tej potężnej mocy można się śmiać ale w ruchu drogowym. Tam z reguły wszyscy są mistrzami kierownicy i ogarniają fury z momentem po 500-600 Nm jedną ręką. Całe mistrzostwo kierownicy opiera się często na świrowaniu pawiana tuż obok poprawnie poruszających się pojazdów. Proponuję sprawdzić się jednak na torze samochodem o nieco podobnej mocy, może nawet w jakiejś szkole doskonalenia techniki jazdy. Wtedy Panowie zajmujący się szkoleniem kierowców zawodowo, ocenią czy Ty ogarniasz moc corsy czy jakiegoś innego małego samochodu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów