Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
woytasw
Gunner hummera miał ostrzelać audicę - spokojnie by skręcili.
Problem w tym, że Hummer to wersja cywilna i nie jest uzbrojony, więc nie może być tu mowy o "gunnerze". Dla rozróżnienia wersja wojskowa to Humvee (HMMWV)...
za mniej więcej nikogo nie da się ukarać
da się ukarac... przykład:
1. odcinkowy pomiar prędkości - jest to pomiar "mniej więcej".
anuluj-mandat.pl/post/odcinkowy-pomiar-predkosci-mity-i-fakty
2. pomiar radarem iskra (na szczęscie juz wycofany) i pomiar lidarem Ultralyte 20-20
anuluj-mandat.pl/post/dowod-ze-mozna-uchylic-przyjety-mandat-z-miernik...
anuluj-mandat.pl/post/praktyczna-historia-wygranej-z-laserem-ultralyte-lti-20-20
wiecej info na temat ultralyte można przeczytac na stronie Tomasza Motylińskiego
3. wideorejestratory w nieoznakowanych radiowozach.
rp.pl/Prawo-drogowe/312299938-Sad-PolCam-rejestruje-predkosc-radiowozu...
anuluj-mandat.pl/post/nie-bojmy-sie-wideorejestratorow-policyjnych-w-n...
reasumując: MOŻNA i tak robią
Problem w tym, że nie każdy wie jak się skutecznie bronic
Potem jak faktycznie będzie gdzieś ta policja potrzebna, to kurwa nie ma, bo nagle w mieście 20 "kolizji" i wszędzie radiowozy trzeba powysyłać, a w 90% przypadków, można by było sprawę załatwić na oświadczenie, jeśli sprawa tak jak tu, jest ewidentna, co dla obydwu stron jest opcją lepszą z uwagi na kilka czynników...
pomocdrogowa.org/download/Oswiadczenie%20sprawcy%20kolizji%20drogowej.pdf
Wydrukujcie, wrzućcie do schowka, czy złożone do dokumentów, nie wiecie kiedy się może przydać...
Jak mnie wkurwiają takie zachowania, przy KOLIZJACH (nie wypadkach!) typu "dzwonić po policję?" Nie kurwo, morda w kubeł i czekaj grzecznie, jak mężczyźni rozmawiają, bo w przeciwieństwie do ciebie mają mózgi i wiedzą, że nie zawsze trzeba dzwonić, jeśli sytuacja na to pozwala...
Oświadczenie można podważyć - wystarczy, że pojedzie się do psychologa, psychiatry który wystawi zaświadczenie, w którym zostanie zawarta następująca treść, a mianowicie przykład: "w momencie podpisania dokumentu pacjent Jan Kowalski był niepoczytalny i nie wiedział co podpisywał."
Następnie ubezpieczalnia wstrzymuje wypłacenie odszkodowania i sprawa ląduje w sądzie. Taki delikwent sprawe wygrywa (bo wie jak cie w chuja zrobić) i kare za spowodowanie kolizji zostajesz obarczony ty.
Oczywiscie w przypadku gdzie nie ma żadnych nagrań video.
Dla tego lepiej wezwać policje
Oczywiście masz racje, że w pewnych sytuacjach lepiej załatwić sprawę na oświadczenie, ale... Jest dużo tych ale.
MaszAyahuaskę,
Oświadczenie można podważyć - wystarczy, że pojedzie się do psychologa, psychiatry który wystawi zaświadczenie, w którym zostanie zawarta następująca treść, a mianowicie przykład: "w momencie podpisania dokumentu pacjent Jan Kowalski był niepoczytalny i nie wiedział co podpisywał."
Wystarczy dopisać w oświadczeniu:
"Oświadczam, że w momencie podpisywania oświadczenia, jestem w pełni świadom swoich czynów, robię to dobrowolnie przez nikogo nie przymuszany, przyznając się do winy, oraz oświadczenie to, nie jest wynikiem szoku powypadkowego"
Wystarczy dopisać w oświadczeniu:
"Oświadczam, że w momencie podpisywania oświadczenia, jestem w pełni świadom swoich czynów, robię to dobrowolnie przez nikogo nie przymuszany, przyznając się do winy, oraz oświadczenie to, nie jest wynikiem szoku powypadkowego"
Widzisz... i tu tkwi twój problem... uzupełniłeś wzór oświadczenia dopiero po mojej wypowiedzi[czyli mądry polak po szkodzie]. - co jestes tego idealnym przykładem
Jest wiele pułapek, gdzie koleś może zrobić cie w ch...
Ja podałem jeden z nich.
Reasumując - lepiej wezwać policje.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów