Walka z somalijskimi piratami do łatwych nie należy
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
haha, z tego co widzę to ruscy się faktycznie z nimi nie pierdolą
tutaj ogarnąłem też jakiś filmik, w opisie jest napisane, że to kolesie z wynajętej firmy ochroniarskiej nie dają sobie w kaszę dmuchać. Ujebali raczej wszystkich. Akcja od 0:50.
tutaj ogarnąłem też jakiś filmik, w opisie jest napisane, że to kolesie z wynajętej firmy ochroniarskiej nie dają sobie w kaszę dmuchać. Ujebali raczej wszystkich. Akcja od 0:50.
Komandosi na tym wideo to holenderskie BBE(wydział piechoty morskiej) i francuska 2RPIMa. Nasi specjalsi by im mogli buty czyścić...
rozje.ac cały islam !!!!
why napisał/a:
R4f43ll głupoty wypisujesz . Polecam obejrzeć film dokumentalny o tych "piratach". Tytułu nie podam bo nie pamiętam, ale film zrealizowany przez co ciekawe polską tv, puszczony kiedyś oczywiście po 23.00 ponieważ dla naszego narodu ważniejsze jest co tam w M jak Miłosz...
(...)
W mediach oczywiście przedstawia się ich jako krwiożerczych barbarzyńców. Dlaczego ? Ponieważ nikt nie stanie w obronie takiego "zła" i biznes się kręci.
Jak Ci w telewizji puszczą film o tym, że hitler tak na prawdę zabijając tyle żydów uratował nas od śmierci bo żydzi mieli w sobie zmutowanego wirusa to też uwierzysz? ...
szkda ze te pieprzone niebieskie naramienniki zasłaniają polską flagę...
@why, nie twierdze, ze znam prawde i byc moze to co piszesz na podstawie programu w TV jest bardziej wiarygodne. jedyne co moge powiedziec to to, ze plywalem w tym rejonie i rozmawialem z kilkunastoma komandosami z firmy Drum Cussac chroniacej statki. Jeden z nich byl kilkukrotnie uczestnikiem negocjacji oraz wreczal okup za porwany statek i powiedzial mi wiele rzeczy, ktorych telewizja nie pokazuje. Generalnie argument o wplywie wielkich flot rybackich na dobrobyt rybakow somaliskich do mnie nie przemawia bo takie same profesjonalne kurtry plywaja w innych rejonach np kolo Chin a rybakow jest 3 razy tyle co w rejonie Morza Czerwonego i jakos nikt nikogo nie napada. Nie wierz wszystkiemu co pokazuja w telewizji. Znasz tylko jedna strone historii.
Może ktoś podać jaka muzyka leci w pierwszym filmiku lub źródło samego filmiku ?
1) Czarnuchy wiec strzelac mozna
2) napadaja statki transportowe - ubic bez zastanowienia
Podoba mi sie pod tym wzgledem rosyjskie podejscie. Statek transportowy, ale na pokladzie pare kalachow maja. Jak plynie pontonik czy jakas dlubanka, a w srodku czarni to poprostu otwieraja ogien i plyna dalej. Jak polski marynarz (czy w sumie bardziej technik na statku) zapytal kapitana brytyjskiego czemu nei mamy broni tak jak oni, kapitan opowiedzial ze kiedys marynarz sie zalamal i popelnil samobojstwo i na "jego statku nie bedzie broni"
2) napadaja statki transportowe - ubic bez zastanowienia
Podoba mi sie pod tym wzgledem rosyjskie podejscie. Statek transportowy, ale na pokladzie pare kalachow maja. Jak plynie pontonik czy jakas dlubanka, a w srodku czarni to poprostu otwieraja ogien i plyna dalej. Jak polski marynarz (czy w sumie bardziej technik na statku) zapytal kapitana brytyjskiego czemu nei mamy broni tak jak oni, kapitan opowiedzial ze kiedys marynarz sie zalamal i popelnil samobojstwo i na "jego statku nie bedzie broni"
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów