A teraz ciekawostka, poniżej znajduję się naszywka noszona przez dowódców sekcji bojowych, cel wiadomo jaki. Upamiętnienie AK.
Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.Ranger, kiedy Petelicki mówił że GROM jest najlepszy? Wymyślasz jakieś głupoty, i ludzie tobie wierzą. Otóż mój drogi, Petelicki nigdy tak nie powiedział!
Aha, mi nie chodzi o autora książki cel snajpera, bo on był w Navy Seals. Chodzi mi o pułkownika, i dowódcy Delta Force.
GROM, NIL czy JWK, należą do Task Force 50. Czyli, wykonują specjalne operacje. Nie zajmują się jakimiś brudasami co mieszkają w górach. Wykonują akcję na różne arsenały, likwidują ważnych talibów, i odbijają zakładników.
Odpowiedzialność za rewiry ponosi PKW Afganistan, który jezeli sie nie mylę, nie kontroluje naszych specjalsów. Tylko Dowództwo Wojsk Specjalnych. A porównywanie, zwykłych szeregowych zawodowych do specjalsów jest śmieszne.
'Dlaczego to GROM jest z reguły wsparciem dla innych jednostek, a nie na odwrót'. Jaja sobie robisz? Kto odbijał port w zatoce? Kto odbijał tamę w Iraku? Poczytaj sobie np nową książkę o gromie, i się dowiesz kilku rzeczy.
Poczytaj sobie np nową książkę o gromie, i się dowiesz kilku rzeczy.
Powiedz mi tylko, czemu GROM ma np własną technikę zmiany magazynka?
Polska jest zbyt betonowym krajem i zbyt biednym żeby nasi specjalsi mogli pokazać coś niezwykłego na forum międzynarodowym.
Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.Już pokazali, ale takie tumany jak ty, tego nie widzą Np odbili zakładników, poczytaj o operacji sledgehammer. De facto wykonanej przez JWK.
Ranger, Poczytałem twoje posty w innych tematach i widzę że jesteś bardzo zawiedziony Wojskiem Polskim
A Ja ci powiem miałem próchnicę już w podstawówce a byłem podoficerem Wojska Polskiego. Ogólnie to jeden twój post zaprzecza drugiemu, nie chce już z tobą gadać chuj ci w dupe!
shogun, dokładnie.
Lodziki sobie jeszcze zróbcie...
Jeśli jednak nie wysyłają i faktycznie tymi najciężej pracującymi są amerykanie, brytyjczycy i przy nich Polacy to nasze jednostki z o każdą jedną misję bojową wyprzedzają pozostałe kraje o rok świetlny do przodu.