KNP ma mój głos, JKM szanuję, byłem na kilku spotkaniach z nim, chociaż nie do końca czasami go rozumiem.
Nie dlatego, że nie rozumiem tego co mówi, tylko dlaczego to mówi. Czasami mam wrażenie, że celowo chce stracić poparcie. Dlatego na tym polu jest wielu polityków lepszych od niego! Tak właśnie, chociażby Leszek Miller, Kaczyński czy nawet Tusk. Nie mówię oczywiście o poglądach, nie ma o tym mowy. Ale są oni na pewno bardziej profesjonalni w tym co robią- skutecznie udaje im się ogłupiać ludzi i manipulować nimi. Przy tym bardziej ważą słowa i są poprawni.
Gdyby JKM bardzo chciał podnieść wyniki to powinien powiedzieć, nie PRYWATYZOWAĆ WSZYSTKO! Bo ludzie mogą się obawiać radykalnych zmian, zamiast tego "zdjąc przymus składek na ZUS, jak ktoś będzie chciał tam wpłacać to droga wolna". Nie powinien wspominać przy tym o żadnym Hitlerze czy paraolimpijczykach. Ludzie są bardzo czuli na te tematy i nawet jak usłyszą te słowa to już im coś zaświta w pustym łbie i nie będą się chcieli zagłębiać w sens.
Ponadto, słynne masakry Korwina, jak pięknie brzmią, to czasami są zwyczajnie nietrafione albo wymijają odpowiedź. Dajmy na to taki przykład
http://www.youtube.com/watch?v=A_NGP8yTc6A
pomijając, że gnojek jest bezczelny to porównując podaktki w Bułgarii i Rumunii do Holandii, wykazuje kompletny brak wiedzy i ignorancję. Porównywanie biednej Rumunii (swoją drogą płaca minimalna prawie na poziomie średniej krajowej, więc powinno mu się podobać) do bogatej Holandii, to tak jakbym porównał gościa, który jedzie samochodem, spokojnie przez miasto 40 km/h i rowerzystę, który ledwo zipie i jakoś go dogania. Tu nie mają znaczenia puste cyferki , za którymi nic się nie kryje tylko siła nabywcza. A z tej, z kolei jasno wynika, że Holendrowi, jak się zabierze nawet 60 % w podatkach, to będzie mu lepiej niż rumunowi, któremu się zabierze 15 czy 20%. Podaje tylko przykłady, nie orientowałem się dokładnie jakie są stawki podatkowe w tych krajach. I takimi argumentami Korwin powinien punktować takich gnojków, co preczytali gdzieś parę cyferek i chcą pogadać.
Na szczęście JKM ustępuje powoli miejsca młodym KaNaPowcom i ci dają rade
Mimo wszystko wielki szacun i tak dla Janusza i mam nadzieję, że już niebawem KNP osiągnie pierwszy sukces w wyborach do europarlamentu!