Dożynki to ludowe święto połączone z obrzędami dziękczynnymi za ukończenie żniw i prac polowych. Zgodnie z tradycją mieszkańcy najpierw biorą udział w mszy świętej, a następnie odbywają się zabawy obfitujące w liczne konkursy.
Dożynki to ludowe święto połączone z obrzędami dziękczynnymi za ukończenie żniw i prac polowych. Zgodnie z tradycją mieszkańcy najpierw biorą udział w mszy świętej, a następnie odbywają się zabawy obfitujące w liczne konkursy.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
tymczasem na Kujawach
widziałem to bujanie obrazkami z świętymi nie raz i pytam;
- czy ten zwyczaj dotyczy pomorza, kaszubów?
- co ma za cel bujanie tymi obrazkami, czy to ma jakieś podstawy, czymś jest umotywowane?
dziwne jak halman pyta, nie?
Nie to że ich bronię ale... Ale kurwa nie mam nic na obronę takich zjebów
Jakby to były pedały z gołymi dupami na paradzie rypali by się na wyścigi, któremu predziej kicha wyleci.
Głupie, świńskie zabawy weselne nie są źle. Np. picie wody z buta.
Jakbyście oglądali marsz pederastów ze sprzętem lgtvhd+ gdzie miachał z kubą za gołe dupy się macają 40cm wibratorami to byście klaskali i płakali z zachwytu jakie to kurwa nowoczesne a nie zaścianek co dla jaj łyżką wali w patelnię na dupie baby.
Nie mój rodzaj rozrywki takie dożynkowe zabawy ale ani mnie to kurwa grzeje, ni ziębi. Widzę, przechodzę dalej a nie się spuszczam nad tym, że w kraju gdzie jest ponad 95% katolików ludzie bawią się na wsi z powodu zbiorów. Bo chlebek to bez względu na chuja w dupie i tak wpierdalacie.
Widzę, że tutaj niektórzy mają dobry ból dupy w komentarzach bo ludzie się cieszą z prostej zabawy i nikomu nie robią krzywdy ani nie zmuszają.
Jakbyście oglądali marsz pederastów ze sprzętem lgtvhd+ gdzie miachał z kubą za gołe dupy się macają 40cm wibratorami to byście klaskali i płakali z zachwytu jakie to kurwa nowoczesne a nie zaścianek co dla jaj łyżką wali w patelnię na dupie baby.
Nie mój rodzaj rozrywki takie dożynkowe zabawy ale ani mnie to kurwa grzeje, ni ziębi. Widzę, przechodzę dalej a nie się spuszczam nad tym, że w kraju gdzie jest ponad 95% katolików ludzie bawią się na wsi z powodu zbiorów. Bo chlebek to bez względu na chuja w dupie i tak wpierdalacie.
Wpierdalać chleb z chujem w dupie... gdzie takie dożynki mają ???
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów