Taki lekko zalatujący gimnazjalnym dowcipem artykuł.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Po czesku "cipka" znaczy koronka. My trzaskamy z nich a oni trzaskają z nas. W Polsce zdarza się nazwisko Kokot. Po Czesku jest to zwyczajny kutas Szczetka brzmi niemalże jak nasza szczotka a jest zwykłą kurwą. Podobnie szekać prawie jak szukać a u naszych południowych Sąsiadów pierdolić. Przykłady można mnożyć w nieskończoność gdyż są to tzw. "fałszywi przyjaciele" tłumacza. Nie tyczy się to tylko języka polskiego i czeskiego. Bo zdarzało się np. , że nasi rodacy jechali do Rosji/Związku Radzieckiego i chcieli kupić "kawior puszce". Brzmi prawie jak rosyjskie "kawior w puszkie" w wolnym tłumaczeniu dywan w armacie Itd. itp. Języki rzecz zajmująca i ciekawa:-) Pozdrawiam
P.S. Coś mi się jeszcze przypomniało Z naszego krajowego podwórka. W dawnej Polszczyźnie, obecnie nieco wulgarny wyraz kutas oznaczał ozdobę z nici, sznurka itp. w kształcie pędzla.
P.S. Coś mi się jeszcze przypomniało Z naszego krajowego podwórka. W dawnej Polszczyźnie, obecnie nieco wulgarny wyraz kutas oznaczał ozdobę z nici, sznurka itp. w kształcie pędzla.
Rozpisałeś się ale piwa odemnie nie dostaniesz bo jestem sadystą !
Dalione napisał/a:
Rozpisałeś się ale piwa odemnie nie dostaniesz bo jestem sadystą !
Piwo potrafię sobie zorganizować we własnym zakresie i nie napisałem tego żeby dostać je od prawdziwego "SADYSTY" takiego jak Ty
Ale ode mnie masz czasem warto dowiedzieć się czegoś nowego
Arkhanis napisał/a:
Ale ode mnie masz czasem warto dowiedzieć się czegoś nowego
A ja nie przyjmę bo jestem "SADYSTĄ" jak Dalione
A to teraz tak wygląda cipka..
apud2 napisał/a:
Moja dyrektorka miała tak na nazwiskoW Polsce zdarza się nazwisko Kokot. Po Czesku jest to zwyczajny kutas
i teraz mogę powiedzieć, że w 100% jej pasowało
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów