Jak w temacie. Szukałem sobie jakieś koszulki ze śmiesznym/interesującym nadrukiem lub napisem i trafiłem na to "cudo". Czy jest to w ogóle legalne? Z tego co się orientuję, to promowanie tego jest zakazane, podobnie jak swastyk itd, prawda? W każdym razie ja już u gościa nie kupię tego co chciałem, mimo znalezienia ciekawego wzoru.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
21 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Co ty kurwa jesteś jakaś lewacka pizda ,że nie kupisz u gościa bo ma koszulke z napisem CCCP i gwiazdką?
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Należy rozgraniczyć tutaj pewne kwestie, hitleryzm opiera się w założeniu na nietolerancji, nienawiści, chęci wyniszczenia innych nacji, itd. ( myślę że nie trzeba się dokładnie w to zagłębiać, każda w miarę inteligentna osoba to wie ) Czyli jest zły już u źródła bo odmawia niektórym prawa do życia. Natomiast komunizm w ogólnym założeniu nie jest zły, zależy jeszcze co rozumiemy przez słowo komunizm - bolszewizm czy też idee ruchu robotniczego z II poł. XIX wieku. Komunizm opiera się na utopii która nigdy nie nastąpi. Celem jest społeczeństwo bezklasowe, równe i bez podziałów społecznych co gdyby nastąpiło rzeczywiście bylo by rzeczą wspaniałą, niestety jest to rzecz niemożliwa do zrealizowania i nikt nie jest w stanie tego zrealizować ani prośbą ani groźbą. Sam komunizm ( nie bolszewizm! ) można obecnie postrzegać jako szlachetny cel nie do zrealizowania. Bolszewicy utopili ideały rewolucji zaraz na jej początku, szerząc masowy terror, w efekcie czego sami stworzyli kapitalizm oparty na uprzywilejowanych członkach partyjnych. Więc noszenie koszulki CCCP jest idiotyzmem. Idealna rzecz dla zbuntowanych nastolatków.
Nie, nie jestem lewakiem.
Nie, nie jestem lewakiem.
Jeżeli nie znasz historii to się nie wypowiadaj "lewaku" czy "prawaku", co za pojebane prowokacje.
Odkopane z dysku, z czystym przekazem.
Odkopane z dysku, z czystym przekazem.
koszulki i inne pierdoły z symbolami systemów zbrodniczych (swastyka, sierp i młot, gwiazda dawida, półksiężyc)
powinny być zakazane
powinny być zakazane
Znacznie popularniejsze są koszulki z parszywą mordą bolszewika, tchórza i sadystycznego zbrodniarza, rodem z Ameryki Południowej.
Łachy z CCCP i sierpem i młotkiem, to jeszcze pół biedy, bo u nas nakłada je tylko prawdziwa awangarda postępu i oświecenia (widać znacznie łatwiej za nie zarobić w ryło).
Znacznie popularniejsze są koszulki z parszywą mordą bolszewika, tchórza i sadystycznego zbrodniarza, rodem z Ameryki Południowej.
Cytat:
Promowanie owszem. Tylko co jest promowaniem, a co użyciem jako środek artystycznego wyrazu - dozwolonym ustawą?promowanie tego jest zakazane, podobnie jak swastyk
Jak ze wszystkim w Polsce, w kwestii problematyki tej symboliki mamy okrutną hipokryzję. Nasi rodzice i dziadkowie (a co starsi Userzy sami to pamiętają) przez lata byli karmieni czerwoną propagandą. A że kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą - przyzwolenie społeczne na czerwone symbole jest dość duże. Analogiczne, społeczeństwo jest do przesady wyczulone na wszelkie nawiązania do III Rzeszy. Chuj, że jedne i drugie podpadają dokładnie pod te same artykuły Kodeksu Karnego.
Tak więc - sprzedawca mógłby spokojnie poszerzyć swój asortyment o koszulki ze swastyką i napisem III Rzesza.
na policji sie od razu zapytaj czy leglne albo idz sie spytac mamy...
przynajmniej lewacy beda dobrze oznkowani w tkich koszulkach
przynajmniej lewacy beda dobrze oznkowani w tkich koszulkach
Nie sraj ogniem, takie koszulki były już jak do gimnazjum chodziłem. Kolega sobie taką kupił, a inni rozszyfrowali skrót: Ciul Ciągnący Ciula Pedałom.
Fazi
Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Mój znajomy kiedyś zadzwonił do mnie przejęty z miasta, prosił żebym zebrał tylu chłopaków ilu się da i przyjechał szybko bo paru kolesi na uklicy spuściło mu wpierdol. "Za co? Twarzówa czy skroili Cię?" - zapytałem nakładając już buty i myśląc szybko kogo tu można o tej porze skołowac, najlepiej kafara w wymiarach 2x2 żeby soczysty wpierdol spuścić tym frajerom - a on odpowiedział "Miałem na sobie koszulkę, taką "modną z Che" i oni mówili, że to wpierdol za promowanie lewactwa. "Stary, za koszulkę z Che to sam bym Ci wpierdol spuścił" - odpowiedziałem. Nauka nie poszła w las bo kolega już się nie lansuje nosząc drogie, dezejnerskie ciuchy z postaciami, których życiorysu i ideologii nie rozumie
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów