Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pojebany kraj
Wiecie ile taka szyba kosztuje????? To się nie mieści w rubryka....
Kurwa do Transita jakieś nie wiem 200 zł ci ogarnę..
No chuj zdarza się bywa ale stać i czekać na cud że być może sama się otworzy ..... Na co czekali kurwa policję ? Na załogę z zapasowymi kluczykami ?
Dokładnie. Po prostu zdarzyło się i tyle. Robienie z tego sensacji nie rozumiem.
Zdarz się owszem ale coraz więcej debili i bałwanów dostaje prace na karetce pogotowia tak więc nagrywać i nagłaśniać wszystkie dziwne akcje. W przypadku jak przyjechali do mojego ojca to jeden z pseudo ratowników zajebał zegarek na ręke i żarówkę. Tak, dobrze czytasz, zajebał żarówkę.
Kurwa do Transita jakieś nie wiem 200 zł ci ogarnę..
No chuj zdarza się bywa ale stać i czekać na cud że być może sama się otworzy ..... Na co czekali kurwa policję ? Na załogę z zapasowymi kluczykami ?
fajnie, że pracujesz na auto złomie i ogarniesz za 200 , - szybę do transita, ale musisz zobaczyć czy macie też do Volkswagena T6 bo od takiego modelu szybe wyjebał.
Ale sprawa z pawulonem miała miejsce ponad 20 lat temu i była to głośna sprawa na całą Polskę
Wątpię żeby ten proceder trwał nadal
Oczywiście że trwa zmienili tylko lek poczytaj o COVID już to tuszują ze podawali dwa leki które razem doprowadzały do zatrzymania krążenia
Stan wyższej konieczności jest zdefiniowany w Art. 26 Kodeksu Karnego:
§ 1. Nie popełnia przestępstwa, kto działa w celu uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa grożącego jakiemukolwiek dobru chronionemu prawem, jeżeli niebezpieczeństwa nie można inaczej uniknąć, a dobro poświęcone przedstawia wartość niższą od dobra ratowanego.
Z urzędowego na ludzki: życie ojca było ważniejsze od szyby i gość nie poniesie za to żadnych konsekwencji prawnych.
Myślę, że to podręcznikowy przykład stanu wyższej konieczności.
Stan wyższej konieczności jest zdefiniowany w Art. 26 Kodeksu Karnego:
§ 1. Nie popełnia przestępstwa, kto działa w celu uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa grożącego jakiemukolwiek dobru chronionemu prawem, jeżeli niebezpieczeństwa nie można inaczej uniknąć, a dobro poświęcone przedstawia wartość niższą od dobra ratowanego.
Z urzędowego na ludzki: życie ojca było ważniejsze od szyby i gość nie poniesie za to żadnych konsekwencji prawnych.
Cwele pseudo ratownicy powinni za to dostać wpierdol za głupotę bo chłop mógł się przekręcić i wyjebac z roboty jednego i drugiego amen
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów