Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tak. Nie za komentarz, ale za DODANIE MATERIAŁU!
Wrzućcie lepiej filmik jak skutecznie przywoływać kurwy, bo coś mnie siusiak świerzbi...
Tu kurwy nie pomogą. Jedynym ratunkiem na twoją przypadłość jest mydło. I to w bardzo dużych ilościach
Zauważcie, że tam krówki mają wolny wybieg, mogą robić co im sie kurwa podoba, pełen luz.
U nas? Albo pchane w jakichś ubojniach, albo - w najlepszym razie - do łańcucha i 5metrów w każdą stronę.
Kiedyś pewien ziomek pisał takie świetne przyrównanie - w USA wołowina po ugotowaniu nadaje się w 100% do jedzenia i jest smaczna i soczysta niczym kształtna nastolatka dla napalonego biznesmena w starszym wieku.
W Polsce i innych krajach o podobnej mentalności rolniczej - mięcho owszem, nie ma tragedii, lecz bez doprawiania to zapomnij o jakichkolwiek ponadprzeciętnych walorach smakowych.
A zresztą, zapodam mądrym cytatem:
Brakuje nam w Polsce dobrej wołowiny?
- Jeśli mówimy o przygotowywaniu steków, to polska wołowina jest wyjątkowo niewdzięczna. W Polsce tradycja dobrej wołowiny zanikła pod koniec XVI wieku. Najgorzej było w ostatnich dziesięcioleciach: na polskie stoły trafiała wołowina od krów, które nie nadawały się już do produkcji mleka. Z tego rodzaju mięsa można ewentualnie zrobić zrazy. Wyróżnia się na świecie kilka ras bydła, które hoduje się specjalnie na steki. Sztandarowym przykładem jest szkocka rasa Angus, będąca synonimem dobrej wołowiny.
Co to znaczy "dobra wołowina"?
- Na jakość wołowiny wpływa przede wszystkim marmurkowatość mięsa, czyli silny przyrost tłuszczu do tkanki mięśniowej. To od niej zależą najważniejsze walory mięsa: soczystość i smak. Warto pamiętać, że to właśnie tłuszcz jest głównym nośnikiem smaku.
Wiecie, co jest fajne? Film najprawdopodobniej skręcony w USA.
Zauważcie, że tam krówki mają wolny wybieg, mogą robić co im sie kurwa podoba, pełen luz.
U nas? Albo pchane w jakichś ubojniach, albo - w najlepszym razie - do łańcucha i 5metrów w każdą stronę.
Kiedyś pewien ziomek pisał takie świetne przyrównanie - w USA wołowina po ugotowaniu nadaje się w 100% do jedzenia i jest smaczna i soczysta niczym kształtna nastolatka dla napalonego biznesmena w starszym wieku.
W Polsce i innych krajach o podobnej mentalności rolniczej - mięcho owszem, nie ma tragedii, lecz bez doprawiania to zapomnij o jakichkolwiek ponadprzeciętnych walorach smakowych.
A zresztą, zapodam mądrym cytatem:
Brakuje nam w Polsce dobrej wołowiny?
Co Ty pierdolisz typie? Mieszkam w małym mieście, wokół albo większe miasta lub wsie i na tychże wsiach krówki biegają sobie gdzie chcą, co prawda maja ogromne pastwiska ale to im nie przeszkadza by wyjść poza i sobie zjeść trawę z innego miejsca. Ta sama historia jak przez Polskę jeżdżę i zwiedzam, tak samo krowy wolno biegają, gdzieś Ty się tych przywiązanych krów naoglądał? W sosnowcu, czy u siebie za szopą?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów