18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 42 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
bach 2012-08-24, 13:28 2
o niewolnika trzeba dbać, coby sobie krzywdy nie uczynił
Zgłoś
PytaCz 2012-08-24, 13:31 1
Kurwa. Pajace z białego cyrku na drabiny wydają 12 tysiaków, ale przeciętnemu człowiekowi z wypłaty upierdolą połowę, bo przecież jest kryzys i państwo potrzebuje pieniędzy... Usuńmy krawężniki, beton zastąpmy materacami, grabie produkujmy z bezpiecznej gąbki, bo cały ten morderczy świat czyha kurwa na rolnika!
Zgłoś
Pan Mularz 2012-08-24, 13:44 1
Macie co chcieliście, trzeba było plebsie intelektualny myśleć na wyborach
Potem jest płacz i zgrzytanie zębów. Jesteście traktowani adekwatnie do stanu intelektualnego, czyli jak barany.
Zgłoś
Krysss 2012-08-24, 13:47
Każdy powód jest dobry, aby wybrać się na pół litra za nasze pieniądze : X

Ahhhhhh wygrać sobie taką amelinową drabinkę ^^
Zgłoś
BmaC 2012-08-24, 14:38
najbardziej mnie cieszy to, ze coraz wiecej wstawianych filmow ma ten piekny znaczek "HD".

czy nie możemy żyć w normalnym kraju?
Zgłoś
a................i 2012-08-24, 14:42
Jak chamy nie potrafią używać drabiny i z niej spadają, a potem domagają się odszkodowania - które płaci państwo, było nie było - to chyba mają zbyt małe móżdżki, żeby pojąć tak trudną czynność. Widzieliście statystyki? Rocznie spada z drabin około 100 rolników, i kto za to płaci?
Zgłoś
carvachall 2012-08-24, 14:47
No właśnie chodzi o to że żądają odszkodowań za spadek z takiej drabiny, myśle że czasem specjalnie. Dlatego teraz jeżeli drabina bedzie pod złym kątem albo nie będzie spełniała wymogów jak w kursie to nie wypłacą odszkodowania.
Zgłoś
Nutaharion 2012-08-24, 15:07
P@N K@C napisał/a:

KRUS większe złodziejstwo niż ZUS, kurwa

Wszystkie te instytucje to jeden wielki burdel. Niby takie problemy mają z kasą a wydają setki milionów na nowe siedziby.
Zgłoś
bach 2012-08-24, 15:27
nauczyły rządy żebrania o dotacje, zapomogi i odszkodowania, to ludzie żebrzą
Zgłoś
a................0 2012-08-24, 16:32
Uwaga! Przeprowadzam profesjonalne szkolenie korespondencyjne z wchodzenia na drabinę! Są wszyscy chętni? Gówno mnie to obchodzi, zaczynamy:
Bimber pijemy dopiero PO wykonaniu wszystkich czynności wymagających drabiny.
Dziękuję za uwagę, koniec szkolenia.
I tak chuja zrozumieliście.
Zgłoś
firestone89 2012-08-24, 16:36
A mnie wydaje się ze to nie jest głupie działanie. To całe szkolenie może jest śmieszne, ale na koniec taki ktoś dostaje porządną drabinę. Chyba lepiej wydać pieniądze na nowe drabiny, które może chociaż paru ludzi uchronią przed wypadkiem, niż na wypłacanie odszkodowań.
Zgłoś
javal 2012-08-24, 16:39
A bo to takich debilizmów jest mało. 2 tygodnie temu skończyłem szkolenie na wózki widłowe w programie kursu jest min. wymiana butli gazowej. Objaśnienie co i jak instruktorowi zajęło jakieś 5 min. Po otrzymaniu dokumentów i certyfikatu ukończenia kursu na papierze mogłem przeczytać że "szkolenie z zakresy wymiany butli gazowej" trwało 8 godzin....no kurwa mać nie wiem co można na ten temat mówić/robić przez 30 min ale wd. państwowych norm szkolenia powinniśmy na to poświęcić 8h...paranoja.
Zgłoś
~CanesPL 2012-08-24, 17:08
@carvachall
Teraz będą 54 dyżurne drabiny, po jednej wieś. Do odpłatnego wypożyczenia każdemu,
który się ze swojej samodziałki spierdoli, żeby odszkodowanie dostał.

01:59 - test stabilności
Profesjonalna drabina do wieszania firanek. Wychodzi po 222 pln za sztukę,
polecam spacer do najbliższego marketu budowlanego i porównanie cen...
Zgłoś
Nutaharion 2012-08-24, 17:56
firestone89 napisał/a:

A mnie wydaje się ze to nie jest głupie działanie. To całe szkolenie może jest śmieszne, ale na koniec taki ktoś dostaje porządną drabinę. Chyba lepiej wydać pieniądze na nowe drabiny, które może chociaż paru ludzi uchronią przed wypadkiem, niż na wypłacanie odszkodowań.

Tylko drabiny będą kosztować 12 tysięcy, policz dodatkowo ile będzie kosztował kurs. Za godzinę taki instruktor weźmie pewnie ok. 30-40 złoty jak nie więcej. Skoro chcą rozdać 54 drabiny to pewnie kursantów będzie z 250. Grupy? Zakładamy po 15 osób. Każda grupa będzie miała szkolenie 4 godzinne.
Wyjdzie kolejne kilka tysięcy na szkolenia.

Pomijam koszty rozpisania przetargu, koszty napisania wytycznych przetargu i zatrudnienia kogoś kto wnioski o przetarg przyjmuje i decyduje o wyborze dostawcy drabin + wyboru instruktora...

Niby się wydaje, że koszta małe bo łącznie wyjdzie kilkadziesiąt tysięcy ale każdy taki urząd właśnie po te kilkadziesiąt tysięcy marnuje i później wychodzi kilkanaście milionów.
Zgłoś
Jatyon 2012-08-24, 18:45
To trochę jak 'Dać komuś rybę, to się naje jednego dnia. Dać komuś wędkę i nauczyć go łowić, to będzie najedzony przez cały czas'. Tak samo jest w tym przypadku. Zamiast uczyć ludzi myślenia, uczy się ich wykonywania każdej czynności osobno. Paranoja. Nie mówiąc jeszcze o tym, że używanie drabiny jest trywialną czynnością, jak włączanie telewizora, czy smarkanie nosa.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów