Ktoś właściwie wpisał hasło...
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
TABOR
No właśnie...
Gdy cyganie podróżowali w taborach to nie ciągnęli socjali, nie kradli, ludzie się cieszyli, że do miasta przyjeżdżają cyganie. Śpiewali, tańczyli, grali na instrumentach, ubierali się kolorowo, "uprawiali magię", wróżyli - dawali mieszkańcom radość w smutnym świecie. I ludzie sami dawali im za to pieniądze czy jedzenie. Problem w tym, że gdy przeszli z koczowniczego trybu życia do osiadłego to nadal uważają, że powinni dostawać pieniądze za nic. A socjalistyczne państwa im to niestety umożliwiają.
No właśnie...
Gdy cyganie podróżowali w taborach to nie ciągnęli socjali, nie kradli, ludzie się cieszyli, że do miasta przyjeżdżają cyganie. Śpiewali, tańczyli, grali na instrumentach, ubierali się kolorowo, "uprawiali magię", wróżyli - dawali mieszkańcom radość w smutnym świecie. I ludzie sami dawali im za to pieniądze czy jedzenie. Problem w tym, że gdy przeszli z koczowniczego trybu życia do osiadłego to nadal uważają, że powinni dostawać pieniądze za nic. A socjalistyczne państwa im to niestety umożliwiają.
@Zarammoth
A kto jest za to odpowiedzialny? Urzędnicy którzy woleli zabronić im takiego trybu życia i kazać się osiedlić. Teraz musimy na nich płacić, zamiast oglądać jak odjeżdżają sobie hen daleko od nas...
A kto jest za to odpowiedzialny? Urzędnicy którzy woleli zabronić im takiego trybu życia i kazać się osiedlić. Teraz musimy na nich płacić, zamiast oglądać jak odjeżdżają sobie hen daleko od nas...
Tabor my mum tell me
Cytat:
Gdy cyganie podróżowali w taborach to nie ciągnęli socjali, nie kradli, ludzie się cieszyli, że do miasta przyjeżdżają cyganie.
Kto ci takich glupot naopowiadal? Pomijam ze tamci cyganie nie mieli NIC wspolnego z romskim scierwem.
tabor- przez trzy dni trąbili ze cygan na siekierę będzie ryby łowił, cala wioska zgromadziła się nad jeziorem żeby popatrzeć a w tym czasie cyganie okradli im chałupy
Popieram przedmówców. Rozmawiałem o tym z kilkoma osobami 50+ i też nie byli entuzjastami cyganów, delikatnie rzecz ujmując. Kradli zawsze i zawsze będą kraść... taki naród
A mnie za hasło "Donald polityk"- "chuj" prawie ukamienowano
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów