Cytat:
Placebo potrafi osiągać 80% skuteczności działania.
Bzdura. Placebo potrafi jedynie zmniejszyć skutki choroby. Nie usuwa jej samej. Jeżeli jest inaczej przedstaw na to prace naukowe. Argumentom z dupy mówimy stanowcze nie.
Cytat:
Więszkości praw rządzących światem nie rozumiemy i nie jesteśmy w stanie określi dlaczego jest tak a nie inaczej i z czego to wynika
Kolejna bzdura. Mamy całkiem niezłe pojęcie o prawach fizyki. Do tego stopnia iż wykorzystujemy zasady mechaniki kwantowej w codziennym zastosowaniu.
Cytat:
http://www.kwantowo.pl/2013/04/27/kwanty-w-praniu-7-zastosowan-mechaniki-kwantowej/
Cytat:
Nikt tak naprawdę nie wie jak jest, a ktoś kto jest zagorzałym ateistom to według mnie może być porównany do naukowca który uważa, że odkrył już wszystko co może być odkryte.
Kolejny strawman. Żaden z naukowców nie twierdzi iż wie wszystko.
Cytat:
Co jeśli jest wokół nas coś czego my nie jesteśmy jeszcze w stanie zbadać?
Jest kilka rzeczy. Czarna energia i czarna materia. I znów nie rozumiesz podstawowej rzeczy niewyjaśnione nie oznacza istnienia boga. Oznacza jedynie iż coś jest niewyjaśnione.
Cytat:
Niedawno nie wiedzialiśmy o podczerwieni, ferromagnetyźmie, falach radiowych, zupełnie niedawno poznaliśmy kwanty które wywróciły na lewą stronę dotychczasowe myślenie o fizyce. Może niedługo się okazać, że jest coś takiego co można by nazwać duszą, jakąś wszechobecną świadomością które będzie mierzalna jakimś instrumentem. I co wtedy?
Och kocham takie naukowe wooo. A co jeżeli się okaże iż duszy nie ma ?? Zresztą.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Falsyfikacja
Cytat:
że nas(chrześcijan) prawa zapisane w Starym Testamencie nie obowiązują
Gówno prawda.
Cytat:
Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. 18 Zaprawdę. bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. 19 Ktokolwiek więc zniósłby jedno z tych przykazań, choćby najmniejszych, i uczyłby tak ludzi, ten będzie najmniejszy w królestwie niebieskim. A kto je wypełnia i uczy wypełniać, ten będzie wielki w królestwie niebieskim. 20 Bo powiadam wam: Jeśli wasza sprawiedliwość nie będzie większa niż uczonych w Piśmie i faryzeuszów, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego.
Cytat:
Słowa Boga były kierowane do narodu izraelskiego.
A do kogo zwracał się Jezus do krasnoludków kurwa jego mać ???
jabolmax nie dyskutuj z tym idiotą nie ma sensu to zwykły troll który nie uznaje żadnych argumentów. W innym temacie dałem wyraźne cytaty z Hitlera obrazujące jego wiarę. I co zrobił Ork Fajny. Zignorował i nadal twierdził iż Hitler to ateista. To troll i nikt więcej nie ma sensu dyskutować. Choćbyś nawet jebnął go w ryj dowodem on stwierdziłby iż to kłamstwo kalumnia i brak dowodów.