jabolmax napisał/a:
Ork.Fajny, nie zrobię tego nie chce mi się mam to w dupie, doskonale wiesz że mam racje, były takie relikwie jak setki tysięcy innych idiotycznych
I tu jest problem. Ja nie wiem. Tylko że ja nie mam jakiegoś kompleksu mniejszości i nie udaje specjalisty w dziedzinie historii kościoła... Ty natomiast nie wiesz, wiesz że nie wiesz i nadalmasz czelność otwierać buzię. Dlatego chcę abyś mi udowodnił swoje racje. A skoro tego nie zrobisz to natychmiast sprawia że wiem iż nie masz źródeł i nawet takowych nie znasz...
KuroNoTenshi92 napisał/a:
Jean Calvin, Traité des reliques, 1543 r - tu masz wzmiankę o napletkach i o 14 gwoździach i innych ściemach KrK.
Źródła...?
Zaraz zaraz ty mówisz, że gościu ma zapędy totalitarne podczas gdy on sam zachęca do wyrobienia sobie własnego zdania.
Dziwną masz definicje totalitaryzmu.
Poza tym nie odniosłeś się do mojego argumentu. Czytanie bibli dosłownie.
Jeżeli człowiek w XXI w ma problem ze zrozumieniem treści. TO JAKIM CUDEM BANDA PRYMIYWNYCH SEMICKICH NOMADÓW w VII w p.n.e nie miała z tym problemów????
Mózg człowieka nie zmienił się od wielu tysiącleci. Nomadzi byli taki samo inteligentni jak my.
Jaką ty masz interpretację bibli na pochwalanie niewolnictwa (księga wyjścia). Jakie jest wytłumaczenie i interpretacja sprzedawania córek w niewole innym Hebrajczykom????
Nie mam. Katolików nie obowiązują zasady zapisane w ST bo są to zasady zapisane dla Żydów. Katolików obowiązuje tylko Nowy Testament.