"Wojna" w Syrii, zamach w Egipcie, trzęsienie w Nepalu, lawina błotna w Kolumbii, gwałt w Indyjskim autobusie - wszędzie się znajdzie świadek znający angielski i wszędzie internet mają.
w trakcie trwania
Masło w maśle.
To nie jest troll tylko typowa propaganda. Ktoś, pewnie pracujący dla rządu USA, zrobił konto podszywając się za 7 letnią dziewcznkę ( ), żeby zwiększyć poparcie dla ostatniego ataku Amerykanów w Syrii i dla przyszlych też. Potem wystarczyło by jakiś znany lub nawet mniej znany użytkownik twittera to udostępnił i reszta udostępniła już lawinowo. W dzisiejszych czasach twitter czy facebook stanowią lepszą tubę do uprawiania propagandy niż telewizja czy inne media. Wiadomo, że jest ona uboga, bo każdy mający odrobinę samoświadomości człowiek zrozumie, że jak 7 letnie dziecko, może mieć konto na twitterze i pisać poprawną angielszczyzną. Ja rozumiem, że świat idzie do przodu, ale dzieciaki w wieku 7 lat mają problem składać pełne rozwinięte zdania w swoim języku, a co dopiero w obcym. Nie mówiąc już o tym, że jej kraj pochłoniety jest wojną.
To nie jest troll tylko typowa propaganda. Ktoś, pewnie pracujący dla rządu USA, zrobił konto podszywając się za 7 letnią dziewcznkę ( ), żeby zwiększyć poparcie dla ostatniego ataku Amerykanów w Syrii i dla przyszlych też. Potem wystarczyło by jakiś znany lub nawet mniej znany użytkownik twittera to udostępnił i reszta udostępniła już lawinowo. W dzisiejszych czasach twitter czy facebook stanowią lepszą tubę do uprawiania propagandy niż telewizja czy inne media. Wiadomo, że jest ona uboga, bo każdy mający odrobinę samoświadomości człowiek zrozumie, że jak 7 letnie dziecko, może mieć konto na twitterze i pisać poprawną angielszczyzną. Ja rozumiem, że świat idzie do przodu, ale dzieciaki w wieku 7 lat mają problem składać pełne rozwinięte zdania w swoim języku, a co dopiero w obcym. Nie mówiąc już o tym, że jej kraj pochłoniety jest wojną.
to jest konto 7 letniej dziewczynki z aleppo. konto zostalo zalozone pare miesiecy temu kiedy aleppo bylo odbijane przez wojska assada i mozna bylo przeczytac na nim mnostwo placzu, ze jak Assadowi uda sie odbic aleppo to ich wszystkich wymorduja i ze beda torturowani i prosza o interwencje miedzynarodowa. to wszystko jest jednak tylko czysta propaganda bo jak wiemy aleppo zostalo uwolnione i wszyscy oni przezyli
w tym okresie powstalo kilka kont takich "aktywistow" to akurat jest prowadzone podobno przez matke tej 7letniej dziewczynki, nauczycielke angielskiego i zone jednego z "rebeliantow"(bardziej aktualne okreslenie to terrorysta) chcacych wprowadzic szariat w syrii.
twitter.com/alabedbana
jak sobie poczytac te jej wpisy to w kolko jest to samo pierdolenie od 8 miesiecy. "czeka nas smierc, to nasze ostatnie dni, zaraz umrzemy, pomozcie, skonczcie wojne, pomscijcie mnie zabijajac rosjan i assada" czysta tuba propagandowa
To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostaniesz-George Orwell
Tylko, że 7 letnia Syryjka naprawdę nazywa się Mordechaj i jest oficerem Mossadu.
Myślisz, że Mosad ma takich słabych oficerów?
2,1k 3,7k
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów