Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Btw.
Mandaty dałbym debilom co lecą na pomoc blokując całkowicie pas mimo iż można by kontynuować jazdę
@Relight Pogotowie, a policja to dwie różne rzeczy. Karetce musisz ustąpić. Policji możesz ustąpić lub nie, to zależy od twojej dobrej woli.
Mam nadzieję,że nie masz i nigdy nie będziesz miał uprawnień do kierowania jakimkolwiek pojazdem.
Art. 53. 1. Pojazdem uprzywilejowanym w ruchu drogowym może być pojazd samochodowy:
1) jednostek ochrony przeciwpożarowej;
2) pogotowia ratunkowego;
3) Policji;
4) jednostki ratownictwa chemicznego;
5) Straży Granicznej;
6) Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego;
7) Agencji Wywiadu;
7a) Centralnego Biura Antykorupcyjnego;
7b) Służby Kontrwywiadu Wojskowego;
7c) Służby Wywiadu Wojskowego;
8) Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej;
9) Służby Więziennej;
10) Biura Ochrony Rządu;
10a) kontroli skarbowej;
10b) Służby Celnej;
11) Inspekcji Transportu Drogowego;
12) jednostki niewymienionej w pkt 1-11, jeżeli jest używany w związku z ratowaniem życia lub zdrowia ludzkiego - na podstawie zezwolenia ministra właściwego do spraw wewnętrznych.
Każdemu z w/w pojazdów masz w miarę możliwości ustąpić.
Kierowca pojazdu uprzywilejowanego może wjechać na czerwonym świetle zachowując szczególną ostrożność.
Mam nadzieję,że nie masz i nigdy nie będziesz miał uprawnień do kierowania jakimkolwiek pojazdem.
Każdemu z w/w pojazdów masz w miarę możliwości ustąpić.
Kierowca pojazdu uprzywilejowanego może wjechać na czerwonym świetle zachowując szczególną ostrożność.
tak tylko owy "radiowóz" nie miał włączonego sygnału dźwiękowego co nie czyni go w żadnym stopniu pojazdem uprzywilejowanym (o kurwa jakie długie słowo).
tak tylko owy "radiowóz" nie miał włączonego sygnału dźwiękowego co nie czyni go w żadnym stopniu pojazdem uprzywilejowanym
Głośniki sobie włącz, bo słychać sygnały wyraźnie.
a muza napierdala w środku i już mogę nie słyszeć sygnałów
Kogo to obchodzi? Masz muzyki słuchać tak, byś słyszał co się dookoła dzieje. To żadna okoliczność łagodząca, a wręcz przeciwnie.
Art. 3. 1. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani zachować ostrożność albo gdy ustawa tego wymaga — szczególną ostrożność, unikać wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie bezpieczeństwa lub porządku ruchu drogowego, ruch ten utrudnić albo w związku z ruchem zakłócić spokój lub porządek publiczny oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie.
Słuchając muzyki głośno ograniczasz obiór sygnałów dźwiękowych z zewnątrz (pojazdy uprzywilejowane, klakson innego kierowcy, itp) przez co możesz w porę nie zareagować i stworzyć zagrożenie dla bezpieczeństwa.
przestan belkotac
wina lezy po stronie pieskow,koniec i kropka,spowodowali kolizje i zlamali przepisy a to czy
kierowca busa sluchal glosno muzy,walil konia czy cos innego to jego sprawa
Ale ten licznik Geigera napierdala. Tam w Krakowie musi być straszne promieniowanie
Nom, wszędzie mutanty, a ludzie sie dziwią ze z maczetami sie tu chodzi.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów