Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
*konstrukcji
Kumpla stary jeździł "lodówką" z półtuszami wieprzowymi.Między przetwórnią a rampą załadowczą na wagony.A potem wagonami do ruskich..Trasę miał niedaleko domu na wsi.W umówionym,dyskretnym miejscu spotykali się.Mój kumpel,raz jeden ja,jego starszy brat i sąsiad.Paka otwierana,jeden na pake,Półtuszka na wagę {przygotowana na wozie)i tyle samo co waga pokazała,chlust wiaderkami na resztę padliny. waga na bramie się zgadzała.Sztuk nikt nie liczył.
I takie zachowanie ,my Słowianie mamy we krwi.
Przypomniały mi się akcje z dzieciństwa.
Kumpla stary jeździł "lodówką" z półtuszami wieprzowymi.Między przetwórnią a rampą załadowczą na wagony.A potem wagonami do ruskich..Trasę miał niedaleko domu na wsi.W umówionym,dyskretnym miejscu spotykali się.Mój kumpel,raz jeden ja,jego starszy brat i sąsiad.Paka otwierana,jeden na pake,Półtuszka na wagę {przygotowana na wozie)i tyle samo co waga pokazała,chlust wiaderkami na resztę padliny. waga na bramie się zgadzała.Sztuk nikt nie liczył.
złodzieje i kombinatorzy bo zawsze było przejebane to cza było kraść , niezły powód do dumy
Nie potrafie rozszyfrować co właśnie napisałeś, więc może dlatego nigdy nie wpadliście.
A ja pamiętam jak kradliśmy paliwo z jakiegoś kranu na kolei. Nie wiem, po co tam był, zawór czasem zamknięty na kłódkę ale lała się beznyna. Robiliśmy to dla zabawy, do butelki po napoju żeby później gdzieś wylać i podpalić. Tylko trzeba było uważać na sokistów. Potem kogoś złapali i zabawa się skończyła.
Cóż, esencja komuny, nawet dzieci kradły bo nie było szacunku dla państwowej własności. Co państwowe, to niczyje, można zabrać. Dokładnie tak: "zabrać", bo to nie była kradzież. Dlatego cała wschodnia Europa kombinuje, to spadek po tamtych chorych czasach.
Ale się nakradli.Chyba nawet 4 litrów nie mają....
ale to niw był instrybutor! z takiej beczki ciśnienie grawitacyjne jest tak wysokie, że takie wiadereczko spokojnie w kilka sekund zapełnisz, i jeszcze przekrój tego króćca to nie 1/2cala tylko 2,5-3 cale!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów