Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
2. Drugi film - jeśli ścieżka rowerowa nie jest po tej samej stronie co kierunek jazdy na drodze dwupasmowej dwukierunkowej to nie ma obowiązku jazdy ścieżką rowerową . Ale to trzeba znać przepisy.
W tym drugim filmiku, ja jadę przed rowerzystę i po mału do przodu jak nikt nie jedzie za mną.
cokurwa?
W tym drugim filmiku, ja jadę przed rowerzystę i po mału do przodu jak nikt nie jedzie za mną.
a co jak ten rowerzysta będzie jechał za Tobą? powoli w którą wtedy?
cokurwa?
zapewne chciał jeszcze napisać, że ma potrzebę ciągłego używania spryskiwacza by mieć mocno czystą szybę.
2. Drugi film - jeśli ścieżka rowerowa nie jest po tej samej stronie co kierunek jazdy na drodze dwupasmowej dwukierunkowej to nie ma obowiązku jazdy ścieżką rowerową . Ale to trzeba znać przepisy.
Podasz ten przepis, na który się powołujesz... powołujesz się to musisz go znać i rachu ciachu szybko go podasz.
Gówno prawda.
Jak masz ścieżkę rowerową to masz nią jechać. Wyjątek stanowi ścieżka rowerowa jednokierunkowa, ale o takie to chyba ciężko.
Prawo o Ruchu Drogowym
Art 33
Kierujący rowerem jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeśli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić. Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym.
Gówno prawda.
Jak masz ścieżkę rowerową to masz nią jechać. Wyjątek stanowi ścieżka rowerowa jednokierunkowa, ale o takie to chyba ciężko.
Prawo o Ruchu Drogowym
Art 33
Kierujący rowerem jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeśli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić. Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym.
może inaczej, to nie wygląda na drogę dla rowerów, ani na pas ruchu dla rowerów, wygląda jak ciąg pieszo rowerowy, ale by trzeba oznakowanie sprawdzić... Bo wygląda za wąsko aby był dwukierunkowy, co najwyżej jednokierunkowy (2.5m), ale wtedy te rowery jadą niezgodnie z przepisami.
Tak czy inaczej trzeba oznakowanie sprawdzić aby cos powiedzieć konkretniej.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów