Jednak gdzieś używają lepsze technologie do łatania dróg, niż w Polsce
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
🔥
Uważaj, on ma nóż!
- teraz popularne
🔥
Nadchodząca opona
- teraz popularne
Wymagana znajomość języka mołdawskiego na poziomie projektantów drugiej linii metra warszawskiego.
Oczywiście robią to po chuju, bo powinni ten tłuczeń mocniej ubić, ale zimną łata się tylko doraźnie. Nie można załatać asfaltem/bitumem kiedy w dziurze jest woda czy dużo wilgoci (jak zamarznie to rozsadzi łatę).
brakuje na końcu żelazka co by się spoiło ;d
Takie pierdolenie, w naszym kraju czy każdym innym ludzie chcą pracować, ci ludzie latem budują/remontują drogi, a zimą nie ma co robić. Właściciele firm biorą grube tysiące złotych za remont doraźny takiej drogi, a ludzi wyciągają z domu na fuchę płacąc 10zł/h lub wysyłają najlepszych operatorów sprzętu których trzymają na umowie za podobne pieniądze. Worek takiej zaprawy dla Kowalskiego to 25zł/25kg. Wiele firm ma umowy z wytwórcami takich materiałów i koszty są rzędu 250-500zł za tonę. Na 8h 3osoby+bus+trochę tego asfaltu to czasem kilka kilometrów załatanej drogi. To kilkanaście tysięcy zł dla właściciela. Gdyby robotnicy mieli więcej czasu to chętnie wyczyścili by dziurę, nasypali takiego fajnego piachu do wyciągania wody, zagrzali dziurę palnikiem wyłożyli materiał zagrzali materiał przyklepali i pojechali do kolejnej. Ale majster da materiał, 2 łopaty, czasem ubijak, busa i to wszystko.
zróbcie osobne forum o łataniu dróg
SWol napisał/a:
Jednak gdzieś używają lepsze technologie do łatania dróg, niż w Polsce
Po konwersacji z mojej strony
Tak to jest jak laicy myślą, że pozjadali wszystkie rozumy. To jest mieszanka MMA na zimno, którą w ten właśnie sposób wykonuje się naprawy doraźne. Ona nie ma tam zostać na lata, tylko dotrzymać do wiosny kiedy wykona się normalną naprawę ubytku.
Tam przynajmniej wszyscy za********ją a nie jak u nas 1 pracuje reszta patrzy :/
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów