Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Jaki jest cel promowania tego typu utworów ?
Nie wiem skąd to przekonanie wśród ludzi, że pokazywanie czegoś jest równe promowaniu tego.
Na tej zasadzie większość treści na tej stronie jest do wyjebania - bo co tu znajdziecie dla "normalnego" człowieka? Baby z kutasami może? A może sceny z wypadków?
Jakkolwiek można mieć uwagi do formy lirycznej utworu (która swoją drogą jest kwintesencją czarnego humoru) - o tyle tekst opowiada jak przejebanym miejscem były obozy.
A ponieważ to jest strona z "codzienną dawką czarnego humoru", to tutaj całość funkcjonuje troszkę w inny sposób, niż gdyby powiedzmy umieścić to na oficjalnych stronach muzeum Auschwitz.
Nie wiem skąd to przekonanie wśród ludzi, że pokazywanie czegoś jest równe promowaniu tego.
Sądzę, że jednak jest równe.
Na tej zasadzie większość treści na tej stronie jest do wyjebania - bo co tu znajdziecie dla "normalnego" człowieka? Baby z kutasami może? A może sceny z wypadków?
Nie chodzi mi tak o treść filmu, co o sposób podchodzenia do tematu.
Nie mam nic przeciwko umieszczaniu artykułów na temat zbrodni wojennych, wręcz powinniśmy o nich pamiętać, ale w moim przekonaniu powinniśmy zachować w tym trochę więcej powagi.
Tak samo nie mam nic przeciwko umieszczaniu tutaj filmów z wypadków, zabójstw i szeroko pojętej masakry, ale osoba, która np. (nie kieruję tego do nikogo) naśmiewa się z dziecka katowanego na śmierć przez "rodzica", albo żartuje z sytuacji więźniów obozów koncentracyjnych, nie ma nic wspólnego z "silną psychiką" i moim zdaniem nie można tego zakwalifikować do "czarnego humoru", tylko prędzej do pewnego rodzaju ułomności.
Sądzę, że jednak jest równe.
No tak właśnie nie bardzo, zresztą zauważasz to w dalszej części wypowiedzi, że nie da się automatycznie postawić znaku równości.
powinniśmy zachować w tym trochę więcej powagi.
Nie uważasz jednak, że pomyliłeś strony?
Nie uważasz jednak, że pomyliłeś strony?
Nie jestem tu od wczoraj. Po prostu do niektórych tematów podchodzę w inny sposób, pozbawiony humoru i nie sądzę aby to była moja wada.
Po prostu do niektórych tematów podchodzę w inny sposób, pozbawiony humoru i nie sądzę aby to była moja wada.
Zaleta też nie bardzo - przynajmniej na stronie z czarnym humorem
No ale przecież możemy mieć inną wrażliwość. Mnie to nie razi - co nie znaczy, że wrzucę ten kawałek na playlistę do auta, mimo że mam na niej wiele pojebanych kawałków. Po prostu są miejsca na wszystko i to co przechodzi na sadolu, niekoniecznie przechodzi w przestrzeni publicznej. Jak przykładowo bieganie z kutasem na wierzchu.
Strażnik miru, nie podoba się, to na kwejka won, z dziadka mydło zrobili, że tak się ciskasz?
Nie lubię, gdy ktoś nie mający nic sensownego do powiedzenia tak drastycznie zaniża poziom rozmowy.
Żeby nie było, mój pradziadek też zginął w Auschwitz(...)
A jeżeli chodzi o Twojego dziadka, to kieruję wyrazy współczucia.
Na pewno byłby dumny ze swojego wnuka.
Nie lubię, gdy ktoś nie mający nic sensownego do powiedzenia tak drastycznie zaniża poziom rozmowy.
Powiedział ci to samo co ja (tylko dosadniej, w stylu sadolowym) - czyli że zabłądziłeś w internetach
A tak na marginesie - ktoś zrobił nawet teledysk
Jakaś chujowa wersja. Prawie słów nie słychać.
Zresztą to lepsze:
Osobną kwestią natomiast jest to, czy to jest miejsce na takie rzeczy - obok bab z kutasami itd. (bo to trochę jakby puszczać hymn w burdelu).
Moim zdaniem nie. I to jest ta druga strona medalu.
Chcesz poważnych treści, poważnie przedstawionych? To źle trafiłeś. Chcesz ugrzecznionego humoru dla małych dzieci? Znowu, źle trafiłeś.
Jaki jest cel promowania tego typu utworów ? Obozy koncentracyjne nie są i nie będą tematem do żartów dla ludzi dojrzałych psychicznie, którzy mają minimalną wiedzę na temat warunków tam panujących.
Pytasz o cel i powód? Może jest taki że Polscy i nie tylko żydzi, od czasu rewolucji bolszewickiej, szydzą z polskiej religii, tradycji, historii i z naszych tragedii. Z religii holokaustu i Auschwitz zaś zrobili sobie skarbonkę do wyciskania pieniędzy, a ich uczucia w tym temacie są w 99% udawane. Często wykorzystują też ten swój holokaust by usprawiedliwiać swoje wcześniejsze i późniejsze zbrodnie. Jak np. bolszewicki holokaust białych Rosjan, czy obecna sytuacja Palestyńczyków, udział w wywoływaniu wojen w Syrii i pozostałych krajach regionu. Ktoś najwyraźniej stwierdził, koniec kurwa mać tego. Jak mamy kogoś opłakiwać to 3.000.000 bohatersko zamordowanych żołnierzy w obronie kraju, czy oficerów pomordowanych w Katyniu. Natomiast religii holokaustu wyznawać nie zamierzamy!!!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów