JAzda z kurwami (niezależnie od klubu)
Ja ostatnie pare dni spędziłem w szpitalu na trakcie porodowym....
No kurwa.. windy, kible, korytarze wszystko ojebane tymi wlepkami....
Złapałbym to bym mordę obił skurwielom.
Cytat:
Zgłaszając takiego delikwenta i otrzymując nagrodę...jak to później w Picie rozliczyć
Proszę:
Cytat:
Jak rozpoznać przychody z „innych źródeł”
Życie jest oczywiście bogatsze od tych podstawowych sytuacji. Dlatego wszystkie przychody nie mieszczące się w tym podstawowym katalogu są nazwane przychodami z innych źródeł.
Polecamy: PIT-y i ulgi podatkowe 2016
Tak więc otrzymanie np. pieniędzy z tytułu, którego nie można dopasować do podstawowych kategorii przychodów nie musi oznaczać, że nie zapłacimy podatku dochodowego. W przypadku osiągnięcia takiego nietypowego przychodu należy sięgnąć do art. 20 ustawy o PIT. Przepis ten określa pojęcie „przychody z innych źródeł”.
Rozczaruje się jednak każdy, kto będzie liczył że przepis ten zawiera definicję lub cechy szczególne takich przychodów – wymienia on tylko niektóre z nich. Są to m.in. kwoty wypłacone po śmierci członka otwartego funduszu emerytalnego wskazanej przez niego osobie lub członkowi jego najbliższej rodziny, zasiłki pieniężne z ubezpieczenia społecznego, alimenty, stypendia, dopłaty, nagrody, przychody nie znajdujące pokrycia w ujawnionych źródłach.
Kolejne rozczarowanie spotka tych, którzy będą mieli nadzieję, że uważne zapoznanie się z tymi przykładami rozwiąże problem „przychodów z innych źródeł”. Niestety nie. W każdym eksperckim opracowaniu o podatkach dochodowych znajdziecie Państwo podkreślenie, że najważniejsze w art. 20 ustawy o PIT jest to, że ustawodawca użył zwrotu „w szczególności”. Oznacza to, że wymienione w tym przepisie przychody z innych źródeł są tylko przykładami.
Mam nadzieję że pomogłem.