maszeruj człowieku nie czekając na brawa!
Obrazek
@up Ile ludzi tyle opinii kiedy się tak na prawdę zaczyna. A ja wyrobiłam sobie takie zdanie w oparciu o poglądy kilku filozofów z różnych epok, którzy rozważali coś takiego jak "wartość życia". Mianowicie - każde stworzenie ma pewną, określoną wartość życia. Moim zdaniem, wartość życia jakiejś ludzkiej komórki, czy też płodu, nie jest wyższa, niż wartość życia np. zwierząt, które normalnie zabijamy. Tak więc resztę można sobie dopowiedzieć. Jestem ateistką i za aborcją w określonych przypadkach.
Jeśli nie umieją się zabezpieczyć, albo po prostu nie chcesz mieć dziecka, to się nie ruchasz to przykro mi. Nie czujesz się na siłach w razie, gdybyś musiał utrzymać ją, dziecko i dać im obydwóm godne życie to seks sobie odpuść i tyle.
Dzisiaj w majestacie prawa jest możliwa aborcja:
1) Dziecko poczęte w wyniku gwałtu.
2) Dziecko ma poważne deformacje, lub braki istotnych narządów (Bo po prostu los tak sobie chciał)
3) Jeśli ciąża zagraża życiu matki, ale jak lekarze wykryją to w 7 miesiącu ciąży, to cesarka i do inkubatora i matka żywa i dziecko też, a nie wywołać poród i na śmietnik dziecko.
Z wrogami życia nie ma co dyskutować, jeno tylko zlikwidować zanim takie istoty złoża jaja.
Jeśli by to zrobiła specjalnie to i owszem. A co? Nie wierzysz ze się tak da? Jak sobie czytasz na amerykańskich opakowaniach jakiś przedmiotów, czy urządzeń i widzisz kuriozalne ostrzeżenie by tego nie korzystać w takim, bądź innym dziwnym celu, to już ktoś chciał w ten sposób wyłudzić kasę od nich.
-Tazz Suplex~______________
sadistic.pl/uzytkownik/DiKarpio,407866______________
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.