Osobiście uwielbiam bramkę z nr 25. Jak będziecie oglądali drugi raz to zwróćcie uwagę ile bramek padło z podania Iniesty...
facebook.com/orzelczyreszkakrajPiłkarzem kompletnym jest C.Ronaldo i zaraz będą hejty, że uważam, że CR7 jest lepszy od Messiego... otóż mi chodzi o co innego. Zobaczcie jaką pracę włożył CR7, aby grać na tym poziomie. Szybkość, siła, bajeczna technika, kondycja, siła wyskoku, siła strzału, celność strzału, celność podań, celność z głowy. Ten człowiek jest istnym potworem Messi tak naprawdę ma lepszy tylko balans ciałem (swoją drogą genialny), precyzję strzałów, technikę uderzeń wew. częścią stopy.
Uważam, że jako indywidualność Christiano jest lepszy od Lionela. Lionel trafił w lepszą dla siebie drużynę, gdzie styl gry całej drużyny pasuje idealnie do jego stylu. Natomiast nie ma żadnych wątpliwości, że i Ronaldo i Messi są najlepszymi w tej chwili piłkarzami na świecie (ale i tak nie dorównują Ronaldinho za najlepszych lat)
PS. Obrońcy w lidze hiszpańskiej w tych gorszych klubach to poziom porównywalny do San Marino. Zostawiają mnóstwo miejsca, a i boją się ostrzej zagrać, bo boją się karnego (szczególnie zauważyłem to przeciwko Barcelonie)
To. ze w dzisiejszych czasach pilka nozna na wysokich szczeblach jest jedynie biznesem, a nie tak jak kiedys sportem, za ktory zostawialo sie na boisku swoje zdrowie i gralo do samego konca, moge zrozumiec . To, ze kibice chodzac na mecze/kupujac koszulki/ogladajac mecze/ daja zarabiac w wiekszosci tepakom, ktorych jedyne zajecie to udawanie, ze dobrze graja i chca wygrywac, tez zrozumiem . To, ze POTWIERDZONE niedawno ustawianie meczy ma miejsce, ale kibice dalej kochaja swoje kluby, tez moge zrozumiec . Lecz tego, ze setki tysiecy ludzi jara sie jednym pilkarzykiem, ktorych on ma calkowicie gdzies, bo widzi sumy pieniedzy, ktore oni mu nabijaja, nie jestem juz w stanie zrozumiec
A mnie osobiście on denerwuje, i to nie dla tego że nie lubię Barcelony a właśnie z takich powodów o jakich pisał @Davis93
Jak dla mnie ten człowiek ma w swoim sposobie bycia coś wkurwiającego.
Niemniej jednak należy powiedzieć jasno że jest wybitnym piłkarzem.
Aczkolwiek do Ronaldo brakuje mu bardzo bardzo dużo.
którego Ronaldo? Bo chyba nie mówisz o krystynie, jako o lepszej zawodniczce od messiego ;D
CR7 wypracował sobie umiejętności, Ronaldo czy Ronaldinho się z tym urodzili i to ich różni.
dlatego smialo mozna napisac...Messi jest lepszym pilkarzem, wiecej laduje bramek, ma wiecej asyst itp itd...