Mawiają, że rodacy poza granicami kraju mają w dupie losy swojego państwa
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:19
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
50 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
szkoda ze ciamnota w polsce zjebow wybiera
a wg mnie Ci ludzie nie powinni mieć prawa głosu no chyba, że planują rychły powrót do kraju(maks. sierpień do zaprzysięgnięcia nowego prezydenta).
My w Polsce mamy zerowy wpływ na to kto będzie naszym imigrantom w Anglii ustanawiał władzę, więc oni nie powinni się wpierdalać kto ustala nam. Część tych ludzi spierdoliła nawet 25 lat temu i kojarzy nasz kraj jako ten gdzie brakuje papieru toaletowego, jeździ się fiatami po jednojezdniowych drogach z wiecznymi wertepami(no dobra trochę takich jeszcze zostało). Własnych miast by dziś nie poznali. Nie znają naszych realiów życia skoro słyszą, że średnia pensja wynosi 4 tys. zł, więc w Polsce "dzieje się coraz lepiej". Ci ludzie chuja o życiu w tym kraju wiedzą, więc nie rozumiem dlaczego mogą decydować kto tu będzie rządził...
My w Polsce mamy zerowy wpływ na to kto będzie naszym imigrantom w Anglii ustanawiał władzę, więc oni nie powinni się wpierdalać kto ustala nam. Część tych ludzi spierdoliła nawet 25 lat temu i kojarzy nasz kraj jako ten gdzie brakuje papieru toaletowego, jeździ się fiatami po jednojezdniowych drogach z wiecznymi wertepami(no dobra trochę takich jeszcze zostało). Własnych miast by dziś nie poznali. Nie znają naszych realiów życia skoro słyszą, że średnia pensja wynosi 4 tys. zł, więc w Polsce "dzieje się coraz lepiej". Ci ludzie chuja o życiu w tym kraju wiedzą, więc nie rozumiem dlaczego mogą decydować kto tu będzie rządził...
@up nie masz racji. Nikt nie kocha tak Polski, jak Polak na emigracji, mamy to we krwi i mocno historycznie ugruntowane .
prezydent2015.pkw.gov.pl/320_Zagranica
Moim zdaniem nasza emigracja nie głosowała tak źle, widać nie są pod ciągłym wpływem TVNu i sami szukają informacji w internecie, więc podejmują lepsze decyzje wyborcze.
Z drugiej strony ciekawe dlaczego jest tylko 196204 uprawnionych do głosowania? Może taki ładny wynik zrobili tylko dlatego, że te dodatkowe papiery(zgłoszenie do spisu wyborców do konsula), które trzeba mieć aby być uprawnionym do głosowania zdobywają tylko ludzie wystarczająco zdeterminowani, no a ci oddają "mądrzejsze" głosy, więc Bronek ma tylko 21%.
prezydent2015.pkw.gov.pl/320_Zagranica
Moim zdaniem nasza emigracja nie głosowała tak źle, widać nie są pod ciągłym wpływem TVNu i sami szukają informacji w internecie, więc podejmują lepsze decyzje wyborcze.
Z drugiej strony ciekawe dlaczego jest tylko 196204 uprawnionych do głosowania? Może taki ładny wynik zrobili tylko dlatego, że te dodatkowe papiery(zgłoszenie do spisu wyborców do konsula), które trzeba mieć aby być uprawnionym do głosowania zdobywają tylko ludzie wystarczająco zdeterminowani, no a ci oddają "mądrzejsze" głosy, więc Bronek ma tylko 21%.
Up
akurat tam też Duda przed Komorowskim, więc idealnie nie jest. Co jak za sprawą tych paru głosów z nad Tamizy w drugiej turze wygra człowiek sterowany przez Kaczyńskiego?
akurat tam też Duda przed Komorowskim, więc idealnie nie jest. Co jak za sprawą tych paru głosów z nad Tamizy w drugiej turze wygra człowiek sterowany przez Kaczyńskiego?
Wedle starych danych:
"Ponad 18 milionów Polaków żyje poza granicami kraju - wynika z danych Ministerstwa Spraw Zagranicznych. 4,3 mln Polaków żyje w Europie Zachodniej, 1,5 mln w Europie Wschodniej, ok. 12,5 mln w obu Amerykach."
Więc do głosowanie idzie tylko niewielki ułamek Polaków, głosują w dużej mierze Ci którzy chcą wrócić, reszta już odpuściła.
"Ponad 18 milionów Polaków żyje poza granicami kraju - wynika z danych Ministerstwa Spraw Zagranicznych. 4,3 mln Polaków żyje w Europie Zachodniej, 1,5 mln w Europie Wschodniej, ok. 12,5 mln w obu Amerykach."
Więc do głosowanie idzie tylko niewielki ułamek Polaków, głosują w dużej mierze Ci którzy chcą wrócić, reszta już odpuściła.
w tym momencie to bez znaczenia kolejne 5 lat poszlo sie jebac
nowynick napisał/a:
Up
No to nie będzie tak źle, wolę człowieka sterowanego przez Kaczyńskiego, niż człowieka sterowanego przez WSI. Już się wypowiadałem na ten temat w sadistic.pl/wybory-ach-wybory-vt359421,15.htm3980321 więc nie będę się przepisywał.
Ale tutaj jeszcze musimy poruszyć jeden temat, dlaczego ponad połowa ludzi nie chodzi na wybory. No ludzie ja rozumiem, że jesteśmy wolni, ale niektórzy nie potrafią z tej wolności korzystać. Powinni zarządzić kary w postaci prac społecznych to zaraz byśmy mieli 80% frekwencję.
@ JerzykREC
Dokładnie, tak ludzie chcieli demokracji a nie chodzą na wybory. Głupich 70% nie potrafimy uzyskać
Dokładnie, tak ludzie chcieli demokracji a nie chodzą na wybory. Głupich 70% nie potrafimy uzyskać
JerzykREC napisał/a:
Ale tutaj jeszcze musimy poruszyć jeden temat, dlaczego ponad połowa ludzi nie chodzi na wybory. No ludzie ja rozumiem, że jesteśmy wolni, ale niektórzy nie potrafią z tej wolności korzystać. Powinni zarządzić kary w postaci prac społecznych to zaraz byśmy mieli 80% frekwencję.
Bo niektórzy, muszą zapierdalać w weekendy i nie mają po prostu czasu, jeszcze inni są na uczelniach weekendowo, nierzadko od ósmej do 21-szej (Nie mówię o sobie bo ja zagłosowałem, ale znam takich ludzi). Pomyśl na spokojnie nim coś palniesz.
Powinna być możliwość oddawania głosów on-line. Frekwencja byłaby większa przynajmniej 2-krotnie, a to już coś, bo teraz najwięcej to głosuje emerytów, którzy zawsze wybierają między PO i PIS bo w tv ni chuja innych kandydatów nie zobaczą.
Emigranci nie powinni mieć prawa do głosowania wcale. Tzn powinni oczywiście mieć, w kraju.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów