18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 7 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 11:13
Mafii już nie ma. Teraz oni trzęsą Polską
I................o • 2013-05-11, 10:49
Terror, handel bronią i materiałami wybuchowymi, wymuszanie haraczy, pranie pieniędzy, narkotyki,
afery bankowe - to tylko część przestępstw, jakimi zajmują się polscy gangsterzy z 772 grup przestępczych
działających na terenie Polski. CBŚ opublikowało właśnie raport ze swojej działalności w 2012 roku.

Najwięksi polscy mafiosi odsiadują wyroki w więzieniach. To jednak wcale nie oznacza, że nasz kraj uwolnił się od zorganizowanej przestępczości. Przez ostatnie lata zmieniła ona swój charakter, ale wciąż pozostaje jednakowo groźna, przynosząc duże straty państwu i ogromne zyski kryminalistom.

Dziś przestępcy najczęściej rezygnują ze spektakularnych krwawych porachunków czy brutalnych morderstw. Swoje interesy prowadzą w większym ukryciu i starają się nie ściągać na sobie uwagi.

Nie jest to jednak łatwe. Bandyci ze zorganizowanej przestępczości są w stałym zainteresowaniu CBŚ. Funkcjonariusze przedstawili najnowszy raport z działalności w 2012 roku. Wynika z niego, że w Polsce działa 772 gangów, w tym 54 o charakterze międzynarodowym i 6 rosyjskojęzycznych. W sumie skupiają blisko 7,5 tysiąca osób uwikłanych w przestępczy proceder. Terror, handel bronią i materiałami wybuchowymi, wymuszanie haraczy, pranie pieniędzy, narkotyki, afery bankowe - to tylko niektóre gałęzie ich działalności.

Link do oryginalnego artykułu: [ + ]
Zgłoś
lone_wolf 2013-05-11, 11:00 3
Ciekawe czemu w tej tabeli nie ma przestępczości zorganizowanej w postaci Parlamentu...
Zgłoś
I................o 2013-05-11, 11:07
@up Bo gdyby ktoś zaczął, to do końca życia by nie zdążył.
Zgłoś
ru_ziolo 2013-05-11, 11:24 86
Tu masz największy gang.
Do pieca z nimi. Ryży chuj jako pierwszy.
Zgłoś
czarnyrlz 2013-05-11, 11:25 23
A ja wam powiem, że to gówno prawda. W styczniu tego roku wraz z dwoma kolegami zostaliśmy zatrzymani za śladowe ilości marihuany. Rutynowe działania, jak przeszukanie domów, przyniosły efekt w postaci znalezienia paru nabojów 9mm (dokładnie u mnie, kiedyś za dzieciaka znalazłem i położyłem w szafeczce) Chcieli nam postawić zarzut prowadzenia zorganizowanej grupy przestępczej o charakterze zbrojnym (ze względu na posiadane przeze mnie naboje). Tak jednak się nie stało, bo uniewinnili jednego z kolegów. Więc śmiało mogę powiedzieć, że takich sytuacji jest o wiele więcej. Czysty przypadek. Gdyby jednak został taki paragraf jaki nam zarzucili, też byłbym bandytą? Podnoszą sobie statystyki takimi działaniami. System prawny w Polsce to farsa. Tyle w temacie
Zgłoś
Olasty 2013-05-11, 11:31 6
@up dokładnie nie liczy się bezpieczeństwo a statystyka, nie liczy się poprawa bezpieczeństwa a kasa z radarów i mandatów. Prędzej bym przestrzegał prawa jak by SM mnie złapała na piciu piwa w parku i tylko pouczyła, niż wjebała mandat, szczerze za nic. No ale cóż jesteśmy w srunii i ważniejszy jest papierek od człowieka i stanu faktycznego.
Zgłoś
j................x 2013-05-11, 11:40 6
te statystyki ze skonfiskowanymi narkotykami mnie bawią, znałem kolesia co tygodniowo opychał dwa kilo trawy a nie był nikim ważnym, a samego mefedronu przed delegalizacją na trójmiasto w weekend szło kilka kilogramów
Zgłoś
90luckypl 2013-05-11, 11:50
Czekam na dokładny raport do czego dążą w 2013...
Zgłoś
sauerps 2013-05-11, 12:15 3
fajki to mogli podać w paczkach a nie w sztukach... ale wiadomo efekciarstwo musi być

Musicie uruść żeby to zrozumieć
Zgłoś
s................r 2013-05-11, 12:36 3
Wlaśnie skończylem studia i szukam pracy, czy można aplikowac na jakieś stanowisko ?
Zgłoś
Saute 2013-05-11, 13:00
W Polsce nie ma żadnej mafii!
Zgłoś
Splifcior 2013-05-11, 14:02
U mnie na osiedlu zamkneli 8 gości, 2 dostało zarzut prowadzenia a reszta uczestnictwa w zorganizowanej grupie przestępczej. A to byli zwygli goście którzy sprzedawali trawe i inne specyfiki. Co z tego że mogli spokojnie dostać zarzut handlu ale wtedy CBŚ nie miało by sie czym pochwalić. Chore państwo. Prawdziwa mafia to byłe WSI, starzy agenci którzy tak naprawde rządzą tym państwem zza medialnej kurtyny. Polecam wywiad z "Masą" - "Masa: prawdziwa mafia to były WSI. My byliśmy mafią trzepakową..."
Zgłoś
E................k 2013-05-11, 14:09
A prawda jest taka że te narkotyki itp idą w obieg do rządu i tak się zarabia i potem wyłapują tych co im sprzedali i od nowa ta sama gierka
Zgłoś
Bomba99 2013-05-11, 14:31 3
Moim zdaniem powinni zalegalizować wszystkie narotyki oczywiscie od 18, wtedy panstwo zamiast tracic by zarabialo z podatkow ludzie jeżeli chcą coś kupić to i tak to dostaną, nawet gnojki po 13 lat nie mają z kupnem większych problemów :/
Zgłoś
herbalix 2013-05-11, 14:35 1
czarnyrlz napisał/a:

A ja wam powiem, że to gówno prawda. W styczniu tego roku wraz z dwoma kolegami zostaliśmy zatrzymani za śladowe ilości marihuany. Rutynowe działania, jak przeszukanie domów, przyniosły efekt w postaci znalezienia paru nabojów 9mm (dokładnie u mnie, kiedyś za dzieciaka znalazłem i położyłem w szafeczce) Chcieli nam postawić zarzut prowadzenia zorganizowanej grupy przestępczej o charakterze zbrojnym (ze względu na posiadane przeze mnie naboje). Tak jednak się nie stało, bo uniewinnili jednego z kolegów. Więc śmiało mogę powiedzieć, że takich sytuacji jest o wiele więcej. Czysty przypadek. Gdyby jednak został taki paragraf jaki nam zarzucili, też byłbym bandytą? Podnoszą sobie statystyki takimi działaniami. System prawny w Polsce to farsa. Tyle w temacie

to, że panowie policjanci ci tak powiedzieli nie znaczy wcale, że dostałbyś taki zarzut. chcieli cię tylko nastraszyć, żebyś powiedział skąd miałeś zielsko. w żadnym sądzie coś takiego by nie przeszło.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów