Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tata komuch, synek (Jan) komuch. Obaj ustawili się na majątku państwowym - a wy go kurwa za billa gatesa macie
Bill Gates mówił coś o ordynarnej depopulacji ostatnio, więc słusznie - fasada miła, pod spodem, jak mawiają francuzi, le Burdel.
dowiedz się jak wyglądała sprzedaż TP S.A. z udziałem kulczyka.
Tata komuch, synek (Jan) komuch. Obaj ustawili się na majątku państwowym - a wy go kurwa za billa gatesa macie
Szczerze? Nie mam do nich o to żalu...
"Kto kombinuje, ten żyje" - Niestety w naszym kraju zawsze było tak, że dorobić się poważnego majątku można tylko kombinując/oszukując, lub kradnąc... Trzeba być niebywale upartym, by dorabiać się w sposób legalny, bo niewielu jest w stanie po kilkukrotnym zgnojeniu przez państwo, nadal w to brnąć... Nie mówię, że się nie da, ale gdy zestawimy sobie zyski ze stratami, to rzadko jest to satysfakcjonujące, czy nawet opłacalne... Poza tym, znajdź mi kogokolwiek, prowadzącego własny biznes, kto będzie w stanie z ręką na sercu powiedzieć, że zawsze w 100% rozliczał się z państwem jak należy i nigdy nie kombinował czegoś, nawet w najmniejszym stopniu, na lewo...
Wcześniej to się nazywało "Przyszliśmy popełnić Pana samobójstwo".
Teraz "Operacja się udała, ale pacjent zmarł".
Stalin też niektórych starych bolszewików wysłał na operację, która się kończyła śmiercią
Rozumiesz nawet co to oznacza ? Gdyby nie ten chuj to bylibyśmy teraz na poziomie rozwoju infrastrukturalnego (drogi, służba zdrowia itp.) tuż pod Słowenią/Austrią.
Szczerze? Nie mam do nich o to żalu...
Żal? Tu nie chodzi o żal, tylko żeby nie dać sobie mydlić oczu, że mamy do czynienia z geniuszem biznesu, który zaczynając od pucybuta stał się miliarderem.
Ludzi którzy swoją pracą, pomysłem do czegoś doszli szanuje.
Oszustów, krętaczy i aparatczyków nie szanuje. Facet całe życie żerował na nas wszystkich i nie widzę powodu by się nad nim pochylać.
Poza tym, znajdź mi kogokolwiek, prowadzącego własny biznes, kto będzie w stanie z ręką na sercu powiedzieć, że zawsze w 100% rozliczał się z państwem jak należy i nigdy nie kombinował czegoś, nawet w najmniejszym stopniu, na lewo...
Z punktu widzenia US myślę że taki Kulczyk Holdings jest zdecydowanie bardziej czysty niż większość MŚP. Nie dlatego, że są tacy uczciwi - tylko dlatego że ich to pierdoli. Stać ich rzucić państwo do mordy trochę cebulionów. Nie ma sensu kombinować przy tak dużej operacji - żeby cię byle łajza z kontroli udupiła.
Dobrze wiem co napisałem... Prawda jest taka, że gdyby transformacja została przeprowadzona jak należy, to Polska mogła by być nie za Słowenią i Austrią, ale może nawet zaraz za Niemcami... No właśnie - może i byłaby, takie gdybanie... Nie zwalał bym wszystkiego na Kulczyka, bo to tylko jeden z wielu, po prostu zrobił przekręt na szerszą skalę... Wielu było wałkotoczków w tamtym okresie, i nie mówię nawet o wielkich biznesfrędzlach, ale też zwykłychpanow Mirków i Januszów (nawet nie wiesz, ilu takich mieszka w twoim sąsiedztwie), tylko siedzą cicho, a o ich dokonaniach czasem tylko ktoś wspomni miedzy plotkami... Ale co im teraz zrobisz, co im udowodnisz? Możesz sobie tylko strzępić klawiaturę na internetach, "wrzeszcząc" na tych o których bardziej słychać...
@Miles87
Jako oficjalny dealer VW w 1991 bez przetargu sprzedawał auta w pokomunistycznej Polsce.
Jakiego kurwa przetargu?? Prawo zamówień publicznych obowiązuje od 1996r.
Swoją drogą, gdyby nie był taki bogaty, to by pewnie żył, bo by mu operacji nie zrobili.
Wiedziałem, że Wikipedia kłamie. Ale teraz toś mnie zaskoczył.
W 1988 Jan Kulczyk został oficjalnym dealerem Volkswagena w Polsce. Pierwszym wielkim interesem Kulczyka w III RP była w 1991 roku dostawa samochodów dla policji i UOP. Kierowane przez Andrzeja Milczanowskiego MSW zamówiło bez otwartego przetargu w firmie Kulczyka 3 tysiące samochodów za 150 milionów złotych.
Teraz czaisz różnicę pomiędzy przeciętnym przedsiębiorą który musi łamać prawo by nie zamknąć biznesu po 3 miesiącach (Mirków i Januszów - o których wspominasz też w to wliczam), a szanowym Panem K (oczywiście zbieżność skrótów przypadkowa - tak na wszelki wypadek)?
Pieniądze które wypompował musiał prać przez 10 LAT!!!!!!!!! - dopiero w 2002 został oficjalnie najbogatszą osobą w Polsce.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów