18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:43
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
Małe pierdolnięcie
mimik_94 • 2014-03-18, 19:33
Do zderzenia doszło w ulubionym mieście Sadoli czyli w Sosnowcu.
Tępa dzida w czerwonym samochodzie nie ustąpiła pierwszeństwa przejazdu i wjebała się z całym impetem w inny samochód.

Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ellsworth 2014-03-19, 14:36
Wygląda na to, że jechał bez kierunkowskazu, więc sam sobie winien.
Zgłoś
Sonal 2014-03-19, 14:37
winyl napisał/a:

Wszystko zależy czy człowieczek jadący 'po pierwszeństwie' miał włączony kierunkowskaz, czy nie. Widziałem wieeeele przypadków na drodze, gdzie właśnie ten z pierwszeństwem traktował drogę z pierwszeństwem jako jazdę prosto i nie włączał kierunku..

Kierunkowskaz nie ma tu wiele do rzeczy. Chyba, że przepisy się ostatnio zmieniły i zamiast dotychczasowych "ustąp pierwszeństwa" wprowadzili "ustąp pierwszeństwa JADĄCYM PRAWIDŁOWO: - to zwracam honor
Zgłoś
L................o 2014-03-19, 14:45
clubber napisał/a:

Dobrze, że są znaki, więc może nie będzie gównoburzy hejterów o drodze z pierwszeństwem...

Ale to jest Sosnowiec, więc trochę to zmienia postać rzeczy...
Zgłoś
tsuful 2014-03-19, 14:47
Wymień se pióra bo hujowo zbierają
Zgłoś
głodny 2014-03-19, 14:56
Na tamtym skrzyżowaniu nie dawno była zmiana organizacji ruchu, główna była tak jak babka chciała jechać. Zapewne zapierdalała na pamięć i bum
Zgłoś
PingwinPL 2014-03-19, 15:03
ellsworth napisał/a:

Wygląda na to, że jechał bez kierunkowskazu, więc sam sobie winien.

Przecież kierunkowskaz miał włączony...
Zgłoś
bartholomai 2014-03-19, 15:06
Ewidentna wina czerwonego pojazdu. Droga z łamanym pierwszeństwem i czerwony pojazd powinien ustąpić pierwszeństwa przejazdu, dodatkowo szary pojazd sygnalizował zmianę kierunku jazdy w lewo. Kolejna sprawa to szary pojazd pierwszy wjechał na skrzyżowanie.
Zgłoś
B................7 2014-03-19, 15:17
winyl napisał/a:

Nie zgadzam się z Tobą. Skoro kierowca nie sygnalizował skrętu w lewo i dalszej jazdy drogą po pierwszeństwie to znaczy, że zamierzał jechać prosto.

"Prosto" to znaczy jechać główną. Weź sobie wyprostuj tą drogą i wtedy masz literkę T. ( pozioma - główna, pionowa - podporządkowana. ). Jak w tym przypadku ma zasygnalizować jazde "prosto"? zatrąbić?
Zgłoś
n................t 2014-03-19, 15:44
Zastanawiałem się nad kupieniem właśnie tego rejestratora. Ale nie kupiłem, korzystam ze swojego telefonu (xperia U) z pomocą programu AutoKam i jakość jest w zasadzie taka sama jak na tym filmie. Nie wiem jak w nocy, ale na pewno nie mam położenia i prędkości, bo gps ciągnie neta, który w moim abonamencie jest bardzo kosztowny...
Zgłoś
w................l 2014-03-19, 16:24 1
Brian1337 napisał/a:

"Prosto" to znaczy jechać główną. Weź sobie wyprostuj tą drogą i wtedy masz literkę T. ( pozioma - główna, pionowa - podporządkowana. ). Jak w tym przypadku ma zasygnalizować jazde "prosto"? zatrąbić?

Prosto znaczy nie zmieniać kierunku jazdy. Chyba sobie żartujesz, jeśli na tym skrzyżowaniu powinienem włączyć kierunkowskaz w prawo, jeśli fizycznie nie zmieniałbym kierunku jazdy:|
Jak jedzie prosto to zwyczajnie nie sygnalizuje. Jak skręca - włącza kierunkowskaz.
Prosto znaczy prosto a nie kurwa skręcić w lewo.
Zgłoś
esmoka 2014-03-19, 17:47
winyl napisał/a:

Nie zgadzam się z Tobą. Skoro kierowca nie sygnalizował skrętu w lewo i dalszej jazdy drogą po pierwszeństwie to znaczy, że zamierzał jechać prosto. W tym przypadku kierowca czerwonego mógł spokojnie wyjechać i jest to wina kierowcy z pierwszeństwem, który swoim zachowaniem wprowadził innych uczestników ruchu w błąd i doprowadził do kolizji.
To tak samo jak ze skręcaniem w prawo na zielonej strzałce. Jak skręcam w kilku pasmową drogę i prawy pas jest wolny, a innym jadą samochody to skręcam i wjeżdżam na ten prawy pas. Nie zastanawiam się, czy ktoś nagle bez kierunku nie zmieni pasa ruchu.
Z Twojej opinii wynika, że powinienem czekać aż przejadą wszystkie samochody i będzie pusta droga. To bez sensu.

Mylisz się. Kierowca mógł nawet mieć włączony kierunek w prawo a i tak wina leży po stronie kierującego/kierującej jadącej drogą podporządkowana. Jasno znak mówi ustąp pierwszeństwa, czyli ma stać póki nie będzie miała "czystej" drogi.

I to kierowca będący na drodze podporządkowanej musi właśnie stosować zasadę ograniczonego zaufania.
Zgłoś
ellsworth 2014-03-19, 18:20 1
Brian1337 napisał/a:

Chyba cię pojebało. Mam nadzieję, ze nie masz prawa jazdy!
Zgłoś
hogg 2014-03-19, 18:30
A.J.K.S napisał/a:

clubber, Niektórzy są tak durni, że mogą ich nie zauważyć

A co ma mądrość do wzroku drewniany łbie?
Zgłoś
Sonal 2014-03-19, 20:07
Brian1337 napisał/a:

JA PIERDOLĘ!!!!!!!
Co Ty za głupoty piszesz??!!!
Chyba, że jesteś z tych pojebów co jak "ofiara" tego zdarzenia (jak go nazywasz szary) jadąc prosto dajesz kierunkowskaz w prawo.
Widuję takich debili - ciekawe kto to wymyślił, bo na kursach tak nie uczą.
Zgłoś
The.prophecy 2014-03-19, 21:07
To ja mam pytanie, czy poszkodowany w tym przypadku, jadąc drogą z pierwszeństwem zmieniał kierunek jazdy i powinien był włączyć lewy kierunkowskaz?

Mnie uczono, że nie. Powinien włączyć prawy kierunek chcąc zjechać z głównej na wprost. A jadąc główną nie zmieniał kierunku jazdy mimo iż główna skręcała, nie zmieniał też pasa ruchu, wiec i kierunku wrzucać nie musiał.

winyl napisał/a:

Chyba sobie żartujesz, jeśli na tym skrzyżowaniu powinienem włączyć kierunkowskaz w prawo, jeśli fizycznie nie zmieniałbym kierunku jazdy:|

Ale zmieniasz pas ruchu i powinieneś to zasygnalizować.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem