Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
film z miejscowości gdzie w nazwie jest dużo literek "o" pOwOdOwO dam piwo tylko dlatego ze wiem gdzie jest te miejsce ;p
Właśnie kurwa, Powodowo a nie Pobierowo. Mój błąd ; D
Kara za wyprzedzanie przed przejściem dla pieszych lub skrzyżowaniu 500 zł 10 pkt. jednak dziennie widuje często takie przypadki. Czasami się zastanawiam jak niektórzy ludzie otrzymują prawko, bo kobiety to wiadomo pociągna druta i gotowe. Za wyprzedzanie na takich odcinkach powinno być co najmniej 1000 zł kary to może idiot[k]a by się nauczył[a].
To chyba twoja stara tak prawko zdala...widze kolejny zawalidroga co aby do kosciolka w niedziele jedzie przepisowo 50, a jak ktos jedzie przed nim wolniej to sie wlecze 20km/h ^^
Raz jak jechałem za kolumną 6-7 samochodów, 3-ci w kolejności samochód zaczął wyprzedzać (zjechał na lewy pas z włączonym lewym kierunkowskazem) no to ja tak samo lewy kierunek i wyprzedzam. Ładnie się zdziwiłem jak w pewnym momencie ten "wyprzedzający" przede mną prawie się zatrzymał i skręcił w jakąś polną drogę. Dodam, że cała akcja miała miejsce przy linii przerywanej...
Kara za wyprzedzanie przed przejściem dla pieszych lub skrzyżowaniu 500 zł 10 pkt. j[a].
Oj chyba nie
Pytam, bo problem pojawia się wtedy, kiedy z uliczki po prawej ktoś wyjeżdża. Jak w niego wjadę to jest jego wina (wymuszenie) czy moja (wyprzedzanie na skrzyżowaniu)? Dla porządku dodajmy, że jezdnia jest przedzielona linią przerywaną, a owa uliczka po prawej jest mała (osiedlowa), bo akurat tak to wygląda przy moim bloku.
@~Bobass
Raz jak jechałem za kolumną 6-7 samochodów, 3-ci w kolejności samochód zaczął wyprzedzać (zjechał na lewy pas z włączonym lewym kierunkowskazem) no to ja tak samo lewy kierunek i wyprzedzam. Ładnie się zdziwiłem jak w pewnym momencie ten "wyprzedzający" przede mną prawie się zatrzymał i skręcił w jakąś polną drogę. Dodam, że cała akcja miała miejsce przy linii przerywanej...
To nieco inna sytuacja, podczas wyprzedzania masz zachować maksymalną ostrożność, poza tym raczej widać czy auto przyspiesza czy hamuje. Inny aspekt jest taki, że gdyby to auto faktycznie wyprzedzało, a manewr ten byłby wykonany na styk przed nadjeżdżającym z naprzeciwka samochodem, to mógłbyś nagle znaleźć się w idealnej sytuacji do zderzenia czołowego. Dlatego ja nie lubię wyprzedzania, gdy ktoś przede mną też wyprzedza. Choćby ze względu na ślimacze tempo wyprzedzania preferowane przez niektórych kerowców.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów