"Władze Sarańska w środkowej Rosji naprawdę tak przejęły się, że przed gospodarską wizytą premiera Władimira Putina (53 l.) w ich mieście nie zdążyła wyrosnąć trawa, że postanowiły naprawić karygodne zaniedbanie natury" Fakt.pl
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:59
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A przypadkiem to nie jest jakiś syf do ziemi po którym wszytko lepiej rośnie ?
no to jest nawóz a nie farba, co za pierdoły piszą w fakcie :/
Mgłę robią w kilka minut to w czym problem z trawą??
To jest tzw. hydrosiew. Na początku też myślałem, że oni malują trawę, ale to tylko sianie.
Zobaczcie filmiki z hydrosiewem na YT.
Zobaczcie filmiki z hydrosiewem na YT.
Niedługo fakt napisze że podlewają wodę, wodą Co za pojebana gazeta:-/
a w Polsce tak nie było ? jak ktoś ważny przyjechał mówię o starych czasach ?? co drzewka stawiali a później zabierali
to mieszanka traw nawozów i minerałów dzięki czemu trawa wyrasta maks w 5 dmi czopku
to tam płotka
chińczycy całe lasy malują
chińczycy całe lasy malują
to sa nasiona trawy zmieszane z nawozem i jest to metoda sadzenia natryskiwaniem najczesciej uzywana na stormych zboczach np po budowie drogi. cholernie popularne w ameryce, discovery chanel nie klamie ;P
To ja słyszałem jeszcze co innego Właśnie w Ameryce to jest popularne, tyle że nie ma tam nasion. Zwyczajnie w czasie budowy osiedli nie sadzi się trawy bo dużo sprzętu jeździ i nie ma sensu żeby trawa rosła, bo ani to skosić, ani o to zadbać. Dlatego trawy się nie sadzi, ale żeby zapobiec wywiewaniu ziemi i kurzeniu się tego wszystkiego "polewa" się ziemię tym czymś, co w wielkim skrócie jest jakby papierem. Po około miesiącu (zależy jaka jest mieszanka) rozpuszcza się samo.
rosyjscy mistrzowie painta
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów