Pasażerowie na pokładzie samolotu Aeroflot z Moskwy do Wołgogradu 31 stycznia 2018 zostali zmuszeni do ewakuacji samolotu po tym, jak przenośna ładowarka do telefonu spowodowała mały pożar krótko po wylądowaniu. W incydencie nie zgłoszono żadnych obrażeń.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Załatwili to jakoś tak dziwnie.
Bez wrzasków,paniki,bez skakanie,próśb boga o pomoc,nie skakali jak małpy.
Ależ te ruskie to pojebani jacyś.
Bez wrzasków,paniki,bez skakanie,próśb boga o pomoc,nie skakali jak małpy.
Ależ te ruskie to pojebani jacyś.
Rewnibny napisał/a:
Debile ładowarka, prąd i wodą z butelki
Ugasili pożar? Ugasili. Więc po co drążyć?
Baldwin29 napisał/a:
Pasażerowie na pokładzie samolotu Aeroflot z Moskwy do Wołgogradu 31 stycznia 2018 zostali zmuszeni do ewakuacji samolotu po tym, jak przenośna ładowarka do telefonu spowodowała mały pożar krótko po wylądowaniu. W incydencie nie zgłoszono żadnych obrażeń.
Jak korzystasz z tłumacza google, to potem jeszcze sprawdź, czy tekst trzyma się kupy.
Pasażerowie ewakuowali samolot? Z miejsca pożaru go wynieśli?
Jeśli chodzi o incydent, to też jestem przekonany, że nie odniósł obrażeń
@ krzyks coś się przypiął? przecież obie formy są formy są poprawne. Można ewakuować ludzi z budynku, ale również można powiedzieć ewakuować budynek.
Masz przykład: context.reverso.net/t%C5%82umaczenie/polski-angielski/ewakuowa%C4%87+c...
Masz przykład: context.reverso.net/t%C5%82umaczenie/polski-angielski/ewakuowa%C4%87+c...
@Rewibny to nie jest źródło wysokiego napięcia, co lepszego mieli zrobić? Ja bym ciuchami tego nie przykrywał bo byłoby mi ich żal
alexandrus napisał/a:
@ krzyks coś się przypiął? przecież obie formy są formy są poprawne. Można ewakuować ludzi z budynku, ale również można powiedzieć ewakuować budynek.
Owszem, można ewakuować samolot, ale nawet w Twoim przykładzie to straż ewakuuje budynek. Zagrożeni mogą co najwyżej ewakuować się sami, albo być ewakuowani. Przecież nie ewakuują budynku/samolotu.
@krzyks, zapominasz o rosyjskiej inwersji. Pamiętaj, że w Rosji to ty wpierdalasz robaki, a nie odwrotnie. Przykłady można mnożyć i mnożyć, ten samolot to tylko jeden z nich.
Tfu... "Stalingrad"
Używajmy poprawnego nazewnictwa skoro już mówimy i piszemy o kraju (tfu...) rad.
Używajmy poprawnego nazewnictwa skoro już mówimy i piszemy o kraju (tfu...) rad.
Rewnibny napisał/a:
Debile ładowarka, prąd i wodą z butelki
Ba! Posunę się do stwierdzenia, że w tej ciasnej kabinie pełnej ludzi gościu napierdalał gaśnicą CO2
Przenośna ładowarka? Kurwa, ktoś chyba o power banku nie słyszał.
Swoją drogą to jest śmieszne trochę. Półlitrowej flaszki nie możesz wnieść, lekarstwa też obostrzone, ale akumulatory li-jon? Bez problemu!
Chuj z tym, że wystarczy rozszczelnienie aby zaczęły się gwałtownie utleniać. Ważne, że pasażerowie nie będą mieć wody aby móc ugościć jakieś tlące się tkaniny czy inne papierki.
Swoją drogą to jest śmieszne trochę. Półlitrowej flaszki nie możesz wnieść, lekarstwa też obostrzone, ale akumulatory li-jon? Bez problemu!
Chuj z tym, że wystarczy rozszczelnienie aby zaczęły się gwałtownie utleniać. Ważne, że pasażerowie nie będą mieć wody aby móc ugościć jakieś tlące się tkaniny czy inne papierki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów