18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Mandat za okrzyki patriotyczne
Zolder • 2013-11-19, 21:00
Rzecz działa się 11 listopada w Toruniu. Kiedy to młodzi ludzie z brygady Kujawsko-Pomorskiej ONR pragnęli uczcić pamięć bohaterów walczących za Polskę .
Zgromadzeni patrioci pod kościołem garnizonowym w Toruniu przygotowywali się do pójścia pod pomnik Józefa Piłsudskiego na placu Rapackiego , kiedy to podszedł do nich strażnik miejski i zapytał
S- ( strażnik miejski) , O- ( ONR )
S- " Kto jest u Was przywódcą ? "
O- " U nas nie ma przywódcy "
S- " Słuchajcie k*rwa mać , mi się dzisiaj nie chcę z Wami pie*dolić "

Później straż miejska nie odstępowała na krok od patriotów, śledziła ich niczym detektywi , Oni zwalniali tempo to i straż miejska zwalniała i tak w kółko...
Późniejsza akcja jest opisana na stronie prawy . pl , a wyglądała tak:

W czasie trwania oficjalnych uroczystości miejscy strażnicy mieli zakazać rozwinięcia transparentu "Bóg, Honor i Ojczyzna", grozić karą finansową w wysokości 1000 zł za znieważanie flagi państwowej, które objawiało się zdaniem strażników przez entuzjastyczne nią machanie, wreszcie ukarać jednego z nich mandatem w wysokości 200 zł za wzniesienie hasła "Cześć i chwała bohaterom!" .

Na wystawionym mandacie straż miejska napisała: "głośnymi okrzykami zakłócił porządek publiczny w trakcie przemarszu kolumny na uroczystość państwową".

Na facebookowym profilu Brygady Kujawsko-Pomorskiej ONR można przeczytać:

- Grupa młodych osób związanych z naszą brygadą, ale również sympatyków ruchu narodowego rozwinęła przygotowany na tę okoliczność transparent ze słowami "Bóg, Honor, Ojczyzna". Straż miejska zachowywała się niezwykle napastliwie w stosunku do młodzieży, używała wulgarnych słów ogólnie uznanych za obraźliwe, odgrażała się i straszyła. Osoby całkowicie postronne obserwujące wydarzenia potwierdzają, że młodzież zachowywała się spokojnie i bez zarzutu. Nastawienie strażników można ocenić po próbie nałożenia na patriotów mandatów 1000 zł za machanie biało-czerwonymi flagami, a na koniec wystawienie mandatu 200 zł za okrzyk "cześć i chwała bohaterom".

PS: Wiem o tym od kumpla który był świadkiem tego wydarzenia i zajścia .
Swoją drogą Straż miejska ma coraz większe wpadki...
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zenekpogromca 2013-11-19, 21:11 1
Pisać by się głąby nauczyły bo taki mandat to nic tylko z grafologiem odczytywać lub specjalista od szyfrów.
Zgłoś
~Angel 2013-11-19, 21:17 118
Jak się nie zgadzasz z proponowanym mandatem to go nie przyjmujesz i swoje racje przedstawiasz w sądzie a nie żalisz się w internecie.
Przyjąłeś więc automatycznie przyznajesz się do winy i zgadzasz się z nałożoną karą.

Zgłoś
petru23 2013-11-19, 21:53 2
Zolder napisał/a:

Rzecz działa się 11 listopada w Toruniu. Kiedy to młodzi ludzie z brygady Kujawsko-Pomorskiej ONR pragnęli uczcić pamięć bohaterów walczących za Polskę .
Zgromadzeni patrioci pod kościołem garnizonowym w Toruniu przygotowywali się do pójścia pod pomnik Józefa Piłsudskiego na placu Rapackiego , kiedy to podszedł do nich strażnik miejski i zapytał
S- ( strażnik miejski) , O- ( ONR )
S- " Kto jest u Was przywódcą ? "
O- " U nas nie ma przywódcy "
S- " Słuchajcie k*rwa mać , mi się dzisiaj nie chcę z Wami pie*dolić "

.
.
.

Zaraz... już gdzies słyszałem podobną opowieść. Zaczynała się chyba mniej więcej tak

Rzecz działa sie 1 września niedaleko plaży przy Westerplatte, kiedy to z nieznanych przyczyn został zaatakowany zacumowany nieopodal plaży statek wycieczkowy z Niemiec. Młodzi ludzie z brygady Oddanych Naszej Rzeszy pragnęli uczcić pamięć poległych Polaków w nieszczęśliwym wypadku w 1410r...
Zgłoś
osa79 2013-11-19, 21:57 22
kolejny pedał z ONR płacze....
Zgłoś
Zolder 2013-11-19, 22:08 10
@Angel
Po pierwsze to nie mój mandat
Po drugie nie żale się w internecie tylko pokazuję bezużyteczność straży miejskiej

@osa79
Cała akcja nie tyczy się mnie - pedale .
Zgłoś
~Angel 2013-11-19, 22:34 2
Zolder,

moja poparzenia wypowiedź nie była kierowana bezpośrednio do ciebie ale jako odniesienie do przedstawionej w temacie sytuacji

Zgłoś
1.Michal 2013-11-19, 22:36 2
Jakiś małolat legitymujący się strażnikowi legitymacją szkolną poczuł się w grupie nietykalny i grał wielkiego kozaka przed resztą.
Zgłoś
SpirytusSalicylowy 2013-11-20, 0:10 2
Tego miejskiego to jak psa powiesić, nawet już nie można być patriotą w ogóle kto dokonuje selekcji na to stanowisko?! kto wpuszcza na nie takich matołów?!?!
Zgłoś
zdzich 2013-11-20, 0:16
oj nasza kochana straż miejska,tak myślę czy do bycia strażnikiem miejskim potrzebne są żółte papiery czy może wystarczy zaświadczenie od lekarza że się jest idiotom
Zgłoś
hgh 2013-11-20, 0:29 6
Dlaczego rower osa79 jest nietypowy?
.
.
Bo ma trzy pedały.
Zgłoś
jbone 2013-11-20, 10:12
ale do kurwy pisze na tym mandacie!?
Zgłoś
McMenel 2013-11-20, 10:18 10
I dobrze jeszcze powinni spałować tych pacanów z ONR.
Zgłoś
Anarchangel 2013-11-20, 10:20 2
Ja się pytam jak można się tak dawać państwu w osobie marnego strażnika miejskiego (czytaj: jeszcze nie pies, a już nie człowiek)?! Na początku strażnik powinien podać na życzenie obywatela: Imię, nazwisko, stopień i numer odznaki (trzeba to zapisać), następnie powinien podać na życzenie obywatela: powód wszczęcia czynności, ich cel oraz podstawę prawną (również trzeba to zapisać i sprawdzić zasadność). Na koniec nie przyjmuje się mandatu i jednocześnie pisze skargę na danego urzędnika, który wyzywał, obrażał, popychał...
Kto ma wtedy problem, jeśli spór dotyczy dwójki strażników przeciwko słowom setki osób?
Zgłoś
Annapurna 2013-11-20, 11:20 14
Sądząc z początkowych cyferek numeru PESEL (96..?) to taki siedemnastoletni "patriota" musi miec od cholery pojęcia o tym co robi i z jakich pobudek działa...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem