Manifest, jak to dumnie brzmi. Szkoda, że zawarte są w nim takie kretynizmy, że nie ma sensu nawet komentować dłużej niż jednym zdaniem, bo to wszystko aż nadto oczywiste.
exprimo napisał/a:
Mam nadzieję, że nie ja jeden mam takie poglądy
chciałbym wierzyć, że tylko ty
exprimo napisał/a:
bo już za dużo afer, za dużo skandali, za dużo złodziejstwa i ogólnego syfu w naszym rządzie.
nie raz już było pisane- władza jest odzwierciedleniem narodu, ktoś ich w końcu od lat wybiera
exprimo napisał/a:
Dlaczego mając POLSKIE wypłaty mamy EUROPEJSKIE ceny?
nasi rodzice chcieli europy? to mają Europę.
exprimo napisał/a:
Dlaczego mamy prywatne autostrady
Pomijając fakt, że autostrady mogłyby być z powodzeniem prywatne, to kurwa gdzie tym masz w Polsce prywatną autostradę? Pewnie chodzi ci o tę autostradę wielkopolską tak?
Cóż, to powiem ci, że żadna prywatna spółka nie działa na tak korzystnych zasadach wspierana przez rząd z pieniędzy publicznych, sprawa dyskutowana tutaj
sadistic.pl/od-dzisiaj-placimy-wiecej-za-przejazd-vt338191.htm
exprimo napisał/a:
Dlaczego w naszym kraju jest aż tak źle?
"Taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić". Zamiast pisać kompletne bzdury to poznaj trochę historii tego kraju i możemy nawet wspólnie się zastanowić, dlaczego kraj i jego mieszkańcy jest notorycznie rozpieprzany od środka od przynajmniej 400 lat.
exprimo napisał/a:
1 – Narkotyki; zabronione powyżej 2g – nie można rujnować młodzieży życia za posiadanie np. 1g marihuany
Aha, 1g git, ale 2 już nie. Gdzie tu sens? Przypadek Colorado pokazuje, że całkowita depenalizacja to jedyny sposób- dobry zarówno dla ludzi i dla budżetu.
Cytat:
2 – Eutanazja – dozwolona po podpisaniu oświadczenia, np. takiego jak na dawcę organów
Serio? To uważasz za jedną z kluczowych zmian potrzebną do poprawy życia zwykłego Janusza Kowalskiego? Ja pierdolę.
exprimo napisał/a:
3 – Aborcja – zakazana (dozwolona gdy płód uszkodzony, po gwałcie, zagrażający życiu)
To już brzmi jak żart powoli
exprimo napisał/a:
4 – Maksymalna pensja urzędnika państwowego 10 000zł (emerytura do 3000zł), ogólne zmiany płacowe dla pracowników państwowych – Dość pchania pieniędzy w prezesów, wiceprezesów, stanowiska-widma, prezenterów TVP, pora zadbać o lekarzy, pielęgniarki, nauczycieli i innych przedstawicieli zawodów tworzących fundament naszego społeczeństwa
Max 10k, a resztę niech ukradnie, co?
To jak to należy robić dał kiedyś przykład niejaki Stefan Oleszczuk, burmistrz Kamienia Pomorskiego- redukcja etatów>>zwiększenie obowiązków i odpowiedzialności urzędników >>zwiększenie wynagrodzeń.
I tak działanie ma właśnie sens.
exprimo napisał/a:
5 – Redukcja urzędników, np.: ZUS, US, posłów itp
Bez urazy, ale nie ty jedyny na to wpadłeś.
Cytat:
6 – Nowelizacja prawa (Konstytucja, prawo karne, podatkowe)
Nowelizacja, spoko. Brzmi trochę jak karmelizacja. Ciekawe co wynika z tego hasła i co autor miał na myśli dokładnie, bo nowelizacja sama w sobie to zwykłe puste hasło.
Cytat:
7 – Przywrócenie kary śmierci za zbrodnie najcięższe
Ale przypominam, że pisałeś o zmianach dla przeciętnego Polaka, jak narazie 5 punktów dotyczących kwestii obyczajowych, którymi, gwarantuję ci, że nikt się nie przejmuje gdy brakuje mu pieniędzy do 1go.
Cytat:
8 – Możliwość rezygnacji z ZUS na rzecz ubezpieczenia prywatnego, ogólna reforma ZUS
ale znów, co to znaczy ogólna reforma w tym przypadku. I co dalej po rezygnacji z ZUS?
exprimo napisał/a:
9 – Powstanie zakładów państwowych dla osób bezrobotnych – osoby zdolne do pracy, chcące popierać zasiłek dla bezrobotnych mogłyby pracować w państwowym zakładzie np. produkującym części zamienne do aut zachodnich
Jeszcze nie było takiego przypadku, żeby państwowy zakład był bardziej wydajny lub przynajmniej tańszy niż firma prywatna.
Znam ludzi, którzy jak chcieli, to znaleźli pracę w Polsce w kilka dni, będąc studentami. Nie rozumiem, czemu patałachom trzebaby zakłady budować. I to jeszcze ile tych zakładów, wszak mowa o milionach ludzi.
exprimo napisał/a:
10 – Zmniejszenie wydatków państwa na głupoty np.: limuzyny, telefony służbowe itp.
To nie zmieni ani trochę sytuacji budżetu. Wczoraj tłumaczyłem, idiotce skądinąd, że 10 mln dla budżetu to pukuś, możesz poczytać jak masz ochotę. W każdym bądź razie pomysł nie zmieniający sytuacji przeciętnego Mirka czy Sebka w najmniejszy sposób.
sadistic.pl/wipler-ostro-w-sejmie-vt339000,30.htm
exprimo napisał/a:
11 – Zmniejszona tolerancja dla homoseksualistów (zakaz publicznych manifestów)
Po raz kolejny mam pisać, że to jest NIC dla człowieka, który martwi się o pieniądze?
Poza tym nie przypominam sobie, żeby na tych homoparadach rozpierdalano Warszawę, a przynajmniej w takim stopniu jak to się ma na tym słynnym marszu niepodległośći.
Jak ty chcesz poprawy, jak nie potrafisz pojąć, że prawo musi być dla wszystkich równe?
Cytat:
12 – Zmniejszona tolerancja dla mniejszości narodowych (nasz kraj, nasza wiara, nasze zasady)
Kolejny postulat z dupy, nie zmieniający kompletnie nic. A ile jest tych mniejszości w Polsce? Poza małą, nie rzucającą się w oczy niemiecką, trochu Ukraińców na wschodzie i Cyganie w Andrychowie+ kilku beżowych na krzyż, siedzących w budkach z kebabami. Problem marginalny.
Ponadto jaka NASZA WIARA? Wiara to jest może twoja, nie mój problem. Ale nie mieszaj w to wszsystkich.
Cytat:
13 – Likwidacja niepotrzebnych instytucji, np. straż miejska
Ale znów podajesz przykład tak znikomy.. to nie jest żadne rozwiązanie problemów budżetowych, tylko jednorazowa sprawa- przydatna i pożyteczna, ale nie zmieniająca wiele w życiu przeciętnego zjadacza cebuli.
Cytat:
14 – Ogólna pomoc małym przedsiębiorcom (zwiększenie kwoty wolnej od VAT, łatwiejsze rozliczenia)
Wybacz, ale pierwszy sensowny postulat.
Cytat:
15 – Urzędnik państwowy za nadużycie traci posadę bez możliwości ponownego zajęcia pozycji państwowej – nie można dopuścić do łapówkarstwa czy kumoterstwa
A może..
rzeczpospolita2.blogspot.co.uk/2011/08/kara-smierci-dla-urzednikow-od-1921.html
Cytat:
16 – Immunitet – zmniejszenie uprawnień, nie można dopuścić, by poseł czuł się bezkarny w każdym przypadku
Racja. Dopiero w 16. punkcie docierasz do jakiegoś sedna sprawy- odpowiedzialności politycznej. To miałem na myśli pisząc, żebyś przeanalizował trochę historię Polski. Niestety w tym kraju nigdy nie istniała odpowiedzialność polityczna i nie wykształciło się przez to zaufanie do elit. Każdy cham chciał być panem, ale z chamstwa nie wyrastał. Stąd często się zdarzało, że u władzy byli cwaniaczki i drobni lub grubi awanturnicy, chamy.
Niestety, do póki myślenie się nie zmieni, nic się nie zmieni.
Ogólnie mimo dobrych chęci mizerny wpis, raczej nie warty większych rozważań.
Kolega wyżej dałby ci -3. Ja bym ci dał 2, za chęci.
zincum napisał/a:
Tak szczerze, to przecież postulaty idola gimbusów z drobnymi modyfikacjami.
Super wywód bulwo, jak zwykle poparty rzeczowymi argumentami i nie przesycony twoim kretynizmem.