18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 13 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-08, 0:14
🔥 Pogrzeb w Murzynowie - teraz popularne
Marek Koterski mix
Echis • 2013-07-04, 13:05
Marek Koterski- moim zdaniem najlepszy Polski reżyser. A tutaj mix smaczków z jego filmów.

"Jak powstają twoje posty?" - gdy mnie ktoś tak spyta
Zakurwię z laczka i poprawię z kopyta.
Zgłoś
witmac 2013-07-04, 19:16 1
wkurwiają mnie te powtarzane słowa wkurwiają
Zgłoś
Gring0 2013-07-04, 19:28 1
Bo to wszystko jest o Miauczyńskim, to dlaczego by miał zmieniać jak mówi on sam albo jego matka... Miauczyński jest w każdym jego filmie, jest tylko portretowany przez innych aktorów więc zmiana jego zachowań byłaby głupia.
Zgłoś
Czeczeńczyk 2013-07-04, 19:33 4
najgorsze jest to, że gimby takie jak autor, jarają się "śmiesznymi scenami", a nie kurwa symboliką i znaczeniem tych filmów...tak jak kogoś zapytam, czy oglądał Dzień Świra, a ten ktoś mi odpowiada : "noo, oglądałem, zajebisty, a najlepsza scena, to jak klął przed lustem..."

wy kurwa, śmiecie.
Zgłoś
bezrobotny_alkoholik 2013-07-04, 20:55
Można odnotować niesamowity wzrost nienawiści po tym jak się wakacje zaczęły.
Zgłoś
Echis 2013-07-04, 21:38
Czeczeńczyk, kurwa... Widzę, że wydałeś wyrok na mnie, chuja o mnie wiedząc. Pewnie sam w gimnazjum powtarzałeś "WEŹ SIÉ TATO" i "ODMIEÑ BYC". Nie chodzi w filmiku o pokazanie NAJ§MIESZNIEJSZYCH scen, ktorymi sié ktos jara, ale o typowa stylistyke dialogow (tudziez monologow) bohaterów filmów Marka Koterskiego. Ale chuuj tam, wazne zeby dojebac komus, niech wiedza kto tu rzadzi... Imbecylu internetowy...

"Jak powstają twoje posty?" - gdy mnie ktoś tak spyta
Zakurwię z laczka i poprawię z kopyta.
Zgłoś
chujciwcycki 2013-07-04, 23:54
Wszędzie te same akcenty. Pewnie ma jakieś problemy psychiczne które cały czas pokazuje w swoich filmach.
Zgłoś
walk3r_rkm 2013-07-05, 0:08
jeżeli to są smaczki tego reżysera to wychodzi na to że dzień świra był jego manifestem tych smaczków.
Zgłoś
generalissimus 2013-07-05, 1:05
Szczerze mówiąc, nie lubię polskich filmów i pseudo komedii (choć na filmiku widziałem więcej tragizmu niż komizmu). Zniechęciłem się jeszcze w gimbazie, gdy osobniki, których nie dzierżyłem cytowały jakieś filmidła i w przerwach od cwaniaczenia oddawali się kulturalnej rozrywce, kto i w jakim filmie powiedział "kurwa" lepiej.

A co do Koterskiego. Wiecie, że zaczynał od dokumentów dla łódzkiej oświatówki? Zrobił m.in. dość nietypowy, ale mimo to ciekawy dokument o Kotańskim i MONARze (mieszkał 3 kwartały razem z podopiecznymi zakładu), jak i dokument "Przyczyny narkomanii" - też specyficzny.
Dwa dni temu byłem na kameralnym spotkaniu z nim. I mimo, że jako człowieka nie znam, to rzucił trochę światła na polskie realia filmowe kiedyś i teraz. Na pytanie o cenzurę jego filmów podał jedyny przypadek z czasów III RP.

Zaczynał od polonistyki, poprzez ASP i inne. Gość o wysokim mniemaniu o sobie, ale też z raczej pozytywnym nastawieniem. Bardziej "wizjoner". Unika mediów i warunkiem jego pojawienia się na spotkaniu był ich brak. Po zakończeniu, szedł ulicą trzymając żonę za rękę - zupełnie nierozpoznawalny na ulicy.
Zgłoś
D................k 2013-07-05, 7:44 1
torento napisał/a:

twoim zdaniem

To raczej fakt obiektywny.

Polański nakręcił Nóż w wodzie, Wstręt, Dziecko Rosemary, Chinatown i Pianistę. Pięciokrotnie nominowany do Oscara (zdobył jednego).

Has dał nam Pętlę, Sanatorium pod Klepsydrą i Rękopis Znaleziony w Saragossie. Tym ostatnim zachwycali się Coppola, Bunuel i Scorsese. Scorsese i Coppola nawet sfinansowali jego odrestaurowanie.

Kieślowski to gigant europejskiego kina autorskiego porównywany z Bergmanem. Stanley Kubrick, który słynął z egocentryzmu stwierdził kiedyś, że jedynym arcydziełem jakie w życiu obejrzał... był Dekalog.

Kawalerowicz nakręcił Pociąg, Matkę Joannę od Aniołów i nominowanego do Oscara Faraona.

Wajda - Kanał, Popiół i Diament, Człowiek z Marmuru, Człowiek z Żelaza, Danton i Ziemia Obiecana.

Nikt o zdrowych zmysłach nie zaprzeczy, iż są to reżyserzy lepsi od Koterskiego. Tyle ode mnie.
Zgłoś
Dzyzys 2013-07-05, 12:10
Dziobak napisał/a:

Polański, Has, Kieślowski, Kawalerowicz, Żuławski i Wajda lepsi.

Zgadzam się.
Koterski nie jest moim zdaniem ani dobrym reżyserem, ani dobrym scenarzysą. Jego ostatni film jest jednym z najgorszych filmów jaki kiedykolwiek oglądałem. Jeszcze na dodatek w każdym filmie musi występować jego niedorozwinięty syn.

"Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać, brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową"
Zgłoś
Leniwiec1 2013-07-05, 12:12 1
Może i filmy ma spoko, ale najważniejsze dzieło - synek, to mu nie wyszedł.
Zgłoś
crazy 2013-07-05, 15:33
a ja lubie filmy Smarzowskiego Dom Zły, Wesele, Drogówka:D
Zgłoś
Arkadio_Morale 2013-07-05, 23:44
1:56 - schody z Klanu ^^
Zgłoś
TurboGrzesznik 2013-07-07, 20:23
Dopiero teraz widzę że Koterski jest popierdolony. Myślałem że jest z niego po prostu dobry reżyser, ale on jest właśnie takim paranoikiem i tylko takie filmy potrafi kręcić. On nic tu nie tworzy, on przekłada swoją nerwicę natręctw na ekran, jedyna pochwała że nie widać tego na pierwszy rzut oka.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów