18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
BiałyPiotr 2014-03-02, 3:20
@up- nie pal już tego ścierwa z ulicy, bo głupoty piszesz
Zgłoś
ulifont 2014-03-02, 7:28
hehe dobre, co nie zmienia faktu, że to wasze zioło jest strasznym chujstwem i plagą XXI wieku. Mamy pseudotolerancję, gender i ćpunów zmanipulowanych przez gówniany liść.

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
e................y 2014-03-02, 7:38
@up
Czyli to jednak nie Tusk jest winien wszystkiemu?
Zgłoś
ulifont 2014-03-02, 8:23
pistacjusz
zapomniałem!
To co wymieniłem jest w drugim rzedzie.

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
S................t 2014-03-02, 12:13 1
presscot niestety, tak jak słusznie zauważyłeś - rozmawiasz ze specjalistą. Jestem studentem 4 roku medycyny. Otóż: od marihuany nie da się uzależnić fizycznie psychicznie się da, nie przeczę. Ale uzależnić psychicznie da się od wszystkiego. Nieprawdą jest to, że uzależnienia te są "praktycznie identyczne". Uzależnienie fizyczne to uzależnienie mózgu od odpowiedniego stężenia jakiejś substancji w krwi. Gdy mózg przyzwyczajony do tego stężenia przestaje nagle dostawać swój "środek" to wysyła (poprzez ciało) znaki, że jednak chciałby go z powrotem. Te znaki to często: drgawki, niekontrolowany ślinotok, bladość, drżenie rąk (delira) nienaturalne reakcje źrenicy na światło i ogólne zdenerwowanie (bardzo silne) oraz wiele innych. Uzależnienie psychiczne natomiast to uzależnienie nie tyle mózgu, co woli człowieka. Człowiek uzależnia się psychicznie w momencie, w którym zdaje sobie sprawę z tego, że coś lubi. Jeśli coś lubisz, to ciężej tego odmówić niż jakby to było dla ciebie obojętne. Gdy czujesz "głód" uzależnienia psychicznego to w skrajnych wypadkach możesz być poddenerwowany (znacznie mniej niż w fizycznym) rozkojarzony i przygnębiony. Psychiczne uzależnienie nie wywołuje bólu. Chyba, że podczas efektu podobnego do tzw. "placebo" tj kiedy osoba lecząca np ból stawów marihuaną nagle ją odstawi, to stawy faktycznie zaczną ją boleć, nawet gdyby akurat nie narażała ich na ból. Ale to tylko wtedy i tylko czasami. Uzależnienie psychiczne jest o wiele ciężej zwalczyć, gdyż w fizycznym często wystarczy detoks i leki. W psychicznym trzeba natomiast przekonać wolę użytkownika, żeby rzucił. Psychiczne jest jednak o wiele łagodniejsze niż fizyczne, więc osobiście wolałbym być uzależniony psychicznie niż fizycznie.

Marihuany nie da się przedawkować. Dawka śmiertelna to wg WHO 3 kg spalone w 10 minut. Jest to nie możliwe do osiągnięcia, gdyż nawet jeśli ktoś byłby tak szybki, to o wiele wcześniej by usnął. Przyjmując jednak, że komuś by się to udało - osoba ta nie umarła by (jak zauważyłeś) z przedawkowania Thc, a z zawalenia płuc substancjami smolistymi. Mózg byłby przez to niedotleniony i by sobie obumarł fakt. Nikt jednak jak dotąd nie dokonał takiego cudu.

Co do 3 podpunktu... Przeszkadza ci to? W szkole mojego brata był taki debil (w 1 gimnazjum) który zaćpał się acodinem i latał po szkole krzycząc, że go duchy ganiają. Następnie, jak już się wylatał połączenie zmęczenia i stężenia substancji aktywnych sprawiło, że jego serce się zatrzymało. Odratowali go, ale jak dla mnie szkoda. Niczego się nie nauczył i ćpa dalej wszystko co popadnie i z jakiego źródła popadnie. I po co było go ratować? "Bo nasze społeczeństwo pomaga sobie nawzajem" i selekcja naturalna nie działa. Przez to właśnie odczuwasz te swoje szkodliwości społeczne. Zaręczam ci, że jeśli ćpun się zaćpa, to dla wszystkich wokoło (no może poza jego matką) będzie lepiej. Poza tym myślę, że ta moda na to bierze się teraz z właśnie nielegalności tej używki. "zakazany owoc smakuje najlepiej". Młode gimby słuchające rapu gloryfikującego marihuanę ponad wszystko czują się częścią "walki o wolność" paląc kwiatki i wykrzykując "JP 100%". Gdyby marihuana była legalna to być może (w holandii tak było ale Polska to Polska i nie mogę nic innego niż spekulować) użycie marihuany by spadło. Pamiętać należy, że paradoksalnie dostępność marihuany dla dzieci, gdy była by ona legalna znacznie by spadła. Diler bowiem nie pyta o wiek. Pani w kiosku (czy gdzie to tam by sprzedawać) już może. Oczywiście da się to obejść, ale trudniej niż bezpośrednio od dilera.

PS jestem całym sercem za KNP, więc wypraszam sobie myślenie jak lewicowiec. Szkodliwość dla zdrowia to merytorycznie cenny argument, nie ważne więc która strona go używa.

@Edit: A, jeszcze tylko o "modzie na marihuanę" - Konopia i jej psychoaktywne własciwości znane są conajmniej od ponad 20 tysięcy lat. Z tego okresu pochodzą bowiem najstarsze rośliny jakie znaleziono (gdzieś tam w grobowcu jakiegoś szamana chyba w chinach). Jest więc znana być może dłużej niż alkohol i na pewno dłużej niż tytoń. Nie mówcie mi więc, że "moda na to jest przejściowa i minie" bo jakoś nie minęła już długo. Podkreślam, że jeszcze 100 lat temu palenie i uprawa marihuany były rzeczami normalnymi. Nie wierzycie to zapytajcie pradziadków (jak ktoś ma oczywiście). Nawet Mickiewicz pisał o uprawie konopii w "Dziadach" (jako element otoczenia, ale zawsze - pokazuje to jak pospolita była ta roślina). "wojna z narkomanią" i problem narkomanii zaczął się dopiero jak stany zaczęły cudować w tym kierunku.
Zgłoś
ulifont 2014-03-03, 13:17
są i korwiniści. Każdy fan korwina to taki młody gniewny w wieku 15-21, rzadziej 25 lat. Ci starsi co na niego głosują to po prostu debile tak samo jak luzacy palący to gówno. Ja to bym chciał legalizacji aborcji na ten przykład, żeby nie rodziły się niechciane dzieci. Zamiast robić gówniane marsze narkomanów róbcie coś pożytecznego.

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów