18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Stefan_Siarzewski 2013-07-04, 21:02 8
Zgłoś
w................6 2013-07-04, 21:11 2
oburzają się i bardzo dobrze Polacy sami sobie winni
Zgłoś
hasegawa 2013-07-04, 22:33
Jestem Polakiem i nie jestem przeciwnikiem demonstracji patriotycznych, ale oni nie są w swoim kraju więc nie powinni tego robić. Gdyby Niemcy albo Rosjanie chcieli taki marsz zorganizować w Warszawie sam w pierwszym szeregu bym stał i rzucał w nich czym popadnie...
Zgłoś
tolek999 2013-07-04, 23:23 3
Up. To gdzie jesteś na Sląsku jak marsze organizuje RAS? Wilno to Polska.
Zgłoś
Lololoney 2013-07-04, 23:31 39
hasegawa napisał/a:

Jestem Polakiem i nie jestem przeciwnikiem demonstracji patriotycznych, ale oni nie są w swoim kraju więc nie powinni tego robić. Gdyby Niemcy albo Rosjanie chcieli taki marsz zorganizować w Warszawie sam w pierwszym szeregu bym stał i rzucał w nich czym popadnie...

Może i masz rację, ale zauważ, że raczej nie ma u nas Rosjan, czy Niemców, którzy mieszkali by tu od pokoleń (Niemcy zostali wysiedleni)... To są potomkowie Polaków, którzy mieszkali w Polsce... Nie ich wina, że granice się przesunęły...
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2013-07-05, 1:05 2
hasegawa napisał/a:

Tylko pamiętaj ze gdyby nie Polska to czegoś takiego jak Litwa by nie było.
Zgłoś
Hauer88 2013-07-05, 1:17 5
Marsz w obronie polskiego szkolnictwa na Litwie. Zresztą przy okazji przypomnę o pewnym wydarzeniu:

pl.wikipedia.org/wiki/Polski_Kraj_Narodowo-Terytorialny

Poza tym:

Cytat:

W samym Wilnie według spisu z 1916 roku, przeprowadzonego przez niemieckie władze okupacyjne, skład narodowościowy miasta był następujący:

Polacy – 50,2%
Żydzi – 43,5%
Litwini – 2,6%

Według polskiego spisu powszechnego z 9 grudnia 1931 roku:

Polacy – 128.600 (65,9%)
Żydzi – 54.600 (28,0%)
Rosjanie – 7.400 (3,8%)
Białorusini – 1.700 (0,9%)
Litwini – 1.579 (0,8%)
inni ok. – 1.200 (0,6%)

Zgłoś
Pierre d'Ollony 2013-07-05, 1:58 18
Byłem w Wilnie i rzeczywiście to miasto jest bardziej polskie niż litewskie. Tam każdy normalnie mówi po polsku, tylko zamiast literki "Ł" wymawiają "L". Większość reklam jest w dwóch językach, a mordy mieszkańców też są takie parszywe jak nasze:)
Zgłoś
c................s 2013-07-05, 2:44 3
niech oddadzą Wilno skurwysyny!
Zgłoś
o................n 2013-07-05, 2:53 5
Hah, to jeszcze nic. Ministrem energetyki na Litwie jest Polak, Jarosław Niewierowicz ( pl.wikipedia.org/wiki/Jaros%C5%82aw_Niewierowicz ).

Nie dziwię się, że Litwini mają ból dupy. U nas polaczki (pisownia celowa) mają ból dupy nawet o niemiecko-polskie tablice w Opolskim, a wyobraźcie sobie np gdyby tak maszerowała Rosyjska mniejszość w Warszawie i domagała się rosyjskich nazw ulic, bo w XVIII wieku Warszawa była pod zaborem Rosyjskim...

Głupia ta demonstracja, bo tylko utwierdza Litwinów przeciwko Polakom.
Zgłoś
TelewiZorro 2013-07-05, 3:07 4
zgadzam się że mimo wszystko powinno się takie imprezy robić u siebie w kraju. Wyobrażacie sobie że ruscy robią w takie marsze w jakimś polskim mieście?
Ja bym raczej zrobił zamiast marszu coś na kształt pikniku, polskie żarcie itp. Impreza, nie demonstracja
Zgłoś
Imper3838 2013-07-05, 4:03
W gruncie rzeczy, co narzekają, mieszkają na obczyźnie. (Teraz trochę zaboli) Według mnie takie zachowanie naszych, przypomina zachowanie ciapatych, którzy chcą prawa szariatu w kraju do którego wyemigrowali. Co prawda Wilno zostało nam odebrane, a wielu polaków mieszka tam od pokoleń, ale teraz to jest miasto litewskie. Teraz polaków jest niewiele więcej niż rusków, więc nie mają się co rzucać.

A jak chcą manifestować swoją polskość, to niech robią to jak powiedział @TelewiZorro, niech organizują pikniki, imprezy masowe z akcentem polskim. W stanach Polacy tak robią, a jest ich tam prawie 10 mln.
Zgłoś
d................s 2013-07-05, 4:09
Pierre d'Ollony napisał/a:

Byłem w Wilnie i rzeczywiście to miasto jest bardziej polskie niż litewskie. Tam każdy normalnie mówi po polsku, tylko zamiast literki "Ł" wymawiają "L". Większość reklam jest w dwóch językach, a mordy mieszkańców też są takie parszywe jak nasze:)

Gdy pytałem się w Wilnie o drogę Litwinów, licząc rzecz jasna na to, że znają polski, tym pojawiał się grymas obrzydzenia na twarzy . Niby mordy podobne i w ogóle (jak to wśród osobników gatunku jednego), jednak niechęć do nas niesamowita - jak pewnej części Polaków, do Rosjan i Niemców (tu was zdziwię - nie wszyscy są ruso i germanofobami). Nie ma się co dziwić. Polacy na Litwie byli w dużej części krwi szlacheckiej, kojarzeni byli jako "ciemiężyciele". Świetnie przedstawiony jest ten stosunek Litwinów do Polaków, w "Dolinie Issy" Miłosza.

Imper3838 napisał/a:

A jak chcą manifestować swoją polskość, to niech robią to jak powiedział @TelewiZorro, niech organizują pikniki, imprezy masowe z akcentem polskim. W stanach Polacy tak robią, a jest ich tam prawie 10 mln.

Tyle że na Litwie procentowo jest dużo więcej Polaków, niż w USA.
Zgłoś
panchamityle 2013-07-05, 4:49 2
A jakbz tak niemcz przeszli przez Wrocław to byłby pierdyliardowy żal:) Fajna liczba, brawo dla Polonii na kresach!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem