18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 7 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
k................1 2014-02-06, 11:04 4
Pewnie szkoła nie ma funduszy na zakup Linuxa XD
Zgłoś
schody1 2014-02-06, 11:06 1
nie czytał regulaminu a teraz płacze

cke.edu.pl/files/file_add/file_add-16.pdf
"Uwaga: Zdający jest zobowiązany wybrać środowisko wraz z językiem programowania i programem użytkowym posiadanym przez szkołę."
Zgłoś
Morthaliar 2014-02-06, 11:10
Jason-X napisał/a:

przyjmą chyba na Studium Informatyczne gdzie się nauczy obsługi Worda. Ja jak zdawałem na Informatykę to miałem egzamin wstępny z zajebiście trudnej matmy i dopiero z najlepszych wybierali na studentów.

Człowieku, ile lat temu żeś na studia szedł? Dzisiaj to ludzi z byle czym na informatykę przyjmują. Mieliśmy ewenement, który miał tylko podstawy porobione na maturze, a i tak się dostał.

Zresztą, uczelni opłaca się przyjmować ludzi, którzy idą z podstawami na studia, bo "rodzice kazali". A potem rombie się 55 zł za każdy punkcik ECTS.
Zgłoś
herbalix 2014-02-06, 11:12
matury z informatyki mu się, kurwa, zachciało. niech z religii lepiej zdaje bo szkoły nie stać na linuksa.
Zgłoś
santaxl 2014-02-06, 11:18 5
zapraszam na informatykę na polibudzie warszawskiej, to wam pały zdrętwieją co tam się wyprawia
Zgłoś
PimpMyDick 2014-02-06, 11:18 9
Co to za informatyk, który tylko z Linuksa korzystać potrafi? Ja rozumiem, cały ten Linux to uber modyfikowalny system, z którym można zrobić wszystko prócz wspólnego dziecka, ale bez żartów. To już zalatuje takim hipsterem "potrafię na Linuxie, a wy debile tylko XP/7 macie? Żal. To ja jestem informatyk, bo potrafię na Linuxie działać".
Cały świat działa w dwie strony. Umiesz jeździć motocyklem? Trafiasz do pracy gdzie liczy się transport i wszyscy mają z samochodów ciężarowych przenieść się na motocykle, bo Ty potrafisz jeździć tylko nim? Nie. Po prostu się dostosuj. Może kiedyś ktoś będzie musiał się do Ciebie dostosować.

Ps. Linux ssie, only W7 64b!
Zgłoś
lllll 2014-02-06, 11:19 1

He? Jebany pokemon.
Zgłoś
Dalione 2014-02-06, 11:20 11
@up
A Ty co kurwa, zacytować nie potrafisz to screeny jebiesz? Dobrze że nie aparatem
Zgłoś
hello_world 2014-02-06, 11:40
A swojego laptaka nie mógł przynieść?

Ja jak miałem sprawdzian zaliczeniowy w liceum to nigdzie nie było linuxa i za pozwoleniem Pani dyrektor mogłem pisać pracę na swoim Debianie
Zgłoś
Lord Gutek 2014-02-06, 12:11
Ja zdawałem same podstawy i geografię rozszerzoną i tak dostałem się na informatykę
Jakoś sobie radzę, więc nie jest to koniecznością zdawać informatykę na Maturze.
Zgłoś
Michal1391 2014-02-06, 12:17
A to nie mogli wysłac do innej szkoły?
Zgłoś
DusiekPL 2014-02-06, 12:32
santaxl napisał/a:

zapraszam na informatykę na polibudzie warszawskiej, to wam pały zdrętwieją co tam się wyprawia

Na jakim wydziale jesteś że tak zachwalasz, bo chyba nie na IT... Na polibudzie zaczyna robić się jeden wielki burdel jeśli chodzi o infe. I proszę Cie nie mów że wymagają bo jeśli chodzi o ten kierunek to wszędzie tak jest Informatyka nie jest dla każdego i ot cały problem się rozwiązał.

edit. A Ty autorze tematu chociaż zamaż imię i nazwisko dyrektora szkoły. Ktoś Cie podpierdoli i o maturze w tym roku będziesz mógł zapomnieć
Zgłoś
vagrant326 2014-02-06, 12:39 2
@PimpMyDick
Każdy ma prawo zdawać na maturze to co mu się podoba (z wyjątkiem przymusowych podstaw).
Gdyby chciał mógłby zdawać nawet Wiedzę o Tańcu i szkoła jako placówka szerząca wiedzę powinna mu zapewnić warunki żeby to zdać. Nie musi zatrudniać nowego specjalisty od tańca ale nie powinna mu chyba przeszkadzać?
Idę o zakład że nauczyciel(ka) informatyki tego gościa nie pomogła mu się przygotować do tej matury bo skoro nie wie jak załatwić Linuxa to raczej nie wytłumaczy mu z niego nic prócz GUI (które zna bo jest podobne do Windowsa). A 2 miesiące przed maturą dali mu do zrozumienia że ma się nauczyć całkowicie innego środowiska (choćby zadania do wykonania w pakiecie Office, życzę powodzenia w ogarnianiu MS Office po długiej pracy w OpenOffice albo LibreOffice).
Poza tym gość może używać Linuxa bo na przykład nie stać go na Windowsa. Tani nie jest. I nasuwa się pytanie jak ma się tego nauczyć jeśli nie może pracować w domu a informatyk zna się na systemach operacyjnych jak łysy na grzebieniach?

Pisałem maturę z informatyki ale wybrałem Windowsa. Miałem własną salę w której byłem ja, 3 osobowa komisja egzaminacyjna, komputer na którym pisałem egzamin i jeden zapasowy. Dało się załatwić egzamin dla jednego ucznia w jego szkole. Tylko kadra musi chcieć pomagać uczniom.
Zgłoś
wudun 2014-02-06, 13:30 1
Do windowsa w szczególności 7 pretensje mają tylko ci którzy jadą na piratach i jeszcze jakiś jakiś home made buildach.
Jeżeli już jesteśmy przy tym który system jest najlepszy to wszystkie obecne systemy(windy i linuxy) mogą ssać pałkę Longhornowi
Zgłoś
J................S 2014-02-06, 14:26 1
linux jest dla biedaków, bo jest za darmo
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem