#edit
Muzyka: Two Steps from Hell - Heart of Courage
Slonx - pamiętaj, że siła drużyny nie jest sumą siły pojedynczych piłkarzy, którzy się na nią składają.
Można mieć drużynę składającą się z samych świetnych piłkarzy a wystarczy, że nie będą się oni rozumieli na boisku i nie wygrają żadnego meczu. Widać to na przykładzie Holandii - typowana jako faworyt, mnóstwo doskonałych piłkarzy a przegrywają z Danią, która nie jest może jakąś słabą drużyna, ale na pewno nie występują w niej piłkarze pokroju tych z Holandii. Niby dominacja Holandii a jednak brak skuteczności, niedokładne zagrania i wynik meczu na ich niekorzyść. Teraz faworyt nie wyjdzie nawet z grupy.
Tak więc podsumowując - to, że nasza drużyna ma piłkarzy grających w wielkich europejskich klubach, nie oznacza, że ma nam iść łatwo z każdym. Tak jak napisałem w poprzednim komentarzu - to drużyna młoda. Ma jeszcze czas na zgranie i jeżeli się nie wypalą to ZA KILKA LAT mogą coś ugrać. Teraz można mieć jakieś tam nadzieje, ale nie wymagajmy od tych chłopaków zbyt wiele.
A co do Smudy - różne komentarze na jego temat były, ale ja byłem zawsze za tym co robił - czyli stawiał na młodych.