📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Obrona nie była do dupy w 39 a brak szybkiego reagowania dowództwa. Gdyby padł szybki rozkaz, by Armia Poznań, ruszyła z pomocą i dołączyła do Armii Łódź, to byłyby ogromne szanse rozpieprzenia 10 armii niemieckiej. No ale prezydencik zbyt długo zwlekał z podjęciem decyzji, a szkoda.... bo to dałoby nam przewagę na południu.
up. ze co? nie jestem ekspertem ale szwaby sie do tej wojny szykowaly dlugie lata produkujac bron tak szybko jak teraz azjaci zalewaja rynek, a my jak to zwykle ze nic sie nie stanie ze mamy wielki sojusz. Nie bylo szans.
@up. Nie trzeba być ekspertem żeby wiedzieć że niezależnie od tego jakie kroki byśmy podjęli to nie mieliśmy szans z o wiele liczniejszą i lepiej uzbrojoną Armią Niemiecką i w chuj liczniejszą Armią Czerwoną jak zaatakują na raz, no chyba że mielibyśmy jebane Boty z transofmers'ów. Polska to niestety nie Finlandia bo nas dojebali na dwa baty i nie mieliśmy żadnego wsparcia.
Btw. w sumie to dojebali nas na trzy baty bo jeszcze Słowacja dodała cegiełkę.
Btw. w sumie to dojebali nas na trzy baty bo jeszcze Słowacja dodała cegiełkę.
Łał zajebisty dowcip.
Szkoda tylko, że nie znasz historii za dobrze.
Jeśli dla ciebie bronienie się w ekipie ok 200 żołnierzy, z marnym arsenałem kilku moździerzy, paru działek przeciwpancernych oraz karabinami i pistoletami, przez tydzień (7 dni!) przeciwko Niemcom którzy łącznie posiadali GRUBO ponad 2tyś żołnierzy oraz ogromną przewagę sprzętową to słaba obrona to żal mi ciebie.
Jeśli dla ciebie bronienie się w ekipie ok 200 żołnierzy, z marnym arsenałem kilku moździerzy, paru działek przeciwpancernych oraz karabinami i pistoletami, przez tydzień (7 dni!) przeciwko Niemcom którzy łącznie posiadali GRUBO ponad 2tyś żołnierzy oraz ogromną przewagę sprzętową to słaba obrona to żal mi ciebie.
Velture napisał/a:
Łał zajebisty dowcip.
Wyluzuj gościu
Po dziesięciu minutach wiadomo było, że przegrają. Kwestia tylko jak wysoko.
tak to właśnie, mecz, lejących na wszystko piłkarzy Polskich, ponieważ im zwisa i powiewa wczorajsza rozgrywka,
urasta do rangi problemów polityczno-historycznych
urasta do rangi problemów polityczno-historycznych
że też jeszcze nikt nie wstawił...
Ale w kampanii wrześniowej każdy robił co mógł i czym mógł, w przeciwieństwie do tych "reprezentantów" narodu wczoraj.
To wszystko wina tego TVN'u jakby kurwa nie pierdolili ciągle o dorzynaniu Polskiej demokracji to by tak nie było.
Piłkarze jak tylko wyszli na murawę to widać po nich było że są smutni i jacyś tacy przybici, a czemu? A temu że zamiast myśleć jak tu rozgromić Duńczyków martwili się o naszą demokrację. To zaprzątało ich myśli. Widzicie jak takie fałszywe pierdolenie TVN'u rujnuje nasz kraj? Siatkarze i koszykarze też ich oglądali i co? I to samo było!
Piłkarze jak tylko wyszli na murawę to widać po nich było że są smutni i jacyś tacy przybici, a czemu? A temu że zamiast myśleć jak tu rozgromić Duńczyków martwili się o naszą demokrację. To zaprzątało ich myśli. Widzicie jak takie fałszywe pierdolenie TVN'u rujnuje nasz kraj? Siatkarze i koszykarze też ich oglądali i co? I to samo było!
Cytat:
nwonigers
Cytat:
PalonyPaznokieć
Akurat ten fakt, który przedstawiłem powyżej jest jak najbardziej prawdziwy i realny. Armia Poznań za długo zwlekała z podjęciem jakichkolwiek zdecydowanych działań, poprzez brak jednoznacznych rozkazów z góry. Gdyby pomogła Armii Łódź to 10 armia niemiaszków miałaby przerąbane, spytaj się któregokolwiek profesora historii. Dowództwo 10 armii było tego zdania. Liczyli właśnie na to, że nagły atak na Polskę i brak zdecydowanych działań pozwoli im zająć tereny między Poznaniem a Łodzią bez większych problemów i, że tak powiem modlili się, by Poznań nie został skierowany na plecy 10 armii, nacierającą w kierunku Łodzi..
Ale zamiast troszkę poczytać o przebiegu II W.Ś., czy pooglądać programy o tym... to wolicie kisić ogóra przeglądając memy, kotki i gołe dupy.
A potem tacy z was specjaliści od wszystkiego i niczego.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów