Podczas zażartej kłótni w Internecie nigdy nie atakuj oponenta za jego błędy gramatyczne i ortograficzne. Może być tak, że jego klasa jeszcze danego zagadnienia nie przerabiała.2.Polska straciła 200tyś żołnierzy do 46tyś niemieców czyli cztery trupy Polaków na jednego niemca.
3.Francja straciła 360tyś żołnierzy do 160tyś niemców czyli 2.5 Francuza na jednego szkopa
Nie rozumiem tego całego pierdolenia, że Francuzi to sie tylko poddać potrafią.
Przemyśl czy chcesz kliknąc wyślij, ja nie odpuszczam.Darex - poczytaj lepiej o tym, jakimi środkami dysponowała Francja i Anglia, a jakimi Polska. Popatrz, jakiej linii frontu broniliśmy my, a jakiej oni. Nie przypominam sobie też, żeby Francja i Anglia musiały obsadzać granicę z ZSRR. A co najważniejsze - to nie Polacy utworzyli kolaboracyjny rząd z premierem wcześniej uważanym za bohatera narodowego. Zanim więc następnym razem zaczniesz pieprzyć bez sensu radziłbym się doedukować z historii.
Co niby pieprze bez sensu ? Ty mowisz teraz o czymś innym, ja mowie o stratach w ludziach 80% wymienionych przezemnie strat dokonało sie przed 17 wrzesnia.
I co do tego ma utworzenie później rządu w Vichy ? To miało jakiś wpływ na straty we wcześniejszej obronie Francji ?
Podczas zażartej kłótni w Internecie nigdy nie atakuj oponenta za jego błędy gramatyczne i ortograficzne. Może być tak, że jego klasa jeszcze danego zagadnienia nie przerabiała.Darex, wyczuwam u Ciebie lewackie pierdolenie.
A ja wyczuwam u Ciebie ból dupy jak cytuje sie Fakty.
Kawał spoko, dałem piwko. Nie uderzam w Ciebie personalnie, po prostu zastanawiam się skąd to się bierze, że tak sie jedzie Francuzów, że niby sie nie bili podczas IIWŚ, fajnie byłoby podyskutować, niestety do samego "lewackiego pierdolenia" ciężko sie odnieść
Kawał spoko, dałem piwko. Nie uderzam w Ciebie personalnie, po prostu zastanawiam się skąd to się bierze, że tak się jedzie Francuzów, że niby się nie bili podczas IIWŚ, fajnie byłoby podyskutować, niestety do samego "lewackiego pierdolenia" ciężko się odnieść
Bo na kogoś trzeba naskakiwać:
Rumuni-gruz
żydki-chciwi+pejsy
Francuzi-tchórze
niemcy-krzyżacy i okupanci
Szkoci-skąpi
Czesi-pepiki itd
O nas jako narodzi też inni nie mają dobrego nic do powiedzenia.
Pierdolona polska martyrologia którą się jeszcze szczycimy
"...jesteś cynik, świntuch, kurwiarz i kłamca..."Polska francja jeden chuj. Jeden i drugi kraj obrabiał pałę III rzeszy... nasze pizdy na konikach z szabelką i francuzi z uzbrojeniem które pamiętało wybuch I wojny
Pierdolona polska martyrologia którą się jeszcze szczycimy
Kurwa, jak bym wiedzial że napisanie 3 suchych faktów może rozkrecić taką gównoburze to bym sobie darował bo co komentarz to lepszy.
- co masz do "pizd" na konikach ? Polska kawaleria miała bardzo dużo sukcesów w walce z niemieckimi wojskami pancernymi - karabin UR przenoszony na koniach przebijal kazdy czolg niemiecki z kazdej strony. To apropo's skuteczności, ale nawet jakby była słaba to walczyli za wolność kraju.
-Uzbrojenie 20 letnie, nawet dzisiaj jest jak najbardziej naczasie (kalach jest z 47 i jakos gra, a M16 z lat 60-tych.
Bitch plz nasze wojsko nie było w stanie obronić kraju przez 2 tygodnie. A społeczeństwo spuszcza się na myśl o powstaniach różnego rodzaju w których zginęło 10x więcej naszych niż okupantów. Czym tu się jarać? Nie widzę w tym kraju i jego II wojennej historii niczego wspaniałego a wręcz czuję wstyd, że zamiast sprzymierzyć się z III rzeszą i uderzyć na prawdziwego wroga czyli rosję my postanowiliśmy się pogonić z niemcem po lesie no bo przecież "nie będzie pluł nam w twarz"