18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
b................e 2014-01-10, 21:07 39
No kurwa szacun!
Zgłoś
Chołek 2014-01-10, 21:09 151
Szacunek dla kobity!
Zgłoś
BenQ702 2014-01-10, 21:10 14
Huj strzelił instrukcje i kursy pierwszej pomocy. poszkodowany nie leżał na płaskiej powierzchni
Zgłoś
snickers1407 2014-01-10, 21:15 42
up
Dobrze, że nie leżał bo policjantka połamałaby mu mostek i żebra...
Zgłoś
ozarimielin 2014-01-10, 21:15 34
tez bym sie poderwał jakby taka godzilla wkladałaby mi jezyk do mordy
Zgłoś
Sinus 2014-01-10, 21:19 9
Udowodniła, że nadaje się do swojej pracy.
Zgłoś
Mutarito 2014-01-10, 21:51 12
Wielki zimny browar dla tej Pani. Mimo, że wyszła z kuchni...
Zgłoś
lukaszq15 2014-01-10, 21:55 18
resustytacje u takiego dziecka powinno sie prowadzic jedna reka i na pewno nie na ugietych rekach w sumie co ja tam moge wiedziec poczekajmy na wypowiedz Bongmana
Zgłoś
Sal_ 2014-01-10, 21:56
@ozarimielin rozjebales mnie doszczetnie
Zgłoś
sadista pl 2014-01-10, 21:58
"podczas wykonywania służby"

służbę się PEŁNI, do kurwy biednej!!!!
Zgłoś
skrimek 2014-01-10, 22:07 2
BenQ702 napisał/a:

Huj strzelił instrukcje i kursy pierwszej pomocy. poszkodowany nie leżał na płaskiej powierzchni

płaska nie płaska, ma być twarda bo tutaj to ona pompuje siedzenie
Zgłoś
Raira 2014-01-10, 22:12 52
To teraz może moja wypowiedź: nie jestem wykwalifikowanym medycznym ratownikiem, ale mam pierdolca na punkcie pierwszej pomocy, więc może mogę się jakoś podzielić:

U tak małego dziecka resuscytacje prowadzi się, jak już wspomniano wyżej, jedną ręką. Nie jest to wprowadzone żeby nie połamać żeber (wbrew pozorom: połamane żebra pomagają w "masowaniu". Łatwiej się wtedy uciska klatkę piersiową, resuscytacja jest o wiele łatwiejsza, a co najważniejsze: skuteczniejsza. Chuj, że połamane żebra mogą podziurawić jakieś narządy: lepiej wyglądać jak sitko, ale żyć, niż być całym, ale w trumnie.
Ciekawostką może być fakt, że kiedyś lekarz mógł specjalnym uderzeniem (myślę również, że i z kopa mógł zajebać) połamać na wstępie parę żeber).
Dla mnie pani troszeczkę za wolno uciska. Dorosłego człowieka uciska się w tempie 100 ucisków na minutę (bardzo dobrze wtedy się sprawdza piosenka "A wszystko to bo ciebie kocham", albo "czarna msza" - mają idealne tempo), a im młodszy i mniejszy ludek - tym szybciej.
Pani powinna również odchylić główkę dziecka jak najmocniej do góry (tylko nie łamiąc kręgów, ani nie robiąc "ku ku"), by udrożnić drogi oddechowe.
Nie wspominając już, że dzieciątko powinno być położone koniecznie na czymś twardym - na siedzeniu większość siły przejmują sprężyny/gąbka/chuj-wie-co, niż klatka piersiowa, więc troszkę mniej skutecznie.
Dla mnie to dziecko było bardziej nieprzytomnie, niż miało zatrzymaną akcję serca - jest naprawdę mało przypadków, by po resuscytacji poszkodowany otrzymał pełną świadomość (dzidziuś ma otworzone oczka, trzyma się rączkami, macha nogami) i to w tak krótkim czasie od początku resuscytacji. Zwykle wraca akcja serca, ale nadal pozostaje się nieprzytomny.

Ale co tam, chuj. Babka się zajebiście spisała: pomogła, a nie stała jak kołek i czekała na cud. Brawa dla niej, niech wie, że dziecko zawdzięcza jej życie i że może się mianować bohaterem.
A wy, drodzy Sadole: przeczytajcie sobie w wolnym czasie co trzeba robić gdy ktoś przestanie działać. Bo możecie być w podobnej sytuacji jak ta policjantka. Wyruchajcie śmierć!

Mam nadzieję, że wam się ta wiedza nigdy nie przyda w praktyce.
Zgłoś
Takafura 2014-01-10, 22:12
Miałem miniszkolenie z pierwszej pomocy, prowadzący je lekarz przyznał że pierwszego pacjenta reanimował przez pół minuty na szpitalnym łóżku. Potem ochłonął i położyli gościa na podłodze - pomogło
Zgłoś
g................k 2014-01-10, 22:21 1
Raira napisał/a:

A wy, drodzy Sadole: przeczytajcie sobie w wolnym czasie co trzeba robić gdy ktoś przestanie działać. Bo możecie być w podobnej sytuacji jak ta policjantka. Wyruchajcie śmierć!

Mam nadzieję, że wam się ta wiedza nigdy nie przyda w praktyce.

to ja powiem co trzeba robić:
pierwszą i najważniejszą rzeczą jest zrobić kilka fotek trupa najlepiej aparatem, ewentualnie telefonem (ale będzie gorsza jakość)
kolejną rzeczą jest powrót do domu (jebać trupa i tak nie przeżyje, a ktoś inny mu udzieli pomocy)
następnie odpalacie kompa i zrzucacie fotki
wchodzicie na sadola dział hard i umieszczacie jeszcze ciepłe foteczki

pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem:))
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów