Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nawet w 1 klatce filmu dobrze układa usta.
Mam nadzieje, że Polska też się w końcu obudzi.
Z czego?
To prawda, że w Polsce jest bardzo źle, ale lepiej niż w Grecji.
Poza tym Grecy w wcześniejszych latach żyli ponad stan: bardzo dużo kupowali, wcześniej przechodzili na emeryturę, mało kto co pracował. Ogólnie, żyli lekko i wygodnie, a opiekowało się nimi państwo. Drugim aspektem jest to, że Grecja wchodząc do strefy euro, oszukiwała z danymi na temat stanu gospodarki i pieniądza - drachmy. Chciała na siłę się wepchać do strefy euro, gdzie trzeba mieć mocną gospodarkę.
Takie wygody i Euro zrujnowały grecką gospodarkę i teraz muszą oszczędzać. Niemcy dają największą pulę pomocy dla Grecji, bo są państwem które w UE więcej wpłaca niż wypłaca.
Teraz wygodni, leniwi Grecy muszą zapieprzać, aby odrobić pomoc za ratowanie ich dup i uratować gospodarkę kraju. Uważam, że powinni mieć szacunek do przedstawiciela kraju, który im pomaga. Uprzedzam, że sam nie lubię Niemców, ale bym miał sazcunek dla kogoś, kto ratuje mi dupę.
Ja już adoptowałem i mam luz – mogę zapierdalać od rana do wieczora.
A poważnie? Grecy to śmieci, najgorsza padlina i ścierwo. Pracować im się nie chce, bo naście euro za godzinę to dla nich za mało... Jasne, że woleliby jak do tej pory - siesta, kawka i bezczelne, ciągłe "metaaaa" czyli "jutro", które potrafi trwać w nieskończoność...
Nie możecie zrozumieć, że grecy bulwersują się, bo MUSZĄ WRÓCIĆ DO NORMALNEJ PRACY? Tu nie chodzi o nic innego, jak tylko o to, że skończył się dla nich czas turystycznej prosperity i trzeba ogarnąć szarą codzienność.
Z czego?
To prawda, że w Polsce jest bardzo źle, ale lepiej niż w Grecji.
Poza tym Grecy w wcześniejszych latach żyli ponad stan: bardzo dużo kupowali, wcześniej przechodzili na emeryturę, mało kto co pracował. Ogólnie, żyli lekko i wygodnie, a opiekowało się nimi państwo. Drugim aspektem jest to, że Grecja wchodząc do strefy euro, oszukiwała z danymi na temat stanu gospodarki i pieniądza - drachmy. Chciała na siłę się wepchać do strefy euro, gdzie trzeba mieć mocną gospodarkę.
Takie wygody i Euro zrujnowały grecką gospodarkę i teraz muszą oszczędzać. Niemcy dają największą pulę pomocy dla Grecji, bo są państwem które w UE więcej wpłaca niż wypłaca.
Teraz wygodni, leniwi Grecy muszą zapieprzać, aby odrobić pomoc za ratowanie ich dup i uratować gospodarkę kraju. Uważam, że powinni mieć szacunek do przedstawiciela kraju, który im pomaga. Uprzedzam, że sam nie lubię Niemców, ale bym miał sazcunek dla kogoś, kto ratuje mi dupę.
co nie zmienia faktu ze jestesmy traktowani jak tepe bydlo i mamy jedna z najwiekszych emerytalnych granic wiekowych w erupie ;/ [chociaz nie jestem obeznany wiec moge sie mylic]
Prawda co mówicie, o potężnym socjalu jaki tu mieli. W ciągu ostatniego miesiąca mnóstwo starych Greków protestowało przeciwko wszelkim cięciom. Zabrali im wcześniejsze emerytury i dodatki dla tych co idą na emeryturę później, nałożyli podatek za posiadanie domu (nie jestem tylko pewna czy to gruntowy czy co), z pensji ściągają im 30% (podatek + składki na ubezpieczenie społeczne). W tej chwili wygląda to prawie jak w Polsce, tylko podatki typu VAT i akcyza są trochę niższe
Grecja może wygrzebać się z kryzysu, tylko niech UE przestanie narzucać im przymusowe pożyczki, bo to ich tylko bardziej zadłuża. Poszło trochę cięć i to nie koniec, gospodarka powoli idzie w dobrą stronę. Poziom życia nawet po tych cięciach jest i tak wyższy niż w Polsce, młodzi nie mają problemu z tym kryzysem, tylko starzy o wszystko się burzą. O ile starzy nie chcieli pracować i wysługiwali się Albańczykami (tania siła robocza), tak młodzi chcą wyjebać ciapatych z kraju i mieć pracę dla siebie. Młodzi chcą naprawić błędy starych, tylko to wymaga czasu i odcięcia starych od koryta
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów